rice recipes rýže recepty

Recepty na Rýži

Zde můžete vyhledávat pouze recepty uvedené v kategorii Rýže.
Tato kategorie obsahuje také jídla závislá na rýži, která vyžadují rýži jako naprosto povinnou přílohu.

Smažená Rýže s VejcemOd PeterHistorie smažené rýže s vejcem není zcela jasná. Smažená rýže je pokrm, který pochází z Číny, a předpokládá se, že i smažená rýže s vejcem mohla vzniknout tam. Jedna z teorií předpokládá, že smažená rýže byla poprvé vytvořena za čínské dynastie Suej (581-618 n. l.), zatímco jiní se domnívají, že mohla vzniknout za dynastie Sung (960-1279 n. l.). Smažená rýže se prý stala obzvláště oblíbenou za dynastie Ming (1368-1644 n. l.), kdy se podávala jako snídaňový pokrm. Postupem času se pokrm rozšířil do dalších částí Asie i mimo ni a v různých oblastech a kulturách vznikly jeho varianty.
Milánské RizotoOd PeterMilánské rizoto je klasické italské jídlo, které pochází z italského Milána. Jedná se o krémový a uklidňující pokrm z rýže, který je ochucený šafránem, kořením, které dává pokrmu charakteristickou žlutou barvu. Údajně pochází z 16. století, kdy byl šafrán poprvé přivezen do Milána a stal se oblíbenou ingrediencí místní kuchyně. První zaznamenaný recept na milánské rizoto se objevil v kuchařské knize z roku 1679, kde je pokrm popsán jako směs rýže, vývaru a šafránu. Postupem času se do pokrmu přidávaly další ingredience, jako je cibule, sýr a víno, které zlepšovaly jeho chuť. Risotto Milanese se stalo oblíbeným pokrmem v Miláně a brzy se rozšířilo i do dalších oblastí Itálie.
Sezamové Trhané KuřeOd PeterTento jednoduchý recept trhané kuře na sezamu vychází z osvědčených postupů asijské kuchyně. S pomocí tlakového hrnce zůstane kuře hydratované a vlhké, přesto se rozpadne bez větší námahy. Okurky jsou skvělým doplňkem dodatečné svěžesti.
Kuřecí AdoboOd PeterPodstatou adobo je proces vaření, nikoliv recept. Na mírném ohni se zjemňuje štiplavý ocet, který zesiluje chuť masa a vytváří hedvábnou, lahodnou omáčku, která se vždy podává s voňavou bílou rýží. Jedná se o skutečně velkolepý a velmi jedinečný recept. Tento pokrm se doporučuje podávat s rýží.
Hovězí BulgogiOd PeterHovězí bulgogi pochází z provincie Pyongan v Severní Koreji, ale je velmi oblíbeným pokrmem v Jižní Koreji. Nejčastěji marinované plátky hovězího masa, připravený na grilu nebo na plotýnce. Často se také v domácí kuchyni restuje na pánvi. Svíčková, roštěná nebo hrudí jsou často používané kusy hovězího masa pro hovězí bulgogi. Pokud zamíříte na vkusnější verzi, mleté maso můžete nahradit kterýmkoli z těchto kusů masa, případně můžete hovězí bulgogi grilovat.

This website would like to use cookies to improve your experience.