okurky recept pickled cucumbers recipe

Nakládané Okurky

Recept na nakládané okurky vznikly před více než 4 000 lety, kdy staří Mezopotámci začali okurky namáčet do kyselého nálevu, aby je uchovali. Od té doby jsou okurky základem kultur po celém světě a jsou proslulé zdraví prospěšnými účinky a lahodnou chutí.

Příprava30 minVaření30 minCelkem1 hr
AutorJúliaPorce3 PorceKategorie

Ingredience

Na sklenici
  cibule(nakrájená na plátky)
 1 květ kopru
 1 čajová lžička hořčičných semínek(celé)
 4 Nového koření(celé)
 1 bobkový list
 5 černého pepře(celé, napr. tellicherry)
 2 kubébového pepře(volitelné)
 3 růžového pepře(volitelné)
 hřebíček, mrkev, česnek, chilli, jalovec(experimentujte)
Zálivka (na 3 sklenice)
 680 ml vody
 100 g cukr
 30 g soli
 190 ml nakládacího octa(8% kvasný lihový ocet)
okurky recept pickled cucumbers recipe

Postup

Příprava
Příprava okurek
1

  • Připravte si okurky, omyjte je a důkladně očistěte.
  • Na dno skleniček vložte hořčičná semínka, bobkový list a část cibule.
  • Naložte sklenice s okurkami, přidejte zbývající cibuli a koření.

Příprava zálivky
2

  • V pánvi smíchejte všechny ingredience na nakládací tekutinu.
  • Přiveďte k varu a míchejte, dokud se dobře nespojí.
  • Nalijte tekutinu do sklenic a pevně je uzavřete.

Zavařování
3

  • Uzavřené sklenice vložte ideálně do lázně sous vide.
  • Nastavte teplotu na 80 °C po dobu 20 minut.
  • Ujistěte se, že jsou sklenice téměř zcela ponořené, ale ne celé.
  • Mezi víčkem a vodou vždy nechte 1 cm mezeru.

Zchlazení a uložení
4

  • Po uplynutí času vyjměte z lázně a otočte vzhůru nohama.
  • Přikryjte je kuchyňskými utěrkami a nechte sklenice zcela vychladnout.
  • Před otevřením skladujte na tmavém a chladném místě po dobu nejméně jednoho měsíce.

Ingredience

Na sklenici
  cibule(nakrájená na plátky)
 1 květ kopru
 1 čajová lžička hořčičných semínek(celé)
 4 Nového koření(celé)
 1 bobkový list
 5 černého pepře(celé, napr. tellicherry)
 2 kubébového pepře(volitelné)
 3 růžového pepře(volitelné)
 hřebíček, mrkev, česnek, chilli, jalovec(experimentujte)
Zálivka (na 3 sklenice)
 680 ml vody
 100 g cukr
 30 g soli
 190 ml nakládacího octa(8% kvasný lihový ocet)

Postup

Příprava
Příprava okurek
1

  • Připravte si okurky, omyjte je a důkladně očistěte.
  • Na dno skleniček vložte hořčičná semínka, bobkový list a část cibule.
  • Naložte sklenice s okurkami, přidejte zbývající cibuli a koření.

Příprava zálivky
2

  • V pánvi smíchejte všechny ingredience na nakládací tekutinu.
  • Přiveďte k varu a míchejte, dokud se dobře nespojí.
  • Nalijte tekutinu do sklenic a pevně je uzavřete.

Zavařování
3

  • Uzavřené sklenice vložte ideálně do lázně sous vide.
  • Nastavte teplotu na 80 °C po dobu 20 minut.
  • Ujistěte se, že jsou sklenice téměř zcela ponořené, ale ne celé.
  • Mezi víčkem a vodou vždy nechte 1 cm mezeru.

Zchlazení a uložení
4

  • Po uplynutí času vyjměte z lázně a otočte vzhůru nohama.
  • Přikryjte je kuchyňskými utěrkami a nechte sklenice zcela vychladnout.
  • Před otevřením skladujte na tmavém a chladném místě po dobu nejméně jednoho měsíce.

Nakládané Okurky

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.