Kuřecí maso je jednou z nejstarších a nejběžnějších surovin. Recept na kuřecí játra je historicky opravdu těžko umístitelný. Každá země připravuje verzi kuřecích jater s cibulí a svými místními ingrediencemi. Krémová verze kuřecích jater je velmi rozšířená v celé střední Evropě. Kuřecí játra jsou velmi výživnou a chutnou ingrediencí. Tento recept je jedním z nejjednodušších na provedení. Doporučuji podávat s rýží nebo čerstvým chlebem.
Příprava10 min Vaření15 min Celkem25 min
Ingredience
Restujte
50 g másla
500 g kuřecích jater
Sůl a pepř
...přidejte
2 červené cibule(středně velká)
3 stroužky česneku(velký)
...podlijte
250 ml smetana ke šlehaní
...volitelné
1 chilli paprička(nakrájená na plátky)
petrželka na ozdobu
Postup
Příprava
1
- Očistěte játra, odstraňte z nich šlachy a nakrájejte je na kostičky.
- Cibuli nakrájejte na nudličky, chilli papričku na plátky a česnek očistěte.
Vaření
2
Pánev jsem zvolil z nerezové oceli, aby játra pěkně zhnědla.
- Začněte s vysokou teplotou, rozpusťte máslo, jakmile se v něm kuřecí játra budou téměř škvařit.
- Játra se na pánev ihned přichytí, proto dbejte na rovnoměrné rozložení.
- Po jedné nebo dvou minutách snižte teplotu na nízkou.
- Játra nyní začnou uvolňovat šťávu a odlepovat se od pánve.
- Nyní vložte cibuli, česnek a chilli.
- Přidejte více másla, pokud je ho málo a pokrm vypadá suchý.
- Vložte smetanu, která by měla játra opět odlepit.
- Dobře promíchejte a přiveďte k varu, můžete přiklopit pokličkou, aby se vařila rychleji.
- Vařte do požadované hustoty omáčky.
- Ozdobte petrželkou nebo chilli, podávejte s rýží nebo čerstvým chlebem.
Ingredience
Restujte
50 g másla
500 g kuřecích jater
Sůl a pepř
...přidejte
2 červené cibule(středně velká)
3 stroužky česneku(velký)
...podlijte
250 ml smetana ke šlehaní
...volitelné
1 chilli paprička(nakrájená na plátky)
petrželka na ozdobu
Postup
Příprava
1
- Očistěte játra, odstraňte z nich šlachy a nakrájejte je na kostičky.
- Cibuli nakrájejte na nudličky, chilli papričku na plátky a česnek očistěte.
Vaření
2
Pánev jsem zvolil z nerezové oceli, aby játra pěkně zhnědla.
- Začněte s vysokou teplotou, rozpusťte máslo, jakmile se v něm kuřecí játra budou téměř škvařit.
- Játra se na pánev ihned přichytí, proto dbejte na rovnoměrné rozložení.
- Po jedné nebo dvou minutách snižte teplotu na nízkou.
- Játra nyní začnou uvolňovat šťávu a odlepovat se od pánve.
- Nyní vložte cibuli, česnek a chilli.
- Přidejte více másla, pokud je ho málo a pokrm vypadá suchý.
- Vložte smetanu, která by měla játra opět odlepit.
- Dobře promíchejte a přiveďte k varu, můžete přiklopit pokličkou, aby se vařila rychleji.
- Vařte do požadované hustoty omáčky.
- Ozdobte petrželkou nebo chilli, podávejte s rýží nebo čerstvým chlebem.