chickpea recipe

Cizrna se Špenátem

Cizrna je velice zdravá a chutná surovina, tak proč nezkusit tenhle španělský recept na andaluskou cizrnu se špenátem. Existuje mnoho receptů a verzí tohoto vegetariánského jídla, ale nejčastěji se ochucuje česnekem, olivovým olejem, rajčaty, paprikou, octem a kmínem. Po španělsky "espinacas con garbanzos" se ve Španělsku podávají během chladnějších měsíců servírované za tepla, často s chlebem jako příloha. Tento recept je inspirován touto stránkou

Příprava20 minVaření45 minCelkem1 hr 5 min
AutorPeterPorce4 PorceKategorie,

Ingredience

Uvařte cizrnu (35m 80kpa natural)
 1 šálek cizrny
 1 ½ šálků vody
Restujeme
 ¼ šálek olivového oleje
 ¾ šálek strouhanky(ideálně domácí)
...přidáme
 6 stroužků česneku(protlačené)
...koření
 1 lžíce uzené papriky
 1 čajová lžička mletého kmínu
 ¼ čajová lžička soli
  čajová lžička skořice
  čajová lžička kajenského pepře
 1 štipka šafránu
...nakonec
 ½ šálek rajčat(nakrájených na kostičky nebo z konzervy)
 4 čajová lžička červeného vinného octa
Povařte
 1 ½ šálků kuřecího vývaru
 250 g mrazený špenát(rozmraženo, okapano bez prebytočné vody)
chickpea recipe

Postup

Uvařte cizrnu
1

  • Přiveďte litr vody k varu, vhoďte cizrnu a nechte 20-30 minut odležet. Poté sceďte.
  • Cizrnu nejprve vařte v tlakovém hrnci 35 minut na 80 kpa.
  • Nechte tlak přirozeně uvolnit; bude to trvat 10 až 20 minut.

Restujeme
2

  • Olivový olej zahřejte na středním plameni.
  • Přidáme strouhanku a za častého míchání vaříme.
  • Vařte do zlatohněda, 3 až 4 minuty.
  • Přidejte všechno koření a česnek, vařte 30 sekund.
  • Vmíchejte rajčata a ocet; odložte bokem.

Finalizace
3

  • Smíchejte cizrnu a vývar v tlakovém hrnci.
  • Do uvařené cizrny vmícháme chlebovou směs a špenát.
  • Za občasného míchání vaříme, dokud směs nezhoustne.
  • Přibližně 5 až 10 minut.
  • Vrch pokapejte olivovým olejem.
  • Zakryjte a nechte 5 minut stát.
  • Dochuťte solí a extra octem podle chuti.
  • Přendejte do servírovací mísy a podávejte s chlebem.

Ingredience

Uvařte cizrnu (35m 80kpa natural)
 1 šálek cizrny
 1 ½ šálků vody
Restujeme
 ¼ šálek olivového oleje
 ¾ šálek strouhanky(ideálně domácí)
...přidáme
 6 stroužků česneku(protlačené)
...koření
 1 lžíce uzené papriky
 1 čajová lžička mletého kmínu
 ¼ čajová lžička soli
  čajová lžička skořice
  čajová lžička kajenského pepře
 1 štipka šafránu
...nakonec
 ½ šálek rajčat(nakrájených na kostičky nebo z konzervy)
 4 čajová lžička červeného vinného octa
Povařte
 1 ½ šálků kuřecího vývaru
 250 g mrazený špenát(rozmraženo, okapano bez prebytočné vody)

Postup

Uvařte cizrnu
1

  • Přiveďte litr vody k varu, vhoďte cizrnu a nechte 20-30 minut odležet. Poté sceďte.
  • Cizrnu nejprve vařte v tlakovém hrnci 35 minut na 80 kpa.
  • Nechte tlak přirozeně uvolnit; bude to trvat 10 až 20 minut.

Restujeme
2

  • Olivový olej zahřejte na středním plameni.
  • Přidáme strouhanku a za častého míchání vaříme.
  • Vařte do zlatohněda, 3 až 4 minuty.
  • Přidejte všechno koření a česnek, vařte 30 sekund.
  • Vmíchejte rajčata a ocet; odložte bokem.

Finalizace
3

  • Smíchejte cizrnu a vývar v tlakovém hrnci.
  • Do uvařené cizrny vmícháme chlebovou směs a špenát.
  • Za občasného míchání vaříme, dokud směs nezhoustne.
  • Přibližně 5 až 10 minut.
  • Vrch pokapejte olivovým olejem.
  • Zakryjte a nechte 5 minut stát.
  • Dochuťte solí a extra octem podle chuti.
  • Přendejte do servírovací mísy a podávejte s chlebem.

Cizrna se Špenátem

1 comment / Add your comment below

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.