Yakisoba je velmi oblíbené japonské pouliční jídlo. Je to velmi všestranný recept, u kterého můžete využít spoustu kreativity abyste si je upravili podle sebe. Pokrm se poprvé objevil ve stáncích s jídlem v Japonsku kolem třicátých let minulého století. Nudle jsou typicky ochucené omáčkou které základ je postaven na worčestru. Tento recept je inspirován touto stránkou.
Ingredience
V tomto receptu můžete snadno zužitkovat zbytky z jiných jídel, například znovu použít maso z bulgogi (místo vepřového) taky jsem mnohokrát použil zbytky z uzeného steaku. Maso můžete zcela nahradit smaženým tofu, pokud si to přejete, a připravit tak skvělé vegetariánské jídlo. V receptu okonomiyaki můžete také použít zbytky zelí.
Postup
- Omáčku si připravte předem.
- Pak rozmrazím mraženou zeleninu na rozpálené litinové pánvi wok a odložím stranou.
- Nejprve si uvaříme mleté maso, dokud se nevytvoří pěkné hnědé kousky, a pak ho odložíme stranou.
- Přidejte olej nebo tuk, zahřejte, přidejte cibuli a houby a smažte je několik sekund, dokud lehce nezhnědnou.
- Nyní přidejte nakrájené zelí a vařte do mírného změknutí.
- Nyní je vhodný čas na blanšírování udonu, zatímco se zelí vaří.
- Jakmile je udon hotový, přeneste ho z vody přímo do pánve wok na zelí.
- Přidejte veškerou Yakisoba omáčku, česnek, pepř, sezamová semínka / olej a nakonec vepřové maso.
- Vše dobře promíchejte a vařte na zbytkovém ohni jen několik sekund, dokud se vše dobře nepromíchá.
- Ihned podávejte a na ozdobu posypte zelenou cibulkou.
Ingredience
Postup
- Omáčku si připravte předem.
- Pak rozmrazím mraženou zeleninu na rozpálené litinové pánvi wok a odložím stranou.
- Nejprve si uvaříme mleté maso, dokud se nevytvoří pěkné hnědé kousky, a pak ho odložíme stranou.
- Přidejte olej nebo tuk, zahřejte, přidejte cibuli a houby a smažte je několik sekund, dokud lehce nezhnědnou.
- Nyní přidejte nakrájené zelí a vařte do mírného změknutí.
- Nyní je vhodný čas na blanšírování udonu, zatímco se zelí vaří.
- Jakmile je udon hotový, přeneste ho z vody přímo do pánve wok na zelí.
- Přidejte veškerou Yakisoba omáčku, česnek, pepř, sezamová semínka / olej a nakonec vepřové maso.
- Vše dobře promíchejte a vařte na zbytkovém ohni jen několik sekund, dokud se vše dobře nepromíchá.
- Ihned podávejte a na ozdobu posypte zelenou cibulkou.