Zde můžete prohlížet pouze recepty uvedené v podkategorii Drůbežího maso.
Recepty na kuře, krůtu, kachnu, hus a jinou drůbež.
Uzený Hovězí SteakBy PeterPodstata tohoto receptu je opravdu jednoduchá, nízké a pomalé uzení steaku k dokonalosti. Tento pomalý proces zajistí, že maso bude dokonale vyuzené a propečené podle vašeho přání. Tuto metodu můžete použít téměř na všechny druhy steaků z hovězího masa. Obvykle jej podávám se zelenými fazolkami.Chimichurri „Omáčka“By PeterChimichurri je jedním z těch tajemných receptů, u kterých vlastně vůbec netušíme, jak a kdo je vytvořil. V knihách, které popisují jídlo Latinské Ameriky a které byly napsány před rokem 1991, se chimichurri neobjevuje, s výjimkou brožury s recepty, která doprovázela pevnou vazbu v sérii Time-Life "Foods of the World". Zdá se, že omáčka se dostala do popředí poté, co se na scéně objevila vlna knih o grilování. Zdá se, že původ je ze Sicílie, ale to je opravdu jen spekulace.Sezamové Trhané KuřeBy PeterTento jednoduchý recept trhané kuře na sezamu vychází z osvědčených postupů asijské kuchyně. S pomocí tlakového hrnce zůstane kuře hydratované a vlhké, přesto se rozpadne bez větší námahy. Okurky jsou skvělým doplňkem dodatečné svěžesti.Sečuánske Miso NudleBy PeterTento recept je víceméně spojením japonské a sečuánské kuchyně. Vychází z receptu na nudle dan dan. Nejprve uvaříme vepřové maso se sečuánským kořením, aby bylo aromatické a voňavé. Omáčka na druhé straně používá pastu Shiro miso, což je japonská přísada. V kombinaci s ostatními ingrediencemi vytvoříme krémovou omáčku, která obalí nudle po celém povrchu a spojí tak oba světy.Caesar SalátBy PeterZa vznik salátu je obecně považován restauratér Caesar Cardini, italský přistěhovalec, který provozoval restaurace v Mexiku a ve Spojených státech. Jeho dcera Rosa vyprávěla, že salát vynalezl její otec ve své restauraci v mexické Tijuaně v době prohibice, když se v kuchyni na 4. července 1924 vyčerpaly zásoby. Několik Cardiniho zaměstnanců uvedlo, že pokrm vymysleli oni.„Carolina“ Trhané VepřovéBy PeterSkvělý recept na vepřové maso ze Severní Karolíny, šťavnaté, uzené a naložené v pikantní octové omáčce. Na tenhle recept můžeme použít vepřovu kýtu nebo plec. Tlakový hrnec tento tvrdý kus masa bez námahy zjemní a doslova se bude rozpadat.Hamburgerové HouskyBy PeterHamburger se poprvé objevil v 19. nebo na začátku 20. století. Moderní hamburger byl výsledkem potřeb společnosti, která se rychle měnila v důsledku industrializace a vzniku dělnické a střední třídy, a z toho vyplývající poptávky po masově vyráběných a cenově dostupných potravinách, které by se daly konzumovat i mimo domov. Z mnoha důkazů vyplývá, že hamburger byl vynalezen v Německu ve městě Hamburk.Zapečené BramboryBy PeterMálokdo ví, že recept na zapečené brambory pochází z francie. Ve Francouzku se jim říká "Gratin dauphinois". Jedná se o pokrm z plátků brambor pečených v mléce nebo smetaně technikou gratinování z oblasti Dauphiné v jihovýchodní Francii. Existuje mnoho variant názvu pokrmu, včetně pommes de terre dauphinoise, potatoes à la dauphinoise a gratin de pommes à la dauphinoise. První zmínka o tomto pokrmu pochází z 12. července 1788 z večeře pořádané Charlesem-Henrim, vévodou z Clermont-Tonnerre a generálporučíkem Dauphiné.Kubánske Černé FazoleBy PeterNěkteří se