Bohužel, momentálně nestíhám recepty překládat. Nejnovější recepty proto najdete jen na anglické verzi stránky.
VafleBy PeterNevím proč, ale vafle mi vždycky připomínaly moderní jídlo, víc jsem se mýlit nemohl. První vaflovače s charakteristickým vzorem včelích pláství se objevily už v roce 1200. V takových ranních situacích když mi dojde chleba, vždycky sáhnu po tomto receptu na vafle. Jde to na sladko i na slano, cokoli na to dáte! Perfektní jídlo k snídani!Domácí HranolkyBy PeterRecept na čerstvé, dvakrát smažené domácí hranolky, může to být ještě lepší? pokud jste si ještě nedělali vlastní hranolky, přicházíte o hodně!Cane’s Smažené KuřeBy PeterTento recept se snaží napodobit kuře ze sítě restaurací rychlého občerstvení Raising Cane's. Tento řetězec založili Todd Graves a Craig Silvey v roce 1996 v Baton Rouge v Louisianě.Cane’s OmáčkaBy PeterTato omáčka je legendární. Recept na omáčku Cane's se zjevně snaží napodobit omáčku z Raising Cane's Amerického fastfood řetězce rychlého občerstvení. Výsledek je sladký, slaný, kyselý, to vše zjemněné majonézou s kopancem od česneku.Solný Lák na DrůbežBy PeterTenhle způsob používá sůl k rozkladu bílkovin v mase, aby mohlo absorbovat vlhkost a udržet ji. Poté, co sůl rozloží bílkoviny, se bílkoviny při pečení nesrazí, což znamená, že se při pečení vyloučí méně vlhkosti. Množství vody není tak důležité, jen se ujistěte, že je maso zcela ponořené. Velmi důležité je však mít správnou slanost roztoku, která by se měla pohybovat kolem 5%. Nejčastěji solím maso, jako jsou krůtí prsa, protože mají tendenci se při pečení velmi vysušovat. Výhody jsou tak skvělé, že pokud máte čas, rozhodně doporučuji tento postup provést pro jakékoli drůbeží maso nebo celé na celé kuře či jinou drůbež. Pokud se snažíte o křupavější strukturu (hlavně co se týče kůže), doporučuje se místo toho použít suchá metoda nasolení masa, při kterém se vyloučí více vlhkosti.Špagety CarbonaraBy PeterBuďme upřímní, Špagety Carbonara je těžký recept, ale stojí za to se ho naučit. Tento recept respektuje původní postup, takže žádná smetana, o tom není diskuze! Totéž platí o sýru, původně se dělá s Pecorino Romano, což je ovčí sýr, lze udělat i s jinými druhy, například Parmigiano Reggiano nebo Grana Padano, ale výrazně to změní chuť pokrmu. Česnek se v originální verzi také nemá vyskytovat, nicméně i někteří vysoce postavení italští kuchaři česnek ve svém receptu používají, dodává to pokrmu větší komplexnost.Maso na HamburgeryBy PeterVelmi jednoduchý recept na ochucení masa na hamburgery, bez ohledu na to, jaký hamburger se chystáte připravit, hovězí nebo vepřový, rozplácnutý nebo tlustý. Vždy platí že nejlepší maso je čerstvě namleto. Vždy volte tučnější maso jako je hovězí nebo vepřová plec nebo krk. Ja osobně preferuju "smashed" burger, maso je na tenko roztlačeno na planči. Roztlačením masa se zajistí perfektní kontakt s grilovací plochou a na mase se do zlatova opeče na celé ploše.Křehké TěstoBy PeterFrancouzský šéfkuchař Guillaume Tirel byl první který jeho přípravu popsal ve svém rukopise "Le Viandier". Neexistuje jediná verze křehkého těsta. Existuje několik variant a také domácí recepty upravené podle potřeb. Křehké těsto je druh těsta, které se často používá jako základ koláče, quiche, dortu nebo flanelu. Ve francouzštině se nazývá Pâte Brisée. Křehké těsto lze použít k přípravě sladkých i slaných koláčů, jako je jablečný koláč nebo quiche.Hrachová PolévkaBy PeterS pomocí tlakového hrnce je hrachová polévka hotová za několik minut. Pokud vynecháte maso, získáte skvělý vegetariánský pokrm. Přidání uzené šunky však celému pokrmu dodá velmi příjemnou komplexnost. Je to skvělý recept pro náročné týdny, protože je velmi sytý. Hustotu polévky můžete regulovat přidáním většího nebo menšího množství vody.
Uvařit dobré espresso není vůbec jednoduché. Tento článek popisuje základní proměnné, které je třeba při vaření espressa respektovat a dokonale vyvážit.