Uzená panenka je skvělý recept který přináší opravdu dobré výsledky. Snadno se připravuje a uzení vyžaduje relativně krátkou dobu. Toto maso dokáže velmi dobře absorbovat kouř, získá příjemnou komplexní chuť. V našem receptu vstřikujeme do vepřového masa tekutinu, aby zůstalo vlhké a hydratované po celou dobu vaření.Přebytek lze znovu použít v mnoha dalších receptech, například jsem ho využil nakrájené na jěmno na vrch okonomiyaki.
Injekce do masa
Ingredience
![smoked pork tenderloin recipe](https://i0.wp.com/homecooked.cz/wp-content/uploads/2022/07/189864C1-3B6D-441F-BAB1-D2BB8A08730C.jpeg?fit=828%2C1472&ssl=1)
Postup
- Maso očistěte, odstraňte řetízek.
- Do masa napíchejte marinádu.
- Připravte si plný palivový koš s udícím dřevem uprostřed.
- Uhlí rozpalte z obou konců.
- Ujistěte se, že máte čistý kouř a uhlí již nečmudí.
- Udíme hned při nízké teplotě počínaje 40C.
- Teplota by se měla pomalu zvyšovat až na 120C.
- Celé vaření trvá asi 1 1/2 hodiny až 2 hodiny.
- Udíme až dokud maso nedosáhne interní teplotu 62C.
Vaření jsem mnohokrát dokončil v troubě. To je zvláště užitečné, pokud vám dojde uhlí a maso ještě nedosáhlo své cílové teploty, ale už se udilo 2 hodiny. Je mnohem snazší dokončit vaření v troubě, než plýtvat více uhlím a spálit více paliva jen kvůli zvýšení teploty na několik minut. Po 2 hodinách maso již dostatečně zauzeno a to je vše, na čem záleží.
- Na posledních 10 minut si připravte glazuru.
- Naneste na maso a nechte 10 minut nepřímo karamelizovat.
- Zbývající glazuru si ponechte jako omáčku.
![Smoked Pork Tenderloin Recipe](https://i0.wp.com/homecooked.cz/wp-content/uploads/2022/07/64B00312-27B6-4B32-BD68-47FCF13315E7-e1666871276251.jpeg?w=780&ssl=1)
Ingredience
Postup
- Maso očistěte, odstraňte řetízek.
- Do masa napíchejte marinádu.
- Připravte si plný palivový koš s udícím dřevem uprostřed.
- Uhlí rozpalte z obou konců.
- Ujistěte se, že máte čistý kouř a uhlí již nečmudí.
- Udíme hned při nízké teplotě počínaje 40C.
- Teplota by se měla pomalu zvyšovat až na 120C.
- Celé vaření trvá asi 1 1/2 hodiny až 2 hodiny.
- Udíme až dokud maso nedosáhne interní teplotu 62C.
Vaření jsem mnohokrát dokončil v troubě. To je zvláště užitečné, pokud vám dojde uhlí a maso ještě nedosáhlo své cílové teploty, ale už se udilo 2 hodiny. Je mnohem snazší dokončit vaření v troubě, než plýtvat více uhlím a spálit více paliva jen kvůli zvýšení teploty na několik minut. Po 2 hodinách maso již dostatečně zauzeno a to je vše, na čem záleží.
- Na posledních 10 minut si připravte glazuru.
- Naneste na maso a nechte 10 minut nepřímo karamelizovat.
- Zbývající glazuru si ponechte jako omáčku.