Skvělý podzimní nápoj. Podává se horký, takže se skvěle hodí na chladný večer. Recept je postaven na klasickém konceptu hot toddy, ale místo obyčejné vody používáme černý čaj, aby nápoj získal větší komplexnost. Volitelně můžete do směsi nebo jako ozdobu přidat libovolné citrusové plody, protože jako základ používáme Yuzu, není to nutné.
Skvělý recept na využití listů brokolice z vaší zahrádky, které jsou velmi zdravé a výživné. V supermarketu na brokolicové listy s největší pravděpodobností nenarazíte, nejlepší náhradou je celá hlávka kapusty.
Kvásek mě vždycky odrazoval, hlavně kvůli kvásku. Udržování kvásku mi připadalo pracné a těžké, dokud jsem nezjistila, že se dá v lednici skladovat déle než týden. Také při bezvadném dávkování mouky a vody může být vaše střídání kvásků bez jakéhokoli plýtvání. Věřte mi, že to stojí za to, protože lepší chleba než tenhle neexistuje. Obvykle ho dělám v domácí pekárně bez ručního hnětení těsta.
Tento recept se stal virálním na TikToku. Zapékat sýr feta vypadá trochu divně, ale ve skutečnosti to funguje. Recept je velmi snadný na provedení a je z něj skvělý oběd nebo večeře.
Jeera Aloo Sabzi, v překladu Brambory s Římským Kmínem, je jedním z nejjednodušších receptů. Hojně kořeněné brambory pečené spolu s kmínem a kurkumou tradičně ochucené zelenými chilli papričkami, nebo červenými chilli papričkami.
Recept, díky kterému si doma můžete připravit kachní prsa jako z michelinské restaurace. Pokud vlastníte sous vide a nikdy jste neudělali recept na kachní prsíčka, pak jste o hodně přišli. Hej! To maso je nedopečeno! Kachní maso, je červené maso. To je na míle vzdálené kuřecímu nebo krůtímu masu, vyžaduje dosažení teploty 63C uvnitř, aby bylo bezpečné ke konzumaci, stejně jako hovězí maso. Vaříme minimálně 2 hodiny, ale jak víme, vaření 3-4 hodiny je také v pořádku, protože prakticky neexistuje způsob, jak maso převařit, když už, tak ho to jen udělá křehčím. Kachní prsa se krájí na tenké plátky a podávají se s plackou.
Palačinky speciálně vyrobené pro skvělý zážitek z kachních prsou. Tento recept na jednoduché moučné placky je běžnou přílohou ke kachním prsům.
Historie Uzení potravin existuje již mnoho tisíc let. Přesná historie objevu tohoto procesu není zcela jasná, ale předpokládá se, že to byla jedna z prvních technik, která pomáhala konzervovat maso a ryby. Uzené ryby jsou obzvláště dobré, protože ryby nemají příliš mnoho chuti, a proto mohou velmi dobře absorbovat kouř, což v kombinaci s cukrem a kořením vytváří velmi lahodný zážitek. Pokud jde o výběr ryby pro tento recept, hodí se jakákoli, ale k uzení se hodí zejména makrela.
Nevím proč, ale vafle mi vždycky připomínaly moderní jídlo, víc jsem se mýlit nemohl. První vaflovače s charakteristickým vzorem včelích pláství se objevily už v roce 1200. V takových ranních situacích když mi dojde chleba, vždycky sáhnu po tomto receptu na vafle. Jde to na sladko i na slano, cokoli na to dáte! Perfektní jídlo k snídani!
Recept na čerstvé, dvakrát smažené domácí hranolky, může to být ještě lepší? pokud jste si ještě nedělali vlastní hranolky, přicházíte o hodně!