Kuřecí Adobo

Podstatou adobo je proces vaření, nikoliv recept. Na mírném ohni se zjemňuje štiplavý ocet, který zesiluje chuť masa a vytváří hedvábnou, lahodnou omáčku, která se vždy podává s voňavou bílou rýží. Jedná se o skutečně velkolepý a velmi jedinečný recept. Tento pokrm se doporučuje podávat s rýží.

Příprava20 minVaření50 minCelkem1 hr 10 min
AutorPeterPorce2 PorceKategorie, , ,

Ingredience

 1 kg kuřecí stehna
Marinade
 20 stroužků česneku(roztlačen dlaní)
 100 ml rýžového octa
 120 ml světlé sójové omáčky
 60 g tmavé sójové omáčky
 320 ml vody
 50 g hnědého cukru
 7 g černého pepře
 4 bobkové listy

Postup

Marinování
1

  • Všechny ingredience smíchejte a nechte přes noc marinovat.
  • Recept lze to udělat i bez marinování, ale výsledkem bude velmi slabá chuť.
    Naopak, pokud děláte pomalé vaření, můžete marinování vynechat.

Vaření
2

  • Kuře zatáhnete do zlatova.
  • Pokud vaříte ze zmrazeného masa, tento krok vynechejte.

3

Metoda sporáku
Na vaření používám širokou nerezovou pánev s vyššími okraji; s poklicí.
Vařte 35 minut, poté kuře otočte a pečte dalších 25–35 minut.

4

Metoda tlakového vaření
Vaříme pod tlakem na 60 kpa 15 minut s rychlým uvolněním.

5

Metoda pomalého vaření
Pomalu vařte 9-11 hodin na LOW nebo 5-7 hodin na HIGH.

6

Kuře se musí rozpadat.

Redukce
7

  • Zkontrolujte zda je maso měkké a rozpadá se, vyjměte ho z hrnce.
  • Omáčku zredukujte, sceďte a podávejte na rýži.
  • Ozdobte zelenou cibulkou.

Ingredience

 1 kg kuřecí stehna
Marinade
 20 stroužků česneku(roztlačen dlaní)
 100 ml rýžového octa
 120 ml světlé sójové omáčky
 60 g tmavé sójové omáčky
 320 ml vody
 50 g hnědého cukru
 7 g černého pepře
 4 bobkové listy

Postup

Marinování
1

  • Všechny ingredience smíchejte a nechte přes noc marinovat.
  • Recept lze to udělat i bez marinování, ale výsledkem bude velmi slabá chuť.
    Naopak, pokud děláte pomalé vaření, můžete marinování vynechat.

Vaření
2

  • Kuře zatáhnete do zlatova.
  • Pokud vaříte ze zmrazeného masa, tento krok vynechejte.

3

Metoda sporáku
Na vaření používám širokou nerezovou pánev s vyššími okraji; s poklicí.
Vařte 35 minut, poté kuře otočte a pečte dalších 25–35 minut.

4

Metoda tlakového vaření
Vaříme pod tlakem na 60 kpa 15 minut s rychlým uvolněním.

5

Metoda pomalého vaření
Pomalu vařte 9-11 hodin na LOW nebo 5-7 hodin na HIGH.

6

Kuře se musí rozpadat.

Redukce
7

  • Zkontrolujte zda je maso měkké a rozpadá se, vyjměte ho z hrnce.
  • Omáčku zredukujte, sceďte a podávejte na rýži.
  • Ozdobte zelenou cibulkou.

Kuřecí Adobo

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.