Zde můžete vyhledávat pouze recepty uvedené v kategorii Těstoviny.
Tokio Ramen NudleOd PeterNudle v tokijském stylu, známé také jako tokijské nudle ramen nebo chukamen v tokijském stylu, jsou typem nudlí na bázi pšenice, které se běžně používají v ramenech v tokijském stylu. Samotný Ramen pochází z Číny a do Japonska byl zavlečen koncem 19. století. Postupem času se ramen vyvíjel a prošel regionálními adaptacemi v celém Japonsku, přičemž každý region vyvinul své vlastní jedinečné styly a vlastnosti. Nudle v tokijském stylu se obvykle vyrábějí z pšeničné mouky a kansui, alkalické minerální vody, která nudlím dodává jejich charakteristickou texturu a pružnost. Alkalické vlastnosti kansui přispívají k pevnosti a žvýkavosti nudlí, což jim umožňuje dobře držet v horkém vývaru, aniž by byly kašovité nebo převařené. Tloušťka a tvar nudlí v tokijském stylu se mohou lišit v závislosti na obchodě s ramenem nebo konkrétním stylu v Tokiu. Nicméně, oni jsou obecně tenčí a rovnější vyrovnal se některým jiným oblastním ramen stylům v Japonsku. Tenkost umožňuje nudle vařit rychle a rovnoměrně, zatímco rovný tvar poskytuje jemnější a elegantnější vzhled.Ohněm Zapečené TěstovinyOd PeterPizza pece, známé svými vysokými teplotami a schopností vytvořit křupavou a spálenou kůrku, se po staletí používají především k pečení pizzy. V posledních letech však kuchaři začali využívat pece na pizzu pro jiné kulinářské výtvory, včetně pečení těstovin. Trend pečení těstovin v pecích na pizzu nabral na síle, když se kuchaři snažili dát těstovinovým pokrmům výrazné kouřové chutě a jedinečné textury, kterých lze dosáhnout v peci na pizzu. Vysoká teplota trouby umožňuje rychlé a rovnoměrné vaření, vytváří dokonale al dente texturu a zároveň dodává pokrmu jemný kouřový podtón. Koncept pečení těstovin v peci na pizzu odpovídá celkovému trendu vaření na dřevo, které je v moderní kuchyni stále oblíbenější. Vaření na dřevě dodává pokrmům výraznou chuť a vůni a poskytuje hostům jedinečný smyslový zážitek.Kimči Miso RamenOd PeterKimči miso ramen je fúzní pokrm, který kombinuje korejské kimči, japonské miso a nudle ramen. Původ tohoto pokrmu není jasný, ale pravděpodobně vznikl v důsledku kulturní výměny mezi Japonskem a Koreou. Kimchi miso ramen pravděpodobně vznikl v Japonsku, kde je ramen oblíbeným pokrmem a kde existují různé regionální varianty. V posledních letech se v Japonsku objevuje trend zařazování korejských přísad a chutí do japonské kuchyně, včetně kimči.Smažené Nudle s KimčiOd PeterPůvod smažených nudlí kimči sahá až do počátku 20. století, kdy se v Koreji usadili čínští přistěhovalci a přinesli s sebou své tradiční pokrmy. Postupem času se tato jídla přizpůsobila místním chutím a surovinám a vznikla tak korejsko-čínská kuchyně. Smažené nudle kimči se staly obzvláště populární v 60. a 70. letech 20. století, kdy se v korejských městech začaly objevovat korejsko-čínské restaurace. Tento pokrm je variací pokrmu známého jako "jjajangmyeon" v korejštině, je oblíbeným korejsko-čínským pokrmem, který kombinuje pikantní a pikantní chuť kimči s pikantní chutí smažených nudlí.Hovězí StroganoffOd PeterHovězí Stroganov je klasické ruské jídlo z dušeného hovězího masa a omáčky ze zakysané smetany. Původ hovězího Stroganova není zcela jasný, ale předpokládá se, že jej v polovině 19. století vytvořil kuchař ve službách rodiny Stroganovových, bohaté ruské rodiny se silnými vazbami na císařský dvůr. Původní recept na hovězí Stroganoff obsahoval tenké proužky hovězího masa osmažené na másle a podávané v bohaté omáčce ze zakysané smetany. Postupem času se recept rozšířil o další přísady, jako jsou houby, cibule a hořčice. Oblíbený se stal v Rusku a dalších částech Evropy a nakonec se dostal i do Spojených států, kde se v polovině 20. století stal oblíbeným pokrmem.Cannelloni s Hovězím RagúOd PeterPrvní písemná zmínka o cannelloni pochází od Gia Batta Magiho z Arezza, který je uvedl mezi svými toskánskými recepty. Uvádí se však, že k jejich zrodu došlo krátce poté v Kampánii, víceméně v první polovině devatenáctého století. V té době se neapolský kuchař Vincenzo Corrado ve své knize "Kuchař Galante" zmínil o receptu na velké pacchero , které se nejprve uvaří a poté naplní nádivkou z masa a lanýžů a poté se přelije masovou omáčkou a upeče.Sečuánske Miso NudleOd PeterTento recept je víceméně spojením japonské a sečuánské kuchyně. Vychází z receptu na nudle dan dan. Nejprve uvaříme vepřové maso se sečuánským kořením, aby bylo aromatické a voňavé. Omáčka na druhé straně používá pastu Shiro miso, což je japonská přísada. V kombinaci s ostatními ingrediencemi vytvoříme krémovou omáčku, která obalí nudle po celém povrchu a spojí tak oba světy.Bucatini AmatricianaOd PeterExistuje mnoho variant tohoto receptu, protože je to jeden ze základních italských receptů na těstoviny. Ve své verzi přidávám také jednu malou sardelku, abych vytvořil komplexnější chuť. Původně byl tento pokrm známý jako pasta alla gricia nebo griscia, protože pochází z vesnice Grisciano, kde pastýři připravovali jídlo z těstovin, guanciale a pecorina. V nedalekém městečku Amatrice byla koncem 16. století přidána rajčatová omáčka a pokrm byl oficiálně pojmenován amatriciana.Zapečené těstoviny s FetouOd PeterTento recept se stal virálním na TikToku. Zapékat sýr feta vypadá trochu divně, ale ve skutečnosti to funguje. Recept je velmi snadný na provedení a je z něj skvělý oběd nebo večeře.Špagety CarbonaraOd PeterBuďme upřímní, Špagety Carbonara je těžký recept, ale stojí za to se ho naučit. Tento recept respektuje původní postup, takže žádná smetana, o tom není diskuze! Totéž platí o sýru, původně se dělá s Pecorino Romano, což je ovčí sýr, lze udělat i s jinými druhy, například Parmigiano Reggiano nebo Grana Padano, ale výrazně to změní chuť pokrmu. Česnek se v originální verzi také nemá vyskytovat, nicméně i někteří vysoce postavení italští kuchaři česnek ve svém receptu používají, dodává to pokrmu větší komplexnost.Yakisoba NudleOd PeterYakisoba je velmi oblíbené japonské pouliční jídlo. Je to velmi všestranný recept, u kterého můžete využít spoustu kreativity abyste si je upravili podle sebe. Pokrm se poprvé objevil ve stáncích s jídlem v Japonsku kolem třicátých let minulého století. Nudle jsou typicky ochucené omáčkou které základ je postaven na worčestru.