Kuřecí Játra na Smetaně

Kuřecí maso je jednou z nejstarších a nejběžnějších surovin. Recept na kuřecí játra je historicky opravdu těžko umístitelný. Každá země připravuje verzi kuřecích jater s cibulí a svými místními ingrediencemi. Krémová verze kuřecích jater je velmi rozšířená v celé střední Evropě. Kuřecí játra jsou velmi výživnou a chutnou ingrediencí. Tento recept je jedním z nejjednodušších na provedení. Doporučuji podávat s rýží nebo čerstvým chlebem.

Příprava10 minVaření15 minCelkem25 min
AutorPeterPorce2 PorceKategorie,

Ingredience

Restujte
 50 g másla
 500 g kuřecích jater
 Sůl a pepř
...přidejte
 2 červené cibule(středně velká)
 3 stroužky česneku(velký)
...podlijte
 250 ml smetana ke šlehaní
...volitelné
 1 chilli paprička(nakrájená na plátky)
 petrželka na ozdobu

Postup

Příprava
1

  • Očistěte játra, odstraňte z nich šlachy a nakrájejte je na kostičky.
  • Cibuli nakrájejte na nudličky, chilli papričku na plátky a česnek očistěte.

Vaření
2

Pánev jsem zvolil z nerezové oceli, aby játra pěkně zhnědla.

  • Začněte s vysokou teplotou, rozpusťte máslo, jakmile se v něm kuřecí játra budou téměř škvařit.
  • Játra se na pánev ihned přichytí, proto dbejte na rovnoměrné rozložení.
  • Po jedné nebo dvou minutách snižte teplotu na nízkou.
  • Játra nyní začnou uvolňovat šťávu a odlepovat se od pánve.
  • Nyní vložte cibuli, česnek a chilli.
  • Přidejte více másla, pokud je ho málo a pokrm vypadá suchý.
  • Vložte smetanu, která by měla játra opět odlepit.
  • Dobře promíchejte a přiveďte k varu, můžete přiklopit pokličkou, aby se vařila rychleji.
  • Vařte do požadované hustoty omáčky.
  • Ozdobte petrželkou nebo chilli, podávejte s rýží nebo čerstvým chlebem.

Ingredience

Restujte
 50 g másla
 500 g kuřecích jater
 Sůl a pepř
...přidejte
 2 červené cibule(středně velká)
 3 stroužky česneku(velký)
...podlijte
 250 ml smetana ke šlehaní
...volitelné
 1 chilli paprička(nakrájená na plátky)
 petrželka na ozdobu

Postup

Příprava
1

  • Očistěte játra, odstraňte z nich šlachy a nakrájejte je na kostičky.
  • Cibuli nakrájejte na nudličky, chilli papričku na plátky a česnek očistěte.

Vaření
2

Pánev jsem zvolil z nerezové oceli, aby játra pěkně zhnědla.

  • Začněte s vysokou teplotou, rozpusťte máslo, jakmile se v něm kuřecí játra budou téměř škvařit.
  • Játra se na pánev ihned přichytí, proto dbejte na rovnoměrné rozložení.
  • Po jedné nebo dvou minutách snižte teplotu na nízkou.
  • Játra nyní začnou uvolňovat šťávu a odlepovat se od pánve.
  • Nyní vložte cibuli, česnek a chilli.
  • Přidejte více másla, pokud je ho málo a pokrm vypadá suchý.
  • Vložte smetanu, která by měla játra opět odlepit.
  • Dobře promíchejte a přiveďte k varu, můžete přiklopit pokličkou, aby se vařila rychleji.
  • Vařte do požadované hustoty omáčky.
  • Ozdobte petrželkou nebo chilli, podávejte s rýží nebo čerstvým chlebem.

Kuřecí Játra na Smetaně

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.