Uzený Hovězí Steak

Příprava30 minVaření1 hrCelkem1 hr 30 min
AutorPeterPorce4 PorceKategorie, ,

Podstata tohoto receptu je opravdu jednoduchá, nízké a pomalé uzení steaku k dokonalosti. Tento pomalý proces zajistí, že maso bude dokonale vyuzené a propečené podle vašeho přání.

Tuto metodu můžete použít téměř na všechny druhy steaků z hovězího masa. Obvykle jej podávám se zelenými fazolkami.

Ingredience

 jakýkoli steak
Koření
 ½ čajová lžička soli
 ½ čajová lžička glutamátu sodného(MSG)
 ½ čajová lžička česnekového prášku
 ½ čajová lžička černého pepře

Postup

Koření
1

Pozor, vždy záleží na velikosti a tloušťce steaku.

  • Vytvořte si směs koření MSPG.
  • Naneste koření a nechte ho maximálně hodinu odležet, aby proniklo do masa.

Uzení
2

Steak udíme při teplotě 150-225 °C po dobu asi 1-2 hodin.

  • Úroveň zauzení závisí na délce uzení.
  • Používám metodu Slow’n’Sear s uhlím na boku.
  • Používám plný koš uhlí, řádně zapálený ze všech stran.
  • Dřevo na uzení uprostřed v spodní časti palivového koše.
  • Dbejte na to, abyste se vyhnuli špinavému kouři.

3

K měření vnitřní teploty steaku používám přístroj Meater.

  • Ukončete uzení při teplotě 46°C pro krvavý steak.
  • Ukončete uzení při teplotě 51°C pro středně krvavý steak.
  • Ukončete uzení při teplotě 57°C pro středně propečený steak.
  • Ukončete uzení při teplotě 62°C pro středně až moc propečený steak.
  • Ukončete uzení při teplotě 68°C pro kompletně propečený steak.

Searing
4

  • Na konci uzení by mělo být uprostřed ještě dost uhlí.
  • Toto uhlí použiji k opékání a pomocí dmychadla z něj udělám peklo.
  • Opékám přibližně 2 minuty na každé straně pod tímto žhavým uhlím.
  • Můžete je podávat s omáčkou chimichurri.

Ingredience

 jakýkoli steak
Koření
 ½ čajová lžička soli
 ½ čajová lžička glutamátu sodného(MSG)
 ½ čajová lžička česnekového prášku
 ½ čajová lžička černého pepře

Postup

Koření
1

Pozor, vždy záleží na velikosti a tloušťce steaku.

  • Vytvořte si směs koření MSPG.
  • Naneste koření a nechte ho maximálně hodinu odležet, aby proniklo do masa.

Uzení
2

Steak udíme při teplotě 150-225 °C po dobu asi 1-2 hodin.

  • Úroveň zauzení závisí na délce uzení.
  • Používám metodu Slow’n’Sear s uhlím na boku.
  • Používám plný koš uhlí, řádně zapálený ze všech stran.
  • Dřevo na uzení uprostřed v spodní časti palivového koše.
  • Dbejte na to, abyste se vyhnuli špinavému kouři.

3

K měření vnitřní teploty steaku používám přístroj Meater.

  • Ukončete uzení při teplotě 46°C pro krvavý steak.
  • Ukončete uzení při teplotě 51°C pro středně krvavý steak.
  • Ukončete uzení při teplotě 57°C pro středně propečený steak.
  • Ukončete uzení při teplotě 62°C pro středně až moc propečený steak.
  • Ukončete uzení při teplotě 68°C pro kompletně propečený steak.

Searing
4

  • Na konci uzení by mělo být uprostřed ještě dost uhlí.
  • Toto uhlí použiji k opékání a pomocí dmychadla z něj udělám peklo.
  • Opékám přibližně 2 minuty na každé straně pod tímto žhavým uhlím.
  • Můžete je podávat s omáčkou chimichurri.

Uzený Hovězí Steak

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.