Tenhle okonomiyaki recept pochází z japonského města Osaka. Základem téhle umami palačinky je čerstvě nakrájené zelí na proužky, nebo taky možno použít římsky salát, důležité je aby to křupalo. Vejce s moukou utvoří těsto, to slouží jako lepidlo které po uvaření drží celou placku pohromadě. Tenhle recept je inspirován příspěvkem tady.
Ingredience
![okonomiyaki recept](https://i0.wp.com/homecooked.cz/wp-content/uploads/2022/10/F5816244-6501-4001-B4BD-409095069BB6-e1666893807454.jpg?fit=828%2C1398&ssl=1)
Nenechte se zmást fotografií, na vrchu není Katsobushi ale uzená panenka, tenhle recept je totiž skvělá netradiční příloha k masu. Zbylé zelí lze použít v receptu yakisoba.
Postup
- Všechny suroviny na těsto dobře promícháme.
- Vyhoďte jádro zelí a poté nasekejte listy zelí na proužky.
- Připravte okonomi omáčku a japonskú majonézu.
Jedna palačinka odpovídá 125 gramům zelí namočeného v těstíčku.
- Na pánev položte tři plátky slaniny a rychle opékejte přibližně minutku.
- Během opékání vložte do nádoby s těstem 125 g nakrájeného zelí.
- Zelí obalíme v těstíčku a s pomocí kleští vybereme a položíme přímo na slaninu.
- Pokračujte ve vaření pár minut, až dokud těsto dostatečně neztuhne.
- Obraťte placku a pokračujte ve vaření na nízkém stupni, další 3 minuty.
- Přendejte na servírovací talíř. Postup opakujte, dokud vám nedojde zelí a těsto.
- Štětcem nebo lžící potřete palačinku omáčku okonomi.
- Posypte ji sušenými bonito vločkami (katsuobushi).
- Hezky pokapejte japonskou majonézou.
- Můžete také posypat mletou řasou nori a nebo zelenou cibulkou.
Ingredience
Postup
- Všechny suroviny na těsto dobře promícháme.
- Vyhoďte jádro zelí a poté nasekejte listy zelí na proužky.
- Připravte okonomi omáčku a japonskú majonézu.
Jedna palačinka odpovídá 125 gramům zelí namočeného v těstíčku.
- Na pánev položte tři plátky slaniny a rychle opékejte přibližně minutku.
- Během opékání vložte do nádoby s těstem 125 g nakrájeného zelí.
- Zelí obalíme v těstíčku a s pomocí kleští vybereme a položíme přímo na slaninu.
- Pokračujte ve vaření pár minut, až dokud těsto dostatečně neztuhne.
- Obraťte placku a pokračujte ve vaření na nízkém stupni, další 3 minuty.
- Přendejte na servírovací talíř. Postup opakujte, dokud vám nedojde zelí a těsto.
- Štětcem nebo lžící potřete palačinku omáčku okonomi.
- Posypte ji sušenými bonito vločkami (katsuobushi).
- Hezky pokapejte japonskou majonézou.
- Můžete také posypat mletou řasou nori a nebo zelenou cibulkou.