Bohužel, momentálně nestíhám recepty překládat. Nejnovější recepty proto najdete jen na anglické verzi stránky.
Frankfurtská PolévkaBy PeterJedná se o tradiční a neuvěřitelně chutnou českou polévku, jejíž název může být zavádějící, frankfurtská polévka! Přichází s chutí česneku a sladké mleté papriky a na hladině plavou klobásy. Proč se ale nazývá Frankfurtská když se Frankfurt nenachází v České republice?Broskvový CobblerBy PeterRychlý recept, který vyžaduje minimální úsilí a peče se téměř sám. Recept na broskvový koláč je bezpochyby sladkým drobivým překvapením pro každou příležitost.Kuřecí AdoboBy PeterPodstatou adobo je proces vaření, nikoliv recept. Na mírném ohni se zjemňuje štiplavý ocet, který zesiluje chuť masa a vytváří hedvábnou, lahodnou omáčku, která se vždy podává s voňavou bílou rýží. Jedná se o skutečně velkolepý a velmi jedinečný recept. Tento pokrm se doporučuje podávat s rýží.Bucatini AmatricianaBy PeterExistuje mnoho variant tohoto receptu, protože je to jeden ze základních italských receptů na těstoviny. Ve své verzi přidávám také jednu malou sardelku, abych vytvořil komplexnější chuť. Původně byl tento pokrm známý jako pasta alla gricia nebo griscia, protože pochází z vesnice Grisciano, kde pastýři připravovali jídlo z těstovin, guanciale a pecorina. V nedalekém městečku Amatrice byla koncem 16. století přidána rajčatová omáčka a pokrm byl oficiálně pojmenován amatriciana.Jak uvařit rýži?By PeterJak vařit rýži? Každý má svůj vlastní způsob vaření rýže. Zde je jednoduchý recept, který se týká jedné z nejběžnějších potravin rýže. Tento recept se hodí na všechny druhy rýže. Je to proto, že celá technika je pomalá a šetrná a umožňuje rýži se dostatečně dlouho napařovat, aby se uvařila, aniž by se přidávalo příliš mnoho vody navíc.Dal MakhaniBy PeterDal Makhani pochází ze západní části Paňdžábu (dnes v Pákistánu). V Péšávaru se tento recept podává s nekvašeným plochým chlebem. Recept pochází ze 40. let 20. století. Když po rozdělení Indie a Pákistánu překročili Pešávarci hranice, přivezli tento recept do Indie. S pomocí tlakového hrnce z něj připravíte opravdu chutný a zdravý oběd nebo večeři.Jablečný KoláčBy PeterVe francouzštině se nazývá "Tarte aux Pommes", dává vám dvojitou dávku jablek. Začíná předem upečeným francouzským "Pate Sucree", které má úžasně křupavou strukturu a sladkou máslovou chuť. Koláč je skvělý se šlehačkou nebo zmrzlinou, protože není přehnaně sladký.Mysore RasamBy PeterPolévka Mysore Rasam je pro nás v Evropě naprosto cizí. Objevil jsem ji díky směsi koření rasam, kterou mi daroval kolega. Recept na tuto polévku je poměrně snadný a s pomocí tlakového hrnce ji lze připravit během několika minut. Tento recept pochází z města Mysore, proto se jmenuje Mysore Rasam. Velmi specifické na této variantě je použití kokosu.Krémová Bramborová KašeBy PeterJednoduchý recept na krémovou bramborovou kaši. Dalším způsobem, jak tento recept připravit, je použití metody sous vide. Proč? Při vaření brambor metodou sous vide nedosahujete bodu varu vody. Brambory uvařené při nižší teplotě chutnají poněkud více bramborově, jednoduše si zachovají více chuti.
Uvařit dobré espresso není vůbec jednoduché. Tento článek popisuje základní proměnné, které je třeba při vaření espressa respektovat a dokonale vyvážit.