Yakisoba je velmi oblíbené japonské pouliční jídlo. Je to velmi všestranný recept, u kterého můžete využít spoustu kreativity abyste si je upravili podle sebe. Pokrm se poprvé objevil ve stáncích s jídlem v Japonsku kolem třicátých let minulého století. Nudle jsou typicky ochucené omáčkou které základ je postaven na worčestru. Tento recept je inspirován touto stránkou.
Prep Time30 minsCook Time15 minsTotal Time45 mins
Ingredience
200 g nudlí Udon
Omáčka
2 tbsp worcesterské omáčky
2 tsp ústřicové omáčky
2 tsp kečupu
1 tsp sójové omáčky
1 tsp hnědého cukru
¼ tsp Dashi prášku nebo špetka MSG
Ingredience
1 tsp rostlinného oleje
100 g vepřového mletého masa
1 cup zelí
1 cup houby Shiitake
1 cup baby karotky
1 malá cibule
2 Menší stroužky česneku
¼ tsp bílého pepře
1 dash praženého sezamového oleje
Servírování
Zelená cibule
1 tsp pražených sezamových semínek
V tomto receptu můžete snadno zužitkovat zbytky z jiných jídel, například znovu použít maso z bulgogi (místo vepřového) taky jsem mnohokrát použil zbytky z uzeného steaku. Maso můžete zcela nahradit smaženým tofu, pokud si to přejete, a připravit tak skvělé vegetariánské jídlo. V receptu okonomiyaki můžete také použít zbytky zelí.
Postup
Příprava
1
- Omáčku si připravte předem.
- Pak rozmrazím mraženou zeleninu na rozpálené litinové pánvi wok a odložím stranou.
Vaření
2
- Nejprve si uvaříme mleté maso, dokud se nevytvoří pěkné hnědé kousky, a pak ho odložíme stranou.
- Přidejte olej nebo tuk, zahřejte, přidejte cibuli a houby a smažte je několik sekund, dokud lehce nezhnědnou.
- Nyní přidejte nakrájené zelí a vařte do mírného změknutí.
- Nyní je vhodný čas na blanšírování udonu, zatímco se zelí vaří.
Finalizace
3
- Jakmile je udon hotový, přeneste ho z vody přímo do pánve wok na zelí.
- Přidejte veškerou Yakisoba omáčku, česnek, pepř, sezamová semínka / olej a nakonec vepřové maso.
- Vše dobře promíchejte a vařte na zbytkovém ohni jen několik sekund, dokud se vše dobře nepromíchá.
- Ihned podávejte a na ozdobu posypte zelenou cibulkou.
Ingredients
200 g nudlí Udon
Omáčka
2 tbsp worcesterské omáčky
2 tsp ústřicové omáčky
2 tsp kečupu
1 tsp sójové omáčky
1 tsp hnědého cukru
¼ tsp Dashi prášku nebo špetka MSG
Ingredience
1 tsp rostlinného oleje
100 g vepřového mletého masa
1 cup zelí
1 cup houby Shiitake
1 cup baby karotky
1 malá cibule
2 Menší stroužky česneku
¼ tsp bílého pepře
1 dash praženého sezamového oleje
Servírování
Zelená cibule
1 tsp pražených sezamových semínek
Directions
Příprava
1
- Omáčku si připravte předem.
- Pak rozmrazím mraženou zeleninu na rozpálené litinové pánvi wok a odložím stranou.
Vaření
2
- Nejprve si uvaříme mleté maso, dokud se nevytvoří pěkné hnědé kousky, a pak ho odložíme stranou.
- Přidejte olej nebo tuk, zahřejte, přidejte cibuli a houby a smažte je několik sekund, dokud lehce nezhnědnou.
- Nyní přidejte nakrájené zelí a vařte do mírného změknutí.
- Nyní je vhodný čas na blanšírování udonu, zatímco se zelí vaří.
Finalizace
3
- Jakmile je udon hotový, přeneste ho z vody přímo do pánve wok na zelí.
- Přidejte veškerou Yakisoba omáčku, česnek, pepř, sezamová semínka / olej a nakonec vepřové maso.
- Vše dobře promíchejte a vařte na zbytkovém ohni jen několik sekund, dokud se vše dobře nepromíchá.
- Ihned podávejte a na ozdobu posypte zelenou cibulkou.
Related recipes