Kuřecí Adobo

Podstatou adobo je proces vaření, nikoliv recept. Na mírném ohni se zjemňuje štiplavý ocet, který zesiluje chuť masa a vytváří hedvábnou, lahodnou omáčku, která se vždy podává s voňavou bílou rýží. Jedná se o skutečně velkolepý a velmi jedinečný recept. Tento pokrm se doporučuje podávat s rýží.

Příprava20 minVaření50 minCelkem1 hr 10 min
AutorPeterPorce2 PorceKategorie, , ,

Ingredience

 1 kg kuřecí stehna
Marinade
 20 stroužků česneku(roztlačen dlaní)
 100 ml rýžového octa
 120 ml světlé sójové omáčky
 60 g tmavé sójové omáčky
 320 ml vody
 50 g hnědého cukru
 7 g černého pepře
 4 bobkové listy

Postup

Marinování
1

  • Všechny ingredience smíchejte a nechte přes noc marinovat.
  • Lze to udělat i bez marinování, ale výsledkem bude velmi slabá chuť.

Vaření
Metoda na sporáku
2

  • Kuře zatáhnete do zlatova, a dejte stranou.
  • Používám širokou pánev z nerezové oceli s vyššími okraji, aby se do ní vešla omáčka; s poklicí.

  • Po opečení přidejte veškerou marinovací tekutinu, povařte a přidejte kuře, přikryjte a snižte teplotu.
  • Vařte 35 minut. Poté kuře otočte a vařte dalších 25-35 minut.
  • Kuře se musí rozpadat.
  • Omáčku zredukujte, sceďte a podávejte na rýži.
  • Ozdobte zelenou cibulkou.

Metoda tlakového hrnce
3

  • Kuře zatáhnete do zlatova, a dejte stranou.
  • Pokud vaříte ze zmrazeného masa, tento krok vynechejte.

  • Po opečení přidejte veškerou marinovací tekutinu.
  • Všechny ingredience vložte do tlakového hrnce a vařte 15 minut s rychlým uvolněním.
  • Pokud vaříte ze zmrazeného masa, přidejte pět minut navíc.

  • Vypuště zbylí tlak, zkontrolujte zda je maso měkké a rozpadá se, vyjměte ho z hrnce.
  • Omáčku zredukujte, sceďte a podávejte na rýži. Ozdobte zelenou cibulkou.

Ingredience

 1 kg kuřecí stehna
Marinade
 20 stroužků česneku(roztlačen dlaní)
 100 ml rýžového octa
 120 ml světlé sójové omáčky
 60 g tmavé sójové omáčky
 320 ml vody
 50 g hnědého cukru
 7 g černého pepře
 4 bobkové listy

Postup

Marinování
1

  • Všechny ingredience smíchejte a nechte přes noc marinovat.
  • Lze to udělat i bez marinování, ale výsledkem bude velmi slabá chuť.

Vaření
Metoda na sporáku
2

  • Kuře zatáhnete do zlatova, a dejte stranou.
  • Používám širokou pánev z nerezové oceli s vyššími okraji, aby se do ní vešla omáčka; s poklicí.

  • Po opečení přidejte veškerou marinovací tekutinu, povařte a přidejte kuře, přikryjte a snižte teplotu.
  • Vařte 35 minut. Poté kuře otočte a vařte dalších 25-35 minut.
  • Kuře se musí rozpadat.
  • Omáčku zredukujte, sceďte a podávejte na rýži.
  • Ozdobte zelenou cibulkou.

Metoda tlakového hrnce
3

  • Kuře zatáhnete do zlatova, a dejte stranou.
  • Pokud vaříte ze zmrazeného masa, tento krok vynechejte.

  • Po opečení přidejte veškerou marinovací tekutinu.
  • Všechny ingredience vložte do tlakového hrnce a vařte 15 minut s rychlým uvolněním.
  • Pokud vaříte ze zmrazeného masa, přidejte pět minut navíc.

  • Vypuště zbylí tlak, zkontrolujte zda je maso měkké a rozpadá se, vyjměte ho z hrnce.
  • Omáčku zredukujte, sceďte a podávejte na rýži. Ozdobte zelenou cibulkou.

Kuřecí Adobo

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.