“Carolina” Trhané Vepřové

Skvělý recept na vepřové maso ze Severní Karolíny, šťavnaté, uzené a naložené v pikantní octové omáčce. Na tenhle recept můžeme použít vepřovu kýtu nebo plec. Tlakový hrnec tento tvrdý kus masa bez námahy zjemní a doslova se bude rozpadat.

Příprava15 minVaření12 hrsCelkem12 hrs 15 min
AutorPeterPorce6 PorcíKategorie, , ,

Ingredience

Maso
 2 kg vepřového masa(zadek nebo plec)
Koření
 1 lžíce soli
 2 lžíce černého pepře
 ½ čajová lžička kajenského pepře
 2 lžíce sladké papriky
 1 čajová lžička uzené papriky
  šálek tmavě hnědého cukru
Tekutiny
 2 lžíce rajčatového protlaku
 1 šálek octa
 ¼ šálek vody
 2 lžíce worcestrové omáčky

Nejlepší je s lahodnými hamburgerovými houskami.

Uzení

Pokud chcete maso zaudit, doporučuji uzení s kořením po dobu dvou hodin při nízké teplotě. Tím se do masa dostane kouř. Poté postupujte dál podle tohoto receptu. Kombinace obou technik umožní, že maso zůstane šťavnaté a zároveň zauzené. Pokud nemáte udírnu, jednoduše přidejte 1/2 lžičky tekutého kouře.

Potlačení kyselosti

V závislosti na druhu použitého octa se může stát, že výsledná omáčka bude příliš kyselá. Kyselost můžete snadno potlačit lžičkou jedlé sody. Omáčku se sodou povařte 5 minut a znovu ochutnejte, zda kyselost ustoupila.

Postup

1

  • V malé misce smíchejte sůl, a všechno suché koření.
  • Vepřové maso ze všech stran okořeňte směsí koření a poté ho přidejte do mísy na vaření.
  • Smíchejte zbývající tekuté přísady a přelijte jimi vepřové maso.

Vaření
2

Metoda vaření pod tlakem
Vařte pod tlakem 80 kPa po dobu 40 minut s přirozeným uvolňováním.

3

Metoda pomalého vaření
Pomalé vaření po dobu 12 hodin na nízkém stupni.

Finalizace
4

  • Po dokončení vaření opatrně vyjměte vepřové maso do velké mísy a natrhejte ho dvěma vidličkami.
  • Z povrchu omáčky odstraňte veškerý tuk.
  • Omáčku redukujte, dokud nezhoustne na požadovanou konzistenci, asi 5 minut.
  • Vepřové maso přidejte zpět do omáčky a dobře promíchejte.
  • Podávejte s houskami, doplněné zelným salátem a kyselou okurkou.

Ingredience

Maso
 2 kg vepřového masa(zadek nebo plec)
Koření
 1 lžíce soli
 2 lžíce černého pepře
 ½ čajová lžička kajenského pepře
 2 lžíce sladké papriky
 1 čajová lžička uzené papriky
  šálek tmavě hnědého cukru
Tekutiny
 2 lžíce rajčatového protlaku
 1 šálek octa
 ¼ šálek vody
 2 lžíce worcestrové omáčky

Postup

1

  • V malé misce smíchejte sůl, a všechno suché koření.
  • Vepřové maso ze všech stran okořeňte směsí koření a poté ho přidejte do mísy na vaření.
  • Smíchejte zbývající tekuté přísady a přelijte jimi vepřové maso.

Vaření
2

Metoda vaření pod tlakem
Vařte pod tlakem 80 kPa po dobu 40 minut s přirozeným uvolňováním.

3

Metoda pomalého vaření
Pomalé vaření po dobu 12 hodin na nízkém stupni.

Finalizace
4

  • Po dokončení vaření opatrně vyjměte vepřové maso do velké mísy a natrhejte ho dvěma vidličkami.
  • Z povrchu omáčky odstraňte veškerý tuk.
  • Omáčku redukujte, dokud nezhoustne na požadovanou konzistenci, asi 5 minut.
  • Vepřové maso přidejte zpět do omáčky a dobře promíchejte.
  • Podávejte s houskami, doplněné zelným salátem a kyselou okurkou.

“Carolina” Trhané Vepřové

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.