Ingredience
Původ smažených nudlí kimči sahá až do počátku 20. století, kdy se v Koreji usadili čínští přistěhovalci a přinesli s sebou své tradiční pokrmy. Postupem času se tato jídla přizpůsobila místním chutím a surovinám a vznikla tak korejsko-čínská kuchyně. Smažené nudle kimči se staly obzvláště populární v 60. a 70. letech 20. století, kdy se v korejských městech začaly objevovat korejsko-čínské restaurace.
Tento pokrm je variací pokrmu známého jako "jjajangmyeon" v korejštině, je oblíbeným korejsko-čínským pokrmem, který kombinuje pikantní a pikantní chuť kimči s pikantní chutí smažených nudlí.
Recepty s kimči:
Postup
- Zelenou cibuli nakrájejte na tenké plátky a dejte stranou.
- Připravte omáčku smícháním všech ingrediencí a dejte ji stranou.
- Nakrájejte kimči na malé kousky a dejte stranou.
- Připravte si jakoukoli jinou zeleninu, kterou chcete použít, a dejte ji stranou.
Doporučuji použít litinový wok, který dobře udržuje teplo.
- Před vařením rozmrazte veškerou mraženou zeleninu.
- Pánev wok rozehřejte na středně vysokou teplotu a přidejte mleté maso.
- Přidejte bílé konce z cibulek, zelené si nechte na ozdobu.
- Maso okořeňte černým pepřem a vařte, dokud není vepřové maso již růžové.
- Vložte kimči a vařte asi 2 minuty. Snižte teplotu na střední.
Nudle budeme vařit přímo ve woku.
- Přidáme omáčku a promícháme. Nudle udon vložíme doprostřed pánve.
- Přiklopíme a nudle vaříme 2-3 minuty, otevřeme a nudle dobře promícháme.
- V případě potřeby přiměřeně zvýšíme teplotu, aby omáčka zhoustla.
- Ozdobte smaženým vejcem, zelenou cibulkou a sezamovými semínky.
Ingredience
Postup
- Zelenou cibuli nakrájejte na tenké plátky a dejte stranou.
- Připravte omáčku smícháním všech ingrediencí a dejte ji stranou.
- Nakrájejte kimči na malé kousky a dejte stranou.
- Připravte si jakoukoli jinou zeleninu, kterou chcete použít, a dejte ji stranou.
Doporučuji použít litinový wok, který dobře udržuje teplo.
- Před vařením rozmrazte veškerou mraženou zeleninu.
- Pánev wok rozehřejte na středně vysokou teplotu a přidejte mleté maso.
- Přidejte bílé konce z cibulek, zelené si nechte na ozdobu.
- Maso okořeňte černým pepřem a vařte, dokud není vepřové maso již růžové.
- Vložte kimči a vařte asi 2 minuty. Snižte teplotu na střední.
Nudle budeme vařit přímo ve woku.
- Přidáme omáčku a promícháme. Nudle udon vložíme doprostřed pánve.
- Přiklopíme a nudle vaříme 2-3 minuty, otevřeme a nudle dobře promícháme.
- V případě potřeby přiměřeně zvýšíme teplotu, aby omáčka zhoustla.
- Ozdobte smaženým vejcem, zelenou cibulkou a sezamovými semínky.