Bohužel, momentálně nestíhám recepty překládat. Nejnovější recepty proto najdete jen na anglické verzi stránky.
Konfitované Kachní StehnoBy PeterKlíč k úspěšnému receptu na konfitovaná kachní stehna se skrývá v tuku. Starší kachní tuk, tedy kolikrát jste ho použili na konfitování, určuje, jak dobře ochucená budou vaše konfitovaná kachní stehna. Pokud kachní tuk vůbec nemáte, použijte máslo. Je to běžný způsob, jak si vytvořit základ z kachního tuku. Při každém vaření vznikne nově vyškvařený kachní tuk a vy ho budete mít stále více a více, nakonec máslo zcela ustoupí.Kořeněné YuzuBy PeterSkvělý podzimní nápoj. Podává se horký, takže se skvěle hodí na chladný večer. Recept je postaven na klasickém konceptu hot toddy, ale místo obyčejné vody používáme černý čaj, aby nápoj získal větší komplexnost. Volitelně můžete do směsi nebo jako ozdobu přidat libovolné citrusové plody, protože jako základ používáme Yuzu, není to nutné.Brokolicová polévka z listůBy PeterSkvělý recept na využití listů brokolice z vaší zahrádky, které jsou velmi zdravé a výživné. V supermarketu na brokolicové listy s největší pravděpodobností nenarazíte, nejlepší náhradou je celá hlávka kapusty.Kváskový ChlebaBy PeterKvásek mě vždycky odrazoval, hlavně kvůli kvásku. Udržování kvásku mi připadalo pracné a těžké, dokud jsem nezjistila, že se dá v lednici skladovat déle než týden. Také při bezvadném dávkování mouky a vody může být vaše střídání kvásků bez jakéhokoli plýtvání. Věřte mi, že to stojí za to, protože lepší chleba než tenhle neexistuje. Obvykle ho dělám v domácí pekárně bez ručního hnětení těsta.Zapečené těstoviny s FetouBy PeterTento recept se stal virálním na TikToku. Zapékat sýr feta vypadá trochu divně, ale ve skutečnosti to funguje. Recept je velmi snadný na provedení a je z něj skvělý oběd nebo večeře.Indické BramboryBy PeterJeera Aloo Sabzi, v překladu Brambory s Římským Kmínem, je jedním z nejjednodušších receptů. Hojně kořeněné brambory pečené spolu s kmínem a kurkumou tradičně ochucené zelenými chilli papričkami, nebo červenými chilli papričkami.Kachní Prsa Sous VideBy PeterRecept, díky kterému si doma můžete připravit kachní prsa jako z michelinské restaurace. Pokud vlastníte sous vide a nikdy jste neudělali recept na kachní prsíčka, pak jste o hodně přišli. Hej! To maso je nedopečeno! Kachní maso, je červené maso. To je na míle vzdálené kuřecímu nebo krůtímu masu, vyžaduje dosažení teploty 63C uvnitř, aby bylo bezpečné ke konzumaci, stejně jako hovězí maso. Vaříme minimálně 2 hodiny, ale jak víme, vaření 3-4 hodiny je také v pořádku, protože prakticky neexistuje způsob, jak maso převařit, když už, tak ho to jen udělá křehčím. Kachní prsa se krájí na tenké plátky a podávají se s plackou.Palačinka ke KachněBy PeterPalačinky speciálně vyrobené pro skvělý zážitek z kachních prsou. Tento recept na jednoduché moučné placky je běžnou přílohou ke kachním prsům.Uzená RybaBy PeterHistorie Uzení potravin existuje již mnoho tisíc let. Přesná historie objevu tohoto procesu není zcela jasná, ale předpokládá se, že to byla jedna z prvních technik, která pomáhala konzervovat maso a ryby. Uzené ryby jsou obzvláště dobré, protože ryby nemají příliš mnoho chuti, a proto mohou velmi dobře absorbovat kouř, což v kombinaci s cukrem a kořením vytváří velmi lahodný zážitek. Pokud jde o výběr ryby pro tento recept, hodí se jakákoli, ale k uzení se hodí zejména makrela.
Uvařit dobré espresso není vůbec jednoduché. Tento článek popisuje základní proměnné, které je třeba při vaření espressa respektovat a dokonale vyvážit.