Detroit Style Pizza

Detroitská Pizza

Předpokládá se, že pizza v detroitském stylu byla poprvé vytvořena na konci 40. let 20. století na místě zvaném Buddy's Rendezvous, ze kterého se později stala Buddy's Pizza. Za jeho vznik je často připisován majitel Gus Guerra. Jednou z určujících vlastností pizzy v detroitském stylu je její křupavá, tlustá kůrka, částečně dosažená pečením pizzy v modrých ocelových pánvích, které byly původně používány v automobilových továrnách jako užitkové podnosy. Předpokládá se, že tyto pánve jsou zodpovědné za to, že dodávají kůrce její jedinečný křupavý okraj.

Pizza v detroitském stylu má výraznou metodu vrstvení. Sýr (často cihlový) se položí přímo na těsto, následuje obloha pálivým salámem a na závěr se navrch rajčatová omáčka. Tato technika vrstvení zajišťuje, že se kůrka od omáčky nerozmočí a zachová si svou křupavou texturu.

Prep Time5 minsCook Time20 minsTotal Time25 mins
AuthorPeterYields4 ServingsCategory
Pro komplexnější chuť nechte kynout přes noc.

Ingredience

Těsto pro 17X26cm or 8X10"
 180 g hladké mouky
 117 g vody
 3,60 g soli
 2,30 g instantního sušeného droždí
Těsto pro 24X34cm or 10X14"
 315 g hladké mouky
 205 g vody
 6,30 g soli
 4 g instantního sušeného droždí
Omáčka
 1 plechovka italských rajčat
 4 g soli
 1 ½ tsp sušené oregano
 ¾ tsp sušený tymián
 ¼ tsp sušený česnekový prášek
 ¼ tsp vločky červeného chili
Detroit Style Pizza
  • Pokud máte pizza pec zkuste nadýchanou Neapolskou Pizzu.
  • Rychlý recept na Pizza těsto v tentýž den najdete zde.
  • Pokud máte jen troubu vyzkoušejte recept na Pizza al Taglio.
  • Postup

    <b>Hnetění</b>
    1

    • Ve velké míse smíchejte všechny ingredience, dokud se důkladně nespojí.
    • Mísu zakryjte a nechte těsto 20 minut odpočívat.
    • Těsto hněte 5–7 minut, poté z něj vytvarujeme kouli a vložíme zpět do mísy.

    <b>Kynutí</b>
    2

    • Mísu zakryjte a nechte těsto vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
    • To by mělo trvat asi 1-3 hodiny při pokojové teplotě.
    • Připravte si pánev tak, že je potřete tenkou vrstvou oleje.

    3

    Preferuji použití skleněného plechu, který umožňuje pěknou kůrku a nabízí lepší uvolnění pizzy po upečení.

    4

    • Těsto rozdělte na požadovaný počet porcí (je-li to nutné) a každý kus vložte do vlastní formy na pizzu.
    • Těsto přikryjte a nechte asi 30 minut odpočívat, poté těsto protáhněte až k okrajům formy.
    • Těsto přikryjte a nechte kynout, dokud znovu nezdvojnásobí svůj objem, což by mělo trvat asi 1-2 hodiny.

    <b>Pečení</b>
    5

    • Když je těsto asi 30 minut od přípravy, předehřejte troubu.
    • Předehřejte na nejvyšší možnou teplotu, spodní ohřev s ventilátorem (nastavení na pizzu).
    • Na dno trouby umístěte pečicí kámen.
    • Těsto položte nejprve vrstvou pálivého salámu, poté sýrem a poté omáčkou.
    • Pečte pizzu při 230 C po dobu asi 20 minut, dokud sýr na povrchu pěkně nezhnědne.
    • Po vyjmutí z trouby vyjměte pizzu z formy co nejdříve.
    • Před řezáním ji umístěte na mřížku na několik minut vychladnout.

    Recept je inspirován tímto receptem.

    Ingredients

    Těsto pro 17X26cm or 8X10"
     180 g hladké mouky
     117 g vody
     3,60 g soli
     2,30 g instantního sušeného droždí
    Těsto pro 24X34cm or 10X14"
     315 g hladké mouky
     205 g vody
     6,30 g soli
     4 g instantního sušeného droždí
    Omáčka
     1 plechovka italských rajčat
     4 g soli
     1 ½ tsp sušené oregano
     ¾ tsp sušený tymián
     ¼ tsp sušený česnekový prášek
     ¼ tsp vločky červeného chili
    Detroitská Pizza

    Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.