Kimchi miso ramen je fúzní pokrm, který kombinuje korejské kimči, japonské miso a nudle ramen. Původ tohoto pokrmu není jasný, ale pravděpodobně vznikl v důsledku kulturní výměny mezi Japonskem a Koreou.
Miso ramen s kimči pravděpodobně pochází z Japonska, kde je ramen oblíbeným pokrmem a kde existují různé regionální varianty. V posledních letech se v Japonsku objevuje trend zařazování korejských přísad a chutí do japonské kuchyně, včetně kimči.
Prep Time10 mins Cook Time5 mins Total Time15 mins
2 Servings YieldsCategoryBezMasa, Polévky, Těstoviny
Ingredience
2 cups vody
2 tsp prášku daši
1 cup kimči
1 tbsp gochujangu
⅛ cup miso pasty
200 g nudlí ramen
Servírování
2 vejce uvařená na měkko

Postup
<b>Vejce</b>
1
- Vejce položte na trojnožku do tlakového hrnce.
- Tlak zvyšte na 40 kpa a vařte 3 minuty.
- Rychle uvolněte tlak.
- Vejce přendejte do ledové lázně.
- Vejce oloupejte a dejte stranou.
<b>Polévka</b>
2
- Do hrnce na omáčku nalijte dva šálky vody.
- Přidejte prášek daši a promíchejte.
- Přidejte kimči a nudle a přiveďte k mírnému varu.
- Zkontrolujte, zda jsou nudle uvařené (1-2 minuty).
- Odstavte z ohně a přidejte gochujang a miso pastu.
- Pomocí sítka se ujistěte, že se obojí v polévce dobře rozpustilo.
...servírování
3
- Polévku přelijte do misek.
- Ozdobte vejcem a posypte sezamovými semínky.
Ostatní recepty s kimči:
Ingredients
2 cups vody
2 tsp prášku daši
1 cup kimči
1 tbsp gochujangu
⅛ cup miso pasty
200 g nudlí ramen
Servírování
2 vejce uvařená na měkko