recipes recepty

Domácí Kuchařka

Uzený Hovězí SteakBy PeterPodstata tohoto receptu je opravdu jednoduchá, nízké a pomalé uzení steaku k dokonalosti. Tento pomalý proces zajistí, že maso bude dokonale vyuzené a propečené podle vašeho přání. Tuto metodu můžete použít téměř na všechny druhy steaků z hovězího masa. Obvykle jej podávám se zelenými fazolkami.
Chimichurri „Omáčka“By PeterChimichurri je jedním z těch tajemných receptů, u kterých vlastně vůbec netušíme, jak a kdo je vytvořil. V knihách, které popisují jídlo Latinské Ameriky a které byly napsány před rokem 1991, se chimichurri neobjevuje, s výjimkou brožury s recepty, která doprovázela pevnou vazbu v sérii Time-Life "Foods of the World". Zdá se, že omáčka se dostala do popředí poté, co se na scéně objevila vlna knih o grilování. Zdá se, že původ je ze Sicílie, ale to je opravdu jen spekulace.
Sezamové Trhané KuřeBy PeterTento jednoduchý recept trhané kuře na sezamu vychází z osvědčených postupů asijské kuchyně. S pomocí tlakového hrnce zůstane kuře hydratované a vlhké, přesto se rozpadne bez větší námahy. Okurky jsou skvělým doplňkem dodatečné svěžesti.
Sečuánske Miso NudleBy PeterTento recept je víceméně spojením japonské a sečuánské kuchyně. Vychází z receptu na nudle dan dan. Nejprve uvaříme vepřové maso se sečuánským kořením, aby bylo aromatické a voňavé. Omáčka na druhé straně používá pastu Shiro miso, což je japonská přísada. V kombinaci s ostatními ingrediencemi vytvoříme krémovou omáčku, která obalí nudle po celém povrchu a spojí tak oba světy.
Caesar SalátBy PeterZa vznik salátu je obecně považován restauratér Caesar Cardini, italský přistěhovalec, který provozoval restaurace v Mexiku a ve Spojených státech. Jeho dcera Rosa vyprávěla, že salát vynalezl její otec ve své restauraci v mexické Tijuaně v době prohibice, když se v kuchyni na 4. července 1924 vyčerpaly zásoby. Několik Cardiniho zaměstnanců uvedlo, že pokrm vymysleli oni.
„Carolina“ Trhané VepřovéBy PeterSkvělý recept na vepřové maso ze Severní Karolíny, šťavnaté, uzené a naložené v pikantní octové omáčce. Na tenhle recept můžeme použít vepřovu kýtu nebo plec. Tlakový hrnec tento tvrdý kus masa bez námahy zjemní a doslova se bude rozpadat.
Hamburgerové HouskyBy PeterHamburger se poprvé objevil v 19. nebo na začátku 20. století. Moderní hamburger byl výsledkem potřeb společnosti, která se rychle měnila v důsledku industrializace a vzniku dělnické a střední třídy, a z toho vyplývající poptávky po masově vyráběných a cenově dostupných potravinách, které by se daly konzumovat i mimo domov. Z mnoha důkazů vyplývá, že hamburger byl vynalezen v Německu ve městě Hamburk.
Zapečené BramboryBy PeterMálokdo ví, že recept na zapečené brambory pochází z francie. Ve Francouzku se jim říká "Gratin dauphinois". Jedná se o pokrm z plátků brambor pečených v mléce nebo smetaně technikou gratinování z oblasti Dauphiné v jihovýchodní Francii. Existuje mnoho variant názvu pokrmu, včetně pommes de terre dauphinoise, potatoes à la dauphinoise a gratin de pommes à la dauphinoise. První zmínka o tomto pokrmu pochází z 12. července 1788 z večeře pořádané Charlesem-Henrim, vévodou z Clermont-Tonnerre a generálporučíkem Dauphiné.
Kubánske Černé FazoleBy PeterNěkteří se domnívají, že sušené černé fazole přivezli na Kubu Španělé, kteří zavedli pokrm "Moros con Cristianos" (černé fazole s rýží). Zobrazení španělské okupace Maury. Černé fazole představují "Moros" (Maury) a bílá rýže křesťany, v tomto případě Španěly bojující proti okupaci. Recept byl tak oblíbený, že se stal základem kubánské kuchyně.
1 8 9 10 11 12 15

Blog o vaření


  • Pepř, Král koření

    Pepř, Král koření

    Většina z nás se nad pepřem ani nezamyslí, přestože se nachází téměř na každém kuchyňském stole. Proč je tedy Pepř králem?

  • Další internetová kuchařka?

    Další internetová kuchařka?

    Není na internetu dost receptů? Opravdu potřebujeme další kuchařku?; je možná otázka kterou si klade každý, ale pro mě má opravdu snadnou odpověď.

  • Jak na Espresso

    Jak na Espresso

    Uvařit dobré espresso není vůbec jednoduché. Tento článek popisuje základní proměnné, které je třeba při vaření espressa respektovat a dokonale vyvážit.