Sýrové toasty s kimči jsou populárním druhem jídla, které kombinuje korejskou základní potravinu kimči se sýrovými toasty západního světa. Přesný původ tohoto pokrmu není jasný, ale předpokládá se, že se objevil v Jižní Koreji v roce 2000 jako součást rostoucího trendu korejské moderní kuchyně.
Toasty se sýrem kimči se staly v Jižní Koreji oblíbenou svačinou nebo lehkým jídlem a získaly si oblibu i v jiných částech světa, zejména v oblastech s velkým počtem korejského obyvatelstva nebo velkým zájmem o korejskou kuchyni. Často se podává v kavárnách, restauracích nebo pouličních stáncích a lze si ho snadno připravit i doma.
Recept je na dva toasty, rozpočítejte dle potřeby.
Ingredience
Postup
- Připravte si 4 tenké plátky chleba.
- Polovinu másla rozpusťte na libovolné pánvi.
- Každý plátek chleba potřete z jedné strany gochujangem.
- Dva plátky položte na pánev stranou s gochujangem nahoru.
- Na gochujang přidejte sýr. Na sýr rozložte kimči.
- Nyní opět na kimči přidáme další vrstvu sýra.
- Toasty uzavřeme zbývajícími dvěma plátky chleba.
- Tousty přitiskneme k pánvi a opečeme dozlatova.
- Po dostatečném opečení přidáme na vrchní stranu topinek zbylé máslo.
- Toasty otočíme a pokračujeme v pečení stejným způsobem z druhé strany.
- Opět topinky přitlačte a opečte je dozlatova.
Ostatní recepty s kimči:
Ingredience
Postup
- Připravte si 4 tenké plátky chleba.
- Polovinu másla rozpusťte na libovolné pánvi.
- Každý plátek chleba potřete z jedné strany gochujangem.
- Dva plátky položte na pánev stranou s gochujangem nahoru.
- Na gochujang přidejte sýr. Na sýr rozložte kimči.
- Nyní opět na kimči přidáme další vrstvu sýra.
- Toasty uzavřeme zbývajícími dvěma plátky chleba.
- Tousty přitiskneme k pánvi a opečeme dozlatova.
- Po dostatečném opečení přidáme na vrchní stranu topinek zbylé máslo.
- Toasty otočíme a pokračujeme v pečení stejným způsobem z druhé strany.
- Opět topinky přitlačte a opečte je dozlatova.