Krůtí prsa jsou jedním z nejvíce podceňovaných kusů masa. Když se dobře okoření a vyudí, může vám na talíři přinést úžasný zážitek. Uzené máslo je absolutní hvězdou tohoto receptu. I když je tento recept snadný na přípravu, vyžaduje určité dovednosti kolem grilování, které dokáží udržet stabilní teplotu.
Příprava30 min Vaření2 hrs Celkem2 hrs 30 min
Marinujeme alespoň 12 hodin.
Ingredience
500 g Krůtí prsa(marinované)
Koření
½ čajová lžička soli
½ čajová lžička černého pepře
½ čajová lžička česneku
½ čajová lžička glutamátu sodného(msg)
Zabalení
125 g másla
Vybavení
Plně naložený koš na palivo
Dřevo na uzení uprostřed palivového koše
Meater pro monitorování teploty
Nastavení Slow & Sear

Postup
1
- Krůtí prsa naložte přes noc do slaného nálevu podle pokynů v odkazovaném receptu.
- Maso vyjměte z nálevu a osušte. Maso potřete kořením. Vložte sondu do nejsilnější části prsou.
Uzení
2
- Umístěte krůtu na studenou stranu se zařízením Meater uvnitř.
- Udíme do dosažení maximální vnitřní teploty 155-160 F. Předehřejte gril na teplotu alespoň 95C.
- Úroveň zauzlení, můžete regulovat podle výšky teploty. Nepřekračujte však 120C.
Zabalení
3
- Vařte nerušeně, až do dosažení vnitřní teploty 65C. Vyjměte z grilu a zabalte do alobalu s máslem.
- Pokračujte ve vaření, dokud nedosáhnete interní teploty 74C+. Před otevřením alobalu nechte 10 minut odpočívat.
- Ponechte si všechno máslo, které použijete jako omáčku na namáčení.
- Krůtu nakrájejte na tenké plátky a podávejte s čerstvým chlebem.
Ingredience
500 g Krůtí prsa(marinované)
Koření
½ čajová lžička soli
½ čajová lžička černého pepře
½ čajová lžička česneku
½ čajová lžička glutamátu sodného(msg)
Zabalení
125 g másla
Vybavení
Plně naložený koš na palivo
Dřevo na uzení uprostřed palivového koše
Meater pro monitorování teploty
Nastavení Slow & Sear
Postup
1
- Krůtí prsa naložte přes noc do slaného nálevu podle pokynů v odkazovaném receptu.
- Maso vyjměte z nálevu a osušte. Maso potřete kořením. Vložte sondu do nejsilnější části prsou.
Uzení
2
- Umístěte krůtu na studenou stranu se zařízením Meater uvnitř.
- Udíme do dosažení maximální vnitřní teploty 155-160 F. Předehřejte gril na teplotu alespoň 95C.
- Úroveň zauzlení, můžete regulovat podle výšky teploty. Nepřekračujte však 120C.
Zabalení
3
- Vařte nerušeně, až do dosažení vnitřní teploty 65C. Vyjměte z grilu a zabalte do alobalu s máslem.
- Pokračujte ve vaření, dokud nedosáhnete interní teploty 74C+. Před otevřením alobalu nechte 10 minut odpočívat.
- Ponechte si všechno máslo, které použijete jako omáčku na namáčení.
- Krůtu nakrájejte na tenké plátky a podávejte s čerstvým chlebem.