Krémová Bramborová Kaše

Jednoduchý recept na krémovou bramborovou kaši. Dalším způsobem, jak tento recept připravit, je použití metody sous vide. Ale proč? Při vaření brambor metodou sous vide nedosahujete bodu varu vody. Brambory uvařené při nižší teplotě chutnají poněkud více bramborově, jednoduše si zachovají více chuti.

Příprava20 minVaření30 minCelkem50 min
AutorPeterPorce4 PorceKategorie
Ponorný tyčový mixér

Ingredience

 5 pt brambor(střední velikosti)
 100 ml mléka(plnotučného)
 50 ml másla
 1 ½ čajová lžička soli

Postup

Příprava
1

  • Brambory očistěte a omyjte.
  • Poté je vložte do malého hrnce
  • Zalijte vodou a přidejte lžičkou kuchyňské soli.

Vaření
2

  • Přímo na sporáku na mírném až středním ohni.
  • Vařte, dokud úplně nezměknou a po vytažení vidličkou se nerozpadnou.
  • Doba vaření je přibližně 30 minut.

Štouchání
3

  • Po uvaření slijte vodu. Brambory nahrubo rozmačkejte.
  • Připravte si ponorný ruční mixér.
  • Mírně zahřejte mléko a pomalu přilévejte za současného mixování, dokud nevznikne krém podle vašich představ.

4

  • Nyní zjemníme máslem, abychom získali tu krásnou hladkou strukturu.
  • Během mixování přidáváme malé kousky másla, dokud nedosáhneme požadované textury.
  • Nezapomeňte přidat sůl podle vaší chuti.

Servírování
5

  • Pokud vaše hlavní jídlo ještě není hotové, přikryjte kaši a udržujte v teple na sporáku, dokud nenastane správný čas.

Ingredience

 5 pt brambor(střední velikosti)
 100 ml mléka(plnotučného)
 50 ml másla
 1 ½ čajová lžička soli

Postup

Příprava
1

  • Brambory očistěte a omyjte.
  • Poté je vložte do malého hrnce
  • Zalijte vodou a přidejte lžičkou kuchyňské soli.

Vaření
2

  • Přímo na sporáku na mírném až středním ohni.
  • Vařte, dokud úplně nezměknou a po vytažení vidličkou se nerozpadnou.
  • Doba vaření je přibližně 30 minut.

Štouchání
3

  • Po uvaření slijte vodu. Brambory nahrubo rozmačkejte.
  • Připravte si ponorný ruční mixér.
  • Mírně zahřejte mléko a pomalu přilévejte za současného mixování, dokud nevznikne krém podle vašich představ.

4

  • Nyní zjemníme máslem, abychom získali tu krásnou hladkou strukturu.
  • Během mixování přidáváme malé kousky másla, dokud nedosáhneme požadované textury.
  • Nezapomeňte přidat sůl podle vaší chuti.

Servírování
5

  • Pokud vaše hlavní jídlo ještě není hotové, přikryjte kaši a udržujte v teple na sporáku, dokud nenastane správný čas.

Krémová Bramborová Kaše

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.