Pošírované Hrušky Poached Pears

Pošírované Hrušky

Historii pošírovaných hrušek jako dezertu lze vysledovat až k evropským kulinářským tradicím, zejména ve Francii, kde bylo pošírovaní ovoce po staletí oblíbeným způsobem vaření. Pošírované hrušky, francouzsky známé také jako „poires pochées“, jsou jako jemný a elegantní dezert oblíbené již mnoho let. V 17. a 18. století se popularita pošírovaných hrušek rozšířila po celé Evropě a stala se oblíbeným dezertem v různých zemích a kulturách. Pošírované hrušky se často připravovaly ve sladkém sirupu vyrobeném z cukru, vody a příchutí, jako je koření, vanilka nebo citrusy. Hrušky se v sirupu jemně dusily, dokud nezměkly a nevstřebaly chutě pošírovací tekutiny.

Příprava30 minVaření30 minCelkem1 hr
AutorPeterPorce2 PorceKategorie,

Ingredience

 4 hrušky
Pošírovací tekutina
 1 šálek vody
 ½ šálek bílého vína
 1 lžíce citronové šťávy
 1 stick skořice
  šálek medu
 2 hřebíček
Šlehačka
 ¼ šálek smetana na šlehání
  šálek práškový cukr
Servírovaní
 ořechy, kakao…
Pošírované Hrušky Poached Pears

Postup

1

  • Hrušky oloupeme a podle potřeby rozpůlíme.
  • Možnost je také vařit je celé.
  • Smíchejte všechny ingredience na pošírovaní a přiveďte k varu.

Pošírovaní
2

Metoda varné desky
Hrušky ponořte do tekutiny a vařte na střední stupeň 15–20 minut, dokud nezměkne a neprovaří.

3

Metoda vaření pod tlakem
Vařte pod tlakem na 80 kpa po dobu 8 minut s přirozeným uvolňováním.

Šlehačka
4

  • Vychlaďte misku na šlehání.
  • Nezapomeňte také vychladit smetanu.
  • Vyšleháme smetanu a těsně před dokončením přidáme práškový cukr.

Zredukujte
5

  • Omáčku za stálého míchaní zredukujte na hustý sirup.

Servírovaní
6

  • Servírujte na velkém talíři.
  • Hrušky polejte sirupem.
  • Šlehačku ozdobte ořechy.

Ingredience

 4 hrušky
Pošírovací tekutina
 1 šálek vody
 ½ šálek bílého vína
 1 lžíce citronové šťávy
 1 stick skořice
  šálek medu
 2 hřebíček
Šlehačka
 ¼ šálek smetana na šlehání
  šálek práškový cukr
Servírovaní
 ořechy, kakao…

Postup

1

  • Hrušky oloupeme a podle potřeby rozpůlíme.
  • Možnost je také vařit je celé.
  • Smíchejte všechny ingredience na pošírovaní a přiveďte k varu.

Pošírovaní
2

Metoda varné desky
Hrušky ponořte do tekutiny a vařte na střední stupeň 15–20 minut, dokud nezměkne a neprovaří.

3

Metoda vaření pod tlakem
Vařte pod tlakem na 80 kpa po dobu 8 minut s přirozeným uvolňováním.

Šlehačka
4

  • Vychlaďte misku na šlehání.
  • Nezapomeňte také vychladit smetanu.
  • Vyšleháme smetanu a těsně před dokončením přidáme práškový cukr.

Zredukujte
5

  • Omáčku za stálého míchaní zredukujte na hustý sirup.

Servírovaní
6

  • Servírujte na velkém talíři.
  • Hrušky polejte sirupem.
  • Šlehačku ozdobte ořechy.

Pošírované Hrušky

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.