Podlité Brambory

Tento recept kombinuje dvě techniky. Nejprve se brambory osmaží na másle. V pozdějších fázích se vaří ve vývaru. Tekutina je dále vaří a nakonec se do brambor vsákne a pomůže jim dále zhnědnout. Nakonec získáme krásně křupavé brambory plné chutí. Je to skvělá příloha k uzenému steaku nebo vepřovému masu.

Příprava5 minVaření45 minCelkem50 min
AutorPeterPorce4 PorceKategorie,

Ingredience

 1 kg brambor, nakrájených a oloupaných
 100 g másla
...koření
 1 čajová lžička tymiánu
 ½ čajová lžička rozmarýnu
 1 čajová lžička soli
 ½ čajová lžička pepře
...přidejte po 30 minutách
 1 šálek vývaru(kuřecí nebo hovězí)
 2 česneku

Postup

1

  • Smíchejte brambory s kořením, přidejte kousky másla.
  • Vložte do trouby a pečte 15 minut při teplotě 230C / 450F.
  • Brambory obraťte a pečte dalších 15 minut.
  • Přidejte vývar a česnek, pečte posledních 15 minut.

Ingredience

 1 kg brambor, nakrájených a oloupaných
 100 g másla
...koření
 1 čajová lžička tymiánu
 ½ čajová lžička rozmarýnu
 1 čajová lžička soli
 ½ čajová lžička pepře
...přidejte po 30 minutách
 1 šálek vývaru(kuřecí nebo hovězí)
 2 česneku

Postup

1

  • Smíchejte brambory s kořením, přidejte kousky másla.
  • Vložte do trouby a pečte 15 minut při teplotě 230C / 450F.
  • Brambory obraťte a pečte dalších 15 minut.
  • Přidejte vývar a česnek, pečte posledních 15 minut.

Podlité Brambory

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.