Bohužel, momentálně nestíhám recepty překládat. Nejnovější recepty proto najdete jen na anglické verzi stránky.
Kynuté DonutyBy PeterDonuty v obchodech vždy vypadají působivěji, než ve skutečnosti chutnají, chuť se vždy zdá být nedostatečná. Tenhle recept na kynuté donuty je zaměřen na lehce slazenou koblihu, která je křehká uvnitř a lehce křupavá na vnější straně. Těsto pro tenhle recept doporučuji vykynout přes noc v lednici, protože těsto vychladne, je mnohem snazší s ním pracovat, také noční kvašení zajistí, že donuty budou chutnat mnohem lépe.Uzená PanenkaBy PeterUzená panenka je skvělý recept který přináší opravdu dobré výsledky. Snadno se připravuje a uzení vyžaduje relativně krátkou dobu. Toto maso dokáže velmi dobře absorbovat kouř, získá příjemnou komplexní chuť. V našem receptu vstřikujeme do vepřového masa tekutinu, aby zůstalo vlhké a hydratované po celou dobu vaření.Osaka OkonomiyakiBy PeterTenhle okonomiyaki recept pochází z japonského města Osaka. Základem téhle umami palačinky je čerstvě nakrájené zelí na proužky, nebo taky možno použít římsky salát, důležité je aby to křupalo. Vejce s moukou utvoří těsto, to slouží jako lepidlo které po uvaření drží celou placku pohromadě.Paštika z Kuřecích JaterBy PeterV mnoha receptech se kuřecí játra nejprve uvaří na pánvi a poté se rozmixují v kuchyňském robotu. Metoda v tomto receptu spočívá v rozmixování syrových kuřecích jater, což je podle mého názoru mnohem lepší. Důvod je jednoduchý, během vaření máme absolutní kontrolu nad teplotou, v žádném případě se nám paštika nerozvaří, což zajistí vynikající výsledky a pěknou růžovou barvu uvnitř. Ve francouzských kuchařkách se tento recept nazývá Pâte en Terrine.Pita ChlébBy PeterJedná se o tradiční jídlo blízkovýchodní a středozemní kuchyně. Pita chléb se jí s hummusem nebo se dá naplnit falafelem a zeleninou. Odhaduje se že tenhle recept vznikl asi před 14 500 lety, během doby kamenné. Zkuste tenhle jednoduchý recept.Indické PalačinkyBy PeterTento recept je zjednodušenou variantou Masala Dosa. Hlavní rozdíl v původní Masala Dosa je, že těsto se připravuje z rýže, urad dálu a semínek pískavice řecké seno, které se nechá přes noc kvasit. Zkvašené těsto se pak tence rozetře na rozpálenou mřížku a vaří se, dokud není křupavé a zlatohnědé. Do středu placky se dá kořeněná bramborová náplň z kostiček vařených brambor, cibule, zelených chilli papriček a různého koření, jako je kmín, kurkuma a hořčičná semínka, která se pak srolují do válcovitého tvaru. Historie pokrmu Masala Dosa sahá až do oblasti Udupi v Karnatace v jižní Indii. Předpokládá se, že vznikla v 16. století jako chrámové jídlo známé jako "benne dosa" (máslová dosa), které se připravovalo z rýže, urad dálu a přepuštěného másla.
Uvařit dobré espresso není vůbec jednoduché. Tento článek popisuje základní proměnné, které je třeba při vaření espressa respektovat a dokonale vyvážit.