Kombinace kimči a smažené rýže, známá také jako "Kimchi Bokkeumbap", se pravděpodobně poprvé objevila v 60. letech 20. století v Jižní Koreji, v době rychlého hospodářského růstu a rostoucí globalizace. S tím, jak se Jižní Korea více propojila se zbytkem světa, začali lidé experimentovat s novými chutěmi a přísadami a zrodila se smažená rýže s kimči.
Ingredience
Smažená rýže naproti tomu pravděpodobně vznikla v Číně přibližně před 4000 lety. Tento pokrm se rychle rozšířil po celé Asii a nakonec se dostal do Koreje, kde byl upraven a přetvořen v jedinečný korejský pokrm.
Postup
- Zelenou cibuli nakrájejte na tenké plátky a dejte stranou.
- Připravte omáčku smícháním všech ingrediencí a dejte ji stranou.
- Nakrájejte kimči na malé kousky a dejte stranou.
- Připravte si jakoukoli jinou zeleninu, kterou chcete použít, a dejte ji stranou.
Doporučuji použít litinový wok, který dobře udržuje teplo.
- Před vařením rozmrazte veškerou mraženou zeleninu.
- Pánev wok rozehřejte na středně vysokou teplotu a přidejte mleté vepřové maso.
- Zapracujte bílé konce z cibulek, zelené si nechte na ozdobu.
- Maso ochuťte černým pepřem a vařte, dokud vepřové maso nezůstane růžové.
- Přidejte kimči a vařte asi 2 minuty. Snižte teplotu na střední.
- Nyní přidejte rýži a po stranách přelijte omáčkou, promíchejte.
- Rýži smažte na prudkém ohni po dobu jedné minuty.
- Přendejte do servírovací mísy.
- Ozdobte smaženým vejcem, zelenou cibulkou a sezamovými semínky.
Ostatní recepty s kimči:
Ingredience
Postup
- Zelenou cibuli nakrájejte na tenké plátky a dejte stranou.
- Připravte omáčku smícháním všech ingrediencí a dejte ji stranou.
- Nakrájejte kimči na malé kousky a dejte stranou.
- Připravte si jakoukoli jinou zeleninu, kterou chcete použít, a dejte ji stranou.
Doporučuji použít litinový wok, který dobře udržuje teplo.
- Před vařením rozmrazte veškerou mraženou zeleninu.
- Pánev wok rozehřejte na středně vysokou teplotu a přidejte mleté vepřové maso.
- Zapracujte bílé konce z cibulek, zelené si nechte na ozdobu.
- Maso ochuťte černým pepřem a vařte, dokud vepřové maso nezůstane růžové.
- Přidejte kimči a vařte asi 2 minuty. Snižte teplotu na střední.
- Nyní přidejte rýži a po stranách přelijte omáčkou, promíchejte.
- Rýži smažte na prudkém ohni po dobu jedné minuty.
- Přendejte do servírovací mísy.
- Ozdobte smaženým vejcem, zelenou cibulkou a sezamovými semínky.