Tento recept kombinuje dvě techniky. Nejprve se brambory osmaží na másle. V pozdějších fázích se vaří ve vývaru. Tekutina je dále vaří a nakonec se do brambor vsákne a pomůže jim dále zhnědnout. Nakonec získáme krásně křupavé brambory plné chutí. Je to skvělá příloha k uzenému steaku nebo vepřovému masu.
Příprava5 min Vaření45 min Celkem50 min
Ingredience
1 kg brambor, nakrájených a oloupaných
100 g másla
...koření
1 čajová lžička tymiánu
½ čajová lžička rozmarýnu
1 čajová lžička soli
½ čajová lžička pepře
...přidejte po 30 minutách
1 šálek vývaru(kuřecí nebo hovězí)
2 česneku
Postup
1
- Smíchejte brambory s kořením, přidejte kousky másla.
- Vložte do trouby a pečte 15 minut při teplotě 230C / 450F.
- Brambory obraťte a pečte dalších 15 minut.
- Přidejte vývar a česnek, pečte posledních 15 minut.
Ingredience
1 kg brambor, nakrájených a oloupaných
100 g másla
...koření
1 čajová lžička tymiánu
½ čajová lžička rozmarýnu
1 čajová lžička soli
½ čajová lžička pepře
...přidejte po 30 minutách
1 šálek vývaru(kuřecí nebo hovězí)
2 česneku
Postup
1
- Smíchejte brambory s kořením, přidejte kousky másla.
- Vložte do trouby a pečte 15 minut při teplotě 230C / 450F.
- Brambory obraťte a pečte dalších 15 minut.
- Přidejte vývar a česnek, pečte posledních 15 minut.