Tento recept je základem na celém indickém subkontinentu a v dalších částech Asie. Mungo Fazole neboli Moong dal je také známý jako mung dhal nebo mag ni dal. Nejlepší volbou pro tento recept jsou celé neloupané fazole, protože obsahují nejvíce výživných látek. Existují důkazy o tom, že čočka byla v Indii hojně pěstována již před více než 3 000 lety.
Podstata tohoto receptu je opravdu jednoduchá, nízké a pomalé uzení steaku k dokonalosti. Tento pomalý proces zajistí, že maso bude dokonale vyuzené a propečené podle vašeho přání. Tuto metodu můžete použít téměř na všechny druhy steaků z hovězího masa. Obvykle jej podávám se zelenými fazolkami.
Chimichurri je jedním z těch tajemných receptů, u kterých vlastně vůbec netušíme, jak a kdo je vytvořil. V knihách, které popisují jídlo Latinské Ameriky a které byly napsány před rokem 1991, se chimichurri neobjevuje, s výjimkou brožury s recepty, která doprovázela pevnou vazbu v sérii Time-Life „Foods of the World“. Zdá se, že omáčka se dostala do popředí poté, co se na scéně objevila vlna knih o grilování. Zdá se, že původ je ze Sicílie, ale to je opravdu jen spekulace.
Tento jednoduchý recept trhané kuře na sezamu vychází z osvědčených postupů asijské kuchyně. S pomocí tlakového hrnce zůstane kuře hydratované a vlhké, přesto se rozpadne bez větší námahy. Okurky jsou skvělým doplňkem dodatečné svěžesti.
Tento recept je víceméně spojením japonské a sečuánské kuchyně. Vychází z receptu na nudle dan dan. Nejprve uvaříme vepřové maso se sečuánským kořením, aby bylo aromatické a voňavé. Omáčka na druhé straně používá pastu Shiro miso, což je japonská přísada. V kombinaci s ostatními ingrediencemi vytvoříme krémovou omáčku, která obalí nudle po celém povrchu a spojí tak oba světy.
Za vznik salátu je obecně považován restauratér Caesar Cardini, italský přistěhovalec, který provozoval restaurace v Mexiku a ve Spojených státech. Jeho dcera Rosa vyprávěla, že salát vynalezl její otec ve své restauraci v mexické Tijuaně v době prohibice, když se v kuchyni na 4. července 1924 vyčerpaly zásoby. Několik Cardiniho zaměstnanců uvedlo, že pokrm vymysleli oni.
Skvělý recept na vepřové maso ze Severní Karolíny, šťavnaté, uzené a naložené v pikantní octové omáčce. Na tenhle recept můžeme použít vepřovu kýtu nebo plec. Tlakový hrnec tento tvrdý kus masa bez námahy zjemní a doslova se bude rozpadat.
Hamburger se poprvé objevil v 19. nebo na začátku 20. století. Moderní hamburger byl výsledkem potřeb společnosti, která se rychle měnila v důsledku industrializace a vzniku dělnické a střední třídy, a z toho vyplývající poptávky po masově vyráběných a cenově dostupných potravinách, které by se daly konzumovat i mimo domov. Z mnoha důkazů vyplývá, že hamburger byl vynalezen v Německu ve městě Hamburk.
Málokdo ví, že recept na zapečené brambory pochází z francie. Ve Francouzku se jim říká „Gratin dauphinois“. Jedná se o pokrm z plátků brambor pečených v mléce nebo smetaně technikou gratinování z oblasti Dauphiné v jihovýchodní Francii. Existuje mnoho variant názvu pokrmu, včetně pommes de terre dauphinoise, potatoes à la dauphinoise a gratin de pommes à la dauphinoise. První zmínka o tomto pokrmu pochází z 12. července 1788 z večeře pořádané Charlesem-Henrim, vévodou z Clermont-Tonnerre a generálporučíkem Dauphiné.
Někteří se domnívají, že sušené černé fazole přivezli na Kubu Španělé, kteří zavedli pokrm „Moros con Cristianos“ (černé fazole s rýží). Zobrazení španělské okupace Maury. Černé fazole představují „Moros“ (Maury) a bílá rýže křesťany, v tomto případě Španěly bojující proti okupaci. Recept byl tak oblíbený, že se stal základem kubánské kuchyně.