spiced yuzu

Kořeněné Yuzu

Skvělý podzimní nápoj. Podává se horký, takže se skvěle hodí na chladný večer. Recept je postaven na klasickém konceptu hot toddy, ale místo obyčejné vody používáme černý čaj, aby nápoj získal větší komplexnost. Volitelně můžete do směsi nebo jako ozdobu přidat libovolné citrusové plody, protože jako základ používáme Yuzu, není to nutné.

Příprava10 minVaření5 minCelkem15 min
AutorPeterPorce1 PorceKategorie

Ingredience

 2 čajová lžička Yuzu
voda
 200 ml černý čaj
koření
 3 klinčeky
 1 skořice
 1 badyán
 kubebový pepř
volitelně
 plátky pomeranče
 plátky citronu
 plátky zázvoru
alkohol
 35 ml whisky
spiced yuzu

Postup

1

  • Vezměte si šálek na čaj a vložte do něj všechno koření, yuzu a všechny volitelné ingredience, nejlépe do kovového čajového síta.
  • Zalijte vodou a směs dobře promíchejte.
  • Ihned vložte čajový sáček a nechte 2 minuty louhovat.
  • Vyjměte všechno koření a čajový sáček. Nápoj naposledy promíchejte.
  • Ozdobte několika plátky pomeranče nebo citronu.

Ingredience

 2 čajová lžička Yuzu
voda
 200 ml černý čaj
koření
 3 klinčeky
 1 skořice
 1 badyán
 kubebový pepř
volitelně
 plátky pomeranče
 plátky citronu
 plátky zázvoru
alkohol
 35 ml whisky

Postup

1

  • Vezměte si šálek na čaj a vložte do něj všechno koření, yuzu a všechny volitelné ingredience, nejlépe do kovového čajového síta.
  • Zalijte vodou a směs dobře promíchejte.
  • Ihned vložte čajový sáček a nechte 2 minuty louhovat.
  • Vyjměte všechno koření a čajový sáček. Nápoj naposledy promíchejte.
  • Ozdobte několika plátky pomeranče nebo citronu.

Kořeněné Yuzu

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.