kimchi ramen Kimči Miso Ramen

Kimči Miso Ramen

Kimchi miso ramen je fúzní pokrm, který kombinuje korejské kimči, japonské miso a nudle ramen. Původ tohoto pokrmu není jasný, ale pravděpodobně vznikl v důsledku kulturní výměny mezi Japonskem a Koreou.

Miso ramen s kimči pravděpodobně pochází z Japonska, kde je ramen oblíbeným pokrmem a kde existují různé regionální varianty. V posledních letech se v Japonsku objevuje trend zařazování korejských přísad a chutí do japonské kuchyně, včetně kimči.

Příprava10 minVaření5 minCelkem15 min
AutorPeterPorce2 PorceKategorie, ,

Ingredience

 2 šálků vody
 2 čajová lžička prášku daši
 1 šálek kimči
 1 lžíce gochujangu
  šálek miso pasty
 200 g nudlí ramen(předvařené)
Servírování
 2 vejce uvařená na měkko
kimchi ramen Kimči Miso Ramen

Postup

Vejce
1

  • Vejce položte na trojnožku do tlakového hrnce.
  • Tlak zvyšte na 40 kpa a vařte 3 minuty.
  • Rychle uvolněte tlak.
  • Vejce přendejte do ledové lázně.
  • Vejce oloupejte a dejte stranou.

Polévka
2

  • Do hrnce na omáčku nalijte dva šálky vody.
  • Přidejte prášek daši a promíchejte.
  • Přidejte kimči a nudle a přiveďte k mírnému varu.
  • Zkontrolujte, zda jsou nudle uvařené (1-2 minuty).
  • Odstavte z ohně a přidejte gochujang a miso pastu.
  • Pomocí sítka se ujistěte, že se obojí v polévce dobře rozpustilo.

...servírování
3

  • Polévku přelijte do misek.
  • Ozdobte vejcem a posypte sezamovými semínky.

Ostatní recepty s kimči:

  • Sýrový Toast s Kimči
  • Smažené Nudle s Kimči
  • Smažená Rýže s Kimči
  • Ingredience

     2 šálků vody
     2 čajová lžička prášku daši
     1 šálek kimči
     1 lžíce gochujangu
      šálek miso pasty
     200 g nudlí ramen(předvařené)
    Servírování
     2 vejce uvařená na měkko

    Postup

    Vejce
    1

    • Vejce položte na trojnožku do tlakového hrnce.
    • Tlak zvyšte na 40 kpa a vařte 3 minuty.
    • Rychle uvolněte tlak.
    • Vejce přendejte do ledové lázně.
    • Vejce oloupejte a dejte stranou.

    Polévka
    2

    • Do hrnce na omáčku nalijte dva šálky vody.
    • Přidejte prášek daši a promíchejte.
    • Přidejte kimči a nudle a přiveďte k mírnému varu.
    • Zkontrolujte, zda jsou nudle uvařené (1-2 minuty).
    • Odstavte z ohně a přidejte gochujang a miso pastu.
    • Pomocí sítka se ujistěte, že se obojí v polévce dobře rozpustilo.

    ...servírování
    3

    • Polévku přelijte do misek.
    • Ozdobte vejcem a posypte sezamovými semínky.

    Kimči Miso Ramen

    Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    This website would like to use cookies to improve your experience.