Bohužel, momentálně nestíhám recepty překládat. Nejnovější recepty proto najdete jen na anglické verzi stránky.
Nakládané OkurkyBy JúliaRecept na nakládané okurky vznikly před více než 4 000 lety, kdy staří Mezopotámci začali okurky namáčet do kyselého nálevu, aby je uchovali. Od té doby jsou okurky základem kultur po celém světě a jsou proslulé zdraví prospěšnými účinky a lahodnou chutí.Yakisoba NudleBy PeterYakisoba je velmi oblíbené japonské pouliční jídlo. Je to velmi všestranný recept, u kterého můžete využít spoustu kreativity abyste si je upravili podle sebe. Pokrm se poprvé objevil ve stáncích s jídlem v Japonsku kolem třicátých let minulého století. Nudle jsou typicky ochucené omáčkou které základ je postaven na worčestru.Cizrna se ŠpenátemBy PeterCizrna je velice zdravá a chutná surovina, tak proč nezkusit tenhle španělský recept na andaluskou cizrnu se špenátem. Existuje mnoho receptů a verzí tohoto vegetariánského jídla, ale nejčastěji se ochucuje česnekem, olivovým olejem, rajčaty, paprikou, octem a kmínem. Po španělsky "espinacas con garbanzos" se ve Španělsku podávají během chladnějších měsíců servírované za tepla, často s chlebem jako příloha. PalačinkyBy PeterPalačinky existují již léta a jsou základem mnoha kultur. Na palačinkách si lidé pochutnávali už před 30 000 lety v době kamenné. Tento recept na palačinky je na francouzskou variaci známou také jako Crêpes.Dušené HovězíBy PeterDušené hovězí je možná jedním z nejlepších a nejjednodušších receptů na přípravu. Dušení masa je způsob vaření, který je starší než prakticky jakýkoli jiný typ vaření. Od chvíle, kdy člověk poprvé rozdělal oheň, se téměř okamžitě naučil, jak pomalu vařit maso na mírném ohni po dlouhou dobu.Hovězí BulgogiBy PeterHovězí bulgogi pochází z provincie Pyongan v Severní Koreji, ale je velmi oblíbeným pokrmem v Jižní Koreji. Nejčastěji marinované plátky hovězího masa, připravený na grilu nebo na plotýnce. Často se také v domácí kuchyni restuje na pánvi. Svíčková, roštěná nebo hrudí jsou často používané kusy hovězího masa pro hovězí bulgogi. Pokud zamíříte na vkusnější verzi, mleté maso můžete nahradit kterýmkoli z těchto kusů masa, případně můžete hovězí bulgogi grilovat.Francouzská Míchaná VejceBy PeterJak udělat míchaná vajíčka? Není to tak snadné, jak se zdá, pokud to chcete dělat správně na francouzský způsob. Tento recept vás provede postupem podle originální francouzské kulinářské techniky pro Oeufs Brouillés / míchaná vejce na francouzský způsob. Nejdůležitější je dávat pozor, abyste vejce nerozvařili. Výsledek musí být krémový, ale zároveň musí vejce držet tvar.Negroni SbagliatoBy JúliaRecept na Negroni Sbagliato je spíše na hořké straně, takže buďte varováni, nebo do drinku přidejte nějaký jednoduchý sirup nebo dokonce med. Sbagliato znamená v italštině „chybný“, „falešný“ nebo „špatný“. Legenda praví, že nápoj vznikl omylem, když před několika desítkami let barman v milánském baru Basso připravující Negroni popadl láhev prosecca místo láhve ginu.PreclíkyBy PeterTento recept na preclíky je tak snadný, že celou šarádu zvládnete za hodinu. Nejdelší je snad namáčení preclíků do alkalického roztoku, což chce trochu cviku. Pokud nemáte chléb po ruce, je to skvělý recept, jak si ho rychle připravit. Hodí se ke každému druhu uzeného masa. Recept je navážen na 8 preclíků. Hej a věděli jste, že Preclíky se datují do roku 610 tj. až na začátek středověku, šílené, že?
Uvařit dobré espresso není vůbec jednoduché. Tento článek popisuje základní proměnné, které je třeba při vaření espressa respektovat a dokonale vyvážit.