domnívají, že sušené černé fazole přivezli na Kubu Španělé, kteří zavedli pokrm "Moros con Cristianos" (černé fazole s rýží). Zobrazení španělské okupace Maury. Černé fazole představují "Moros" (Maury) a bílá rýže křesťany, v tomto případě Španěly bojující proti okupaci. Recept byl tak oblíbený, že se stal základem kubánské kuchyně.Frankfurtská PolévkaBy PeterJedná se o tradiční a neuvěřitelně chutnou českou polévku, jejíž název může být zavádějící, frankfurtská polévka! Přichází s chutí česneku a sladké mleté papriky a na hladině plavou klobásy. Proč se ale nazývá Frankfurtská když se Frankfurt nenachází v České republice?Broskvový CobblerBy PeterRychlý recept, který vyžaduje minimální úsilí a peče se téměř sám. Recept na broskvový koláč je bezpochyby sladkým drobivým překvapením pro každou příležitost.Kuřecí AdoboBy PeterPodstatou adobo je proces vaření, nikoliv recept. Na mírném ohni se zjemňuje štiplavý ocet, který zesiluje chuť masa a vytváří hedvábnou, lahodnou omáčku, která se vždy podává s voňavou bílou rýží. Jedná se o skutečně velkolepý a velmi jedinečný recept. Tento pokrm se doporučuje podávat s rýží.Bucatini AmatricianaBy PeterExistuje mnoho variant tohoto receptu, protože je to jeden ze základních italských receptů na těstoviny. Ve své verzi přidávám také jednu malou sardelku, abych vytvořil komplexnější chuť. Původně byl tento pokrm známý jako pasta alla gricia nebo griscia, protože pochází z vesnice Grisciano, kde pastýři připravovali jídlo z těstovin, guanciale a pecorina. V nedalekém městečku Amatrice byla koncem 16. století přidána rajčatová omáčka a pokrm byl oficiálně pojmenován amatriciana.Jak uvařit rýži?By PeterJak vařit rýži? Každý má svůj vlastní způsob vaření rýže. Zde je jednoduchý recept, který se týká jedné z nejběžnějších potravin rýže. Tento recept se hodí na všechny druhy rýže. Je to proto, že celá technika je pomalá a šetrná a umožňuje rýži se dostatečně dlouho napařovat, aby se uvařila, aniž by se přidávalo příliš mnoho vody navíc.Dal MakhaniBy PeterDal Makhani pochází ze západní části Paňdžábu (dnes v Pákistánu). V Péšávaru se tento recept podává s nekvašeným plochým chlebem. Recept pochází ze 40. let 20. století. Když po rozdělení Indie a Pákistánu překročili Pešávarci hranice, přivezli tento recept do Indie. S pomocí tlakového hrnce z něj připravíte opravdu chutný a zdravý oběd nebo večeři.Jablečný KoláčBy PeterVe francouzštině se nazývá "Tarte aux Pommes", dává vám dvojitou dávku jablek. Začíná předem upečeným francouzským "Pate Sucree", které má úžasně křupavou strukturu a sladkou máslovou chuť. Koláč je skvělý se šlehačkou nebo zmrzlinou, protože není přehnaně sladký.Mysore RasamBy PeterPolévka Mysore Rasam je pro nás v Evropě naprosto cizí. Objevil jsem ji díky směsi koření rasam, kterou mi daroval kolega. Recept na tuto polévku je poměrně snadný a s pomocí tlakového hrnce ji lze připravit během několika minut. Tento recept pochází z města Mysore, proto se jmenuje Mysore Rasam. Velmi specifické na této variantě je použití kokosu.Krémová Bramborová KašeBy PeterJednoduchý recept na krémovou bramborovou kaši. Dalším způsobem, jak tento recept připravit, je použití metody sous vide. Proč? Při vaření brambor metodou sous vide nedosahujete bodu varu vody. Brambory uvařené při nižší teplotě chutnají poněkud více