Krůtí prsa jsou jedním z nejvíce podceňovaných kusů masa. Když se dobře okoření a vyudí, může vám na talíři přinést úžasný zážitek. Uzené máslo je absolutní hvězdou tohoto receptu. I když je tento recept snadný na přípravu, vyžaduje určité dovednosti kolem grilování, které dokáží udržet stabilní teplotu.
Prep Time30 mins Cook Time2 hrs Total Time2 hrs 30 mins
4 Servings YieldsCategoryDrůbež, Grilování, Maso
Marinujeme alespoň 12 hodin.
Ingredience
500 g Krůtí prsa
Koření
1 tsp soli
1 tsp černého pepře
1 tsp česneku
1 tsp glutamátu sodného
Zabalení
125 g másla
Vybavení
Plně naložený koš na palivo
Dřevo na uzení uprostřed palivového koše
Meater pro monitorování teploty
Nastavení Slow & Sear

Postup
Příprava
1
- Krůtí prsa naložte přes noc do slaného nálevu podle pokynů v odkazovaném receptu.
- Maso vyjměte z nálevu a osušte. Maso kořeníme.
- Vložte sondu do nejsilnější části prsou.
Uzení
2
- Umístěte krůtu na studenou stranu se zařízením Meater uvnitř.
- Předehřejte gril na teplotu alespoň 95C.
- Úroveň zauzlení, můžete regulovat podle délky uzení a výšky teploty grilu.
- V grilu nepřekračujte teplotu 120C.
- Vařte nerušeně, až do dosažení vnitřní teploty 65C.
Zabalení
3
- Vyjměte z grilu a zabalte do alobalu s máslem, vrchem dolů.
- Pokračujte ve vaření, dokud nedosáhnete interní teploty 74C+.
- Před otevřením alobalu nechte 10 minut odpočívat.
- Ponechte si všechno máslo, které použijete jako omáčku na namáčení.
- Krůtu nakrájejte na tenké plátky a podávejte s čerstvým chlebem.
Ingredients
500 g Krůtí prsa
Koření
1 tsp soli
1 tsp černého pepře
1 tsp česneku
1 tsp glutamátu sodného
Zabalení
125 g másla
Vybavení
Plně naložený koš na palivo
Dřevo na uzení uprostřed palivového koše
Meater pro monitorování teploty
Nastavení Slow & Sear