Cizrna je velice zdravá a chutná surovina, tak proč nezkusit tenhle španělský recept na andaluskou cizrnu se špenátem. Existuje mnoho receptů a verzí tohoto vegetariánského jídla, ale nejčastěji se ochucuje česnekem, olivovým olejem, rajčaty, paprikou, octem a kmínem. Po španělsky "espinacas con garbanzos" se ve Španělsku podávají během chladnějších měsíců servírované za tepla, často s chlebem jako příloha. Tento recept je inspirován touto stránkou
Prep Time20 mins Cook Time45 mins Total Time1 hr 5 mins
4 Servings YieldsCategoryBezMasa, Papiňák
Ingredience
Uvařte cizrnu (35m 80kpa natural)
1 cup cizrny
1 ½ cups vody
Restujeme
¼ cup olivového oleje
¾ cup strouhanky
...přidáme
6 stroužků česneku
...koření
1 tbsp uzené papriky
1 tsp mletého kmínu
¼ tsp soli
⅛ tsp skořice
⅛ tsp kajenského pepře
1 pinch šafránu
...nakonec
½ cup rajčat
4 tsp červeného vinného octa
Povařte
1 ½ cups kuřecího vývaru
250 g mrazený špenát

Postup
Uvařte cizrnu
1
- Přiveďte litr vody k varu, vhoďte cizrnu a nechte 20-30 minut odležet. Poté sceďte.
- Cizrnu nejprve vařte v tlakovém hrnci 35 minut na 80 kpa.
- Nechte tlak přirozeně uvolnit; bude to trvat 10 až 20 minut.
Restujeme
2
- Olivový olej zahřejte na středním plameni.
- Přidáme strouhanku a za častého míchání vaříme.
- Vařte do zlatohněda, 3 až 4 minuty.
- Přidejte všechno koření a česnek, vařte 30 sekund.
- Vmíchejte rajčata a ocet; odložte bokem.
Finalizace
3
- Smíchejte cizrnu a vývar v tlakovém hrnci.
- Do uvařené cizrny vmícháme chlebovou směs a špenát.
- Za občasného míchání vaříme, dokud směs nezhoustne.
- Přibližně 5 až 10 minut.
- Vrch pokapejte olivovým olejem.
- Zakryjte a nechte 5 minut stát.
- Dochuťte solí a extra octem podle chuti.
- Přendejte do servírovací mísy a podávejte s chlebem.
Ingredients
Uvařte cizrnu (35m 80kpa natural)
1 cup cizrny
1 ½ cups vody
Restujeme
¼ cup olivového oleje
¾ cup strouhanky
...přidáme
6 stroužků česneku
...koření
1 tbsp uzené papriky
1 tsp mletého kmínu
¼ tsp soli
⅛ tsp skořice
⅛ tsp kajenského pepře
1 pinch šafránu
...nakonec
½ cup rajčat
4 tsp červeného vinného octa
Povařte
1 ½ cups kuřecího vývaru
250 g mrazený špenát
Dnes vyskúšam uvariť (: