dezerty recepty

Sladké Koláče a Dezerty

Zde můžete vyhledávat pouze recepty uvedené v kategorii Sladké.
Recepty v této kategorii jsou většinou pečené sladké koláče, a jiné sladké dezerty.

Čokoládové SušenkyOd PeterEarliest recorded instances of cookies dates back to Persia in the 7th century AD, where they were often served to guests with tea. Cookies eventually made their way to Europe through the Muslim conquests, and by the Middle Ages, various types of cookies were being made throughout the continent. The modern cookie, as we know it today, is thought to have originated in the United States in the 18th century, where Dutch settlers brought their tradition of making "koekjes," or small cakes, to New Amsterdam (now known as New York City). Over time, these "koekjes" evolved into the cookies we know and love today, with countless variations and flavors.
Koláč ve stylu PanettoneOd PeterSladký a bohatý koláč s rozinkami. Velmi podobný italskému chlebu panettone. Ideální ke kávě nebo jogurtu. Tento recept je určen pro domácí pekárnu, která vše ještě více usnadňuje, kdy stačí vysypat suroviny v daném pořadí a spustit program na pečení.
Broskvový CobblerOd PeterRychlý recept, který vyžaduje minimální úsilí a peče se téměř sám. Recept na broskvový koláč je bezpochyby sladkým drobivým překvapením pro každou příležitost.
Jablečný KoláčOd PeterVe francouzštině se nazývá "Tarte aux Pommes", dává vám dvojitou dávku jablek. Začíná předem upečeným francouzským "Pate Sucree", které má úžasně křupavou strukturu a sladkou máslovou chuť. Koláč je skvělý se šlehačkou nebo zmrzlinou, protože není přehnaně sladký.
VafleOd PeterNevím proč, ale vafle mi vždycky připomínaly moderní jídlo, víc jsem se mýlit nemohl. První vaflovače s charakteristickým vzorem včelích pláství se objevily už v roce 1200. V takových ranních situacích když mi dojde chleba, vždycky sáhnu po tomto receptu na vafle. Jde to na sladko i na slano, cokoli na to dáte! Perfektní jídlo k snídani!
Křehké TěstoOd PeterFrancouzský šéfkuchař Guillaume Tirel byl první který jeho přípravu popsal ve svém rukopise "Le Viandier". Neexistuje jediná verze křehkého těsta. Existuje několik variant a také domácí recepty upravené podle potřeb. Křehké těsto je druh těsta, které se často používá jako základ koláče, quiche, dortu nebo flanelu. Ve francouzštině se nazývá Pâte Brisée. Křehké těsto lze použít k přípravě sladkých i slaných koláčů, jako je jablečný koláč nebo quiche.
PalačinkyOd PeterPalačinky existují již léta a jsou základem mnoha kultur. Na palačinkách si lidé pochutnávali už před 30 000 lety v době kamenné. Tento recept na palačinky je na francouzskou variaci známou také jako Crêpes.
Kynuté DonutyOd PeterDonuty v obchodech vždy vypadají působivěji, než ve skutečnosti chutnají, chuť se vždy zdá být nedostatečná. Tenhle recept na kynuté donuty je zaměřen na lehce slazenou koblihu, která je křehká uvnitř a lehce křupavá na vnější straně. Těsto pro tenhle recept doporučuji vykynout přes noc v lednici, protože těsto vychladne, je mnohem snazší s ním pracovat, také noční kvašení zajistí, že donuty budou chutnat mnohem lépe.

This website would like to use cookies to improve your experience.