bramborově, jednoduše si zachovají více chuti.Konfitované Kachní StehnoBy PeterKlíč k úspěšnému receptu na konfitovaná kachní stehna se skrývá v tuku. Starší kachní tuk, tedy kolikrát jste ho použili na konfitování, určuje, jak dobře ochucená budou vaše konfitovaná kachní stehna. Pokud kachní tuk vůbec nemáte, použijte máslo. Je to běžný způsob, jak si vytvořit základ z kachního tuku. Při každém vaření vznikne nově vyškvařený kachní tuk a vy ho budete mít stále více a více, nakonec máslo zcela ustoupí.Kořeněné YuzuBy PeterSkvělý podzimní nápoj. Podává se horký, takže se skvěle hodí na chladný večer. Recept je postaven na klasickém konceptu hot toddy, ale místo obyčejné vody používáme černý čaj, aby nápoj získal větší komplexnost. Volitelně můžete do směsi nebo jako ozdobu přidat libovolné citrusové plody, protože jako základ používáme Yuzu, není to nutné.Brokolicová polévka z listůBy PeterSkvělý recept na využití listů brokolice z vaší zahrádky, které jsou velmi zdravé a výživné. V supermarketu na brokolicové listy s největší pravděpodobností nenarazíte, nejlepší náhradou je celá hlávka kapusty.Kváskový ChlebaBy PeterKvásek mě vždycky odrazoval, hlavně kvůli kvásku. Udržování kvásku mi připadalo pracné a těžké, dokud jsem nezjistila, že se dá v lednici skladovat déle než týden. Také při bezvadném dávkování mouky a vody může být vaše střídání kvásků bez jakéhokoli plýtvání. Věřte mi, že to stojí za to, protože lepší chleba než tenhle neexistuje. Obvykle ho dělám v domácí pekárně bez ručního hnětení těsta.Zapečené těstoviny s FetouBy PeterTento recept se stal virálním na TikToku. Zapékat sýr feta vypadá trochu divně, ale ve skutečnosti to funguje. Recept je velmi snadný na provedení a je z něj skvělý oběd nebo večeře.Indické BramboryBy PeterJeera Aloo Sabzi, v překladu Brambory s Římským Kmínem, je jedním z nejjednodušších receptů. Hojně kořeněné brambory pečené spolu s kmínem a kurkumou tradičně ochucené zelenými chilli papričkami, nebo červenými chilli papričkami.Kachní Prsa Sous VideBy PeterRecept, díky kterému si doma můžete připravit kachní prsa jako z michelinské restaurace. Pokud vlastníte sous vide a nikdy jste neudělali recept na kachní prsíčka, pak jste o hodně přišli. Hej! To maso je nedopečeno! Kachní maso, je červené maso. To je na míle vzdálené kuřecímu nebo krůtímu masu, vyžaduje dosažení teploty 63C uvnitř, aby bylo bezpečné ke konzumaci, stejně jako hovězí maso. Vaříme minimálně 2 hodiny, ale jak víme, vaření 3-4 hodiny je také v pořádku, protože prakticky neexistuje způsob, jak maso převařit, když už, tak ho to jen udělá křehčím. Kachní prsa se krájí na tenké plátky a podávají se s plackou.Palačinka ke KachněBy PeterPalačinky speciálně vyrobené pro skvělý zážitek z kachních prsou. Tento recept na jednoduché moučné placky je běžnou přílohou ke kachním prsům.Uzená RybaBy PeterHistorie Uzení potravin existuje již mnoho tisíc let. Přesná historie objevu tohoto procesu není zcela jasná, ale předpokládá se, že to byla jedna z prvních technik, která pomáhala konzervovat maso a ryby. Uzené ryby jsou obzvláště dobré, protože ryby nemají příliš mnoho chuti, a proto mohou velmi dobře absorbovat kouř, což v kombinaci s cukrem a kořením vytváří velmi lahodný zážitek. Pokud jde o výběr ryby pro tento recept, hodí se jakákoli, ale k uzení se hodí zejména makrela.