okonomiyaki recept

Osaka Okonomiyaki

Tenhle okonomiyaki recept pochází z japonského města Osaka. Základem téhle umami palačinky je čerstvě nakrájené zelí na proužky, nebo taky možno použít římsky salát, důležité je aby to křupalo. Vejce s moukou utvoří těsto, to slouží jako lepidlo které po uvaření drží celou placku pohromadě. Tenhle recept je inspirován příspěvkem tady.

Příprava30 minVaření30 minCelkem1 hr
AutorPeterPorce2 PorceKategorie, , ,

Ingredience

Těsto
 ½ šálek hladké mouky
 2 vejce
..koření
 ¼ čajová lžička sůl
 ¼ čajová lžička cukr
 ¼ čajová lžička kypřicí prášek
 ¼ čajová lžička galangal prášeknebo zázvor
..voda
 ½ čajová lžička dashi prášek
 ¼ šálek vody
..nakonec přidáme
 250 g zelínakrájeno na proužky
 6 plátků slaniny
Okonomi omáčka
 ¼ lžíce cukru
 ½ lžíce ústřicové omáčky
 1 lžíce kečupu
 ½ lžíce worcesterské omáčky
Japonská Majonéza
 ½ šálek majonézy
  dashi prášek
 ½ čajová lžička cukr
 1 čajová lžička citronové šťávy
Servírování
 Katsuobushi
 Japonská Majonéza(navrch potřeme omáčkou)
 Okonomi omáčka(navrch potřeme omáčkou)
 zelená cibulka
 posypat namletou řasou nori(volitelné)
okonomiyaki recept

Nenechte se zmást fotografií, na vrchu není Katsobushi ale uzená panenka, tenhle recept je totiž skvělá netradiční příloha k masu. Zbylé zelí lze použít v receptu yakisoba.

Postup

Příprava
1

  • Všechny suroviny na těsto dobře promícháme.
  • Vyhoďte jádro zelí a poté nasekejte listy zelí na proužky.
  • Připravte okonomi omáčku a japonskú majonézu.

Palačinka
2

Jedna palačinka odpovídá 125 gramům zelí namočeného v těstíčku.

  • Na pánev položte tři plátky slaniny a rychle opékejte přibližně minutku.
  • Během opékání vložte do nádoby s těstem 125 g nakrájeného zelí.
  • Zelí obalíme v těstíčku a s pomocí kleští vybereme a položíme přímo na slaninu.
  • Pokračujte ve vaření pár minut, až dokud těsto dostatečně neztuhne.
  • Obraťte placku a pokračujte ve vaření na nízkém stupni, další 3 minuty.
  • Přendejte na servírovací talíř. Postup opakujte, dokud vám nedojde zelí a těsto.

Dokončení
3

  • Štětcem nebo lžící potřete palačinku omáčku okonomi.
  • Posypte ji sušenými bonito vločkami (katsuobushi).
  • Hezky pokapejte japonskou majonézou.
  • Můžete také posypat mletou řasou nori a nebo zelenou cibulkou.

Ingredience

Těsto
 ½ šálek hladké mouky
 2 vejce
..koření
 ¼ čajová lžička sůl
 ¼ čajová lžička cukr
 ¼ čajová lžička kypřicí prášek
 ¼ čajová lžička galangal prášeknebo zázvor
..voda
 ½ čajová lžička dashi prášek
 ¼ šálek vody
..nakonec přidáme
 250 g zelínakrájeno na proužky
 6 plátků slaniny
Okonomi omáčka
 ¼ lžíce cukru
 ½ lžíce ústřicové omáčky
 1 lžíce kečupu
 ½ lžíce worcesterské omáčky
Japonská Majonéza
 ½ šálek majonézy
  dashi prášek
 ½ čajová lžička cukr
 1 čajová lžička citronové šťávy
Servírování
 Katsuobushi
 Japonská Majonéza(navrch potřeme omáčkou)
 Okonomi omáčka(navrch potřeme omáčkou)
 zelená cibulka
 posypat namletou řasou nori(volitelné)

Postup

Příprava
1

  • Všechny suroviny na těsto dobře promícháme.
  • Vyhoďte jádro zelí a poté nasekejte listy zelí na proužky.
  • Připravte okonomi omáčku a japonskú majonézu.

Palačinka
2

Jedna palačinka odpovídá 125 gramům zelí namočeného v těstíčku.

  • Na pánev položte tři plátky slaniny a rychle opékejte přibližně minutku.
  • Během opékání vložte do nádoby s těstem 125 g nakrájeného zelí.
  • Zelí obalíme v těstíčku a s pomocí kleští vybereme a položíme přímo na slaninu.
  • Pokračujte ve vaření pár minut, až dokud těsto dostatečně neztuhne.
  • Obraťte placku a pokračujte ve vaření na nízkém stupni, další 3 minuty.
  • Přendejte na servírovací talíř. Postup opakujte, dokud vám nedojde zelí a těsto.

Dokončení
3

  • Štětcem nebo lžící potřete palačinku omáčku okonomi.
  • Posypte ji sušenými bonito vločkami (katsuobushi).
  • Hezky pokapejte japonskou majonézou.
  • Můžete také posypat mletou řasou nori a nebo zelenou cibulkou.

Osaka Okonomiyaki

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.