kimchi ramen Kimči Miso Ramen

Kimči Miso Ramen

Kimchi miso ramen je fúzní pokrm, který kombinuje korejské kimči, japonské miso a nudle ramen. Původ tohoto pokrmu není jasný, ale pravděpodobně vznikl v důsledku kulturní výměny mezi Japonskem a Koreou.

Miso ramen s kimči pravděpodobně pochází z Japonska, kde je ramen oblíbeným pokrmem a kde existují různé regionální varianty. V posledních letech se v Japonsku objevuje trend zařazování korejských přísad a chutí do japonské kuchyně, včetně kimči.

Prep Time10 minsCook Time5 minsTotal Time15 mins
AuthorPeterYields2 ServingsCategory, ,

Ingredience

 2 cups vody
 2 tsp prášku daši
 1 cup kimči
 1 tbsp gochujangu
  cup miso pasty
 200 g nudlí ramen
Servírování
 2 vejce uvařená na měkko
kimchi ramen Kimči Miso Ramen

Postup

<b>Vejce</b>
1

  • Vejce položte na trojnožku do tlakového hrnce.
  • Tlak zvyšte na 40 kpa a vařte 3 minuty.
  • Rychle uvolněte tlak.
  • Vejce přendejte do ledové lázně.
  • Vejce oloupejte a dejte stranou.

<b>Polévka</b>
2

  • Do hrnce na omáčku nalijte dva šálky vody.
  • Přidejte prášek daši a promíchejte.
  • Přidejte kimči a nudle a přiveďte k mírnému varu.
  • Zkontrolujte, zda jsou nudle uvařené (1-2 minuty).
  • Odstavte z ohně a přidejte gochujang a miso pastu.
  • Pomocí sítka se ujistěte, že se obojí v polévce dobře rozpustilo.

...servírování
3

  • Polévku přelijte do misek.
  • Ozdobte vejcem a posypte sezamovými semínky.

Ostatní recepty s kimči:

  • Sýrový Toast s Kimči
  • Smažené Nudle s Kimči
  • Smažená Rýže s Kimči
  • Ingredients

     2 cups vody
     2 tsp prášku daši
     1 cup kimči
     1 tbsp gochujangu
      cup miso pasty
     200 g nudlí ramen
    Servírování
     2 vejce uvařená na měkko
    Kimči Miso Ramen

    Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.