Chocolate Cookies Čokoládové Sušenky

Čokoládové Sušenky

První zmínky o sušenkách pocházejí z Persie ze 7. století n. l., kde se často podávaly jako příloha k čaji. Sušenky se nakonec dostaly do Evropy díky muslimským výbojům a ve středověku se různé druhy sušenek vyráběly po celém kontinentu. Předpokládá se, že moderní sušenky, jak je známe dnes, vznikly ve Spojených státech v 18. století, kdy holandští osadníci přinesli do Nového Amsterdamu (dnes známého jako New York City) svou tradici výroby "koekjes" neboli malých koláčků. Postupem času se z nich vyvinuly sušenky, které známe a milujeme dnes, s nesčetnými obměnami a příchutěmi.

Příprava30 minVaření15 minCelkem45 min
AutorPeterPorce20 PorcíKategorie
Dough requires at least 1 hours of chilling.

Ingredience

Těsto
 115 g másla
 ½ šálek krystalového cukru
 ½ šálek hnědého cukru
...přidejte
 1 vejce
 1 čajová lžička čistého vanilkového extraktu
...přidejte
 1 šálek hladké mouky
 1 čajová lžička jedlé sody
  šálek kakaového prášku
  čajová lžička soli
...přidejte
 1 lžíce mléka
 1 šálek různých ořechů(vyberte druh podle preferencí, drcené)
Chocolate Cookies Čokoládové Sušenky

Přestože je těžké připsat vynález sušenek jedné osobě, je zřejmé, že mají dlouhou a fascinující historii sahající několik století zpět.

Postup

Těsto
1

  • Máslo, krystalový a hnědý cukr vyšlehejte v mixéru na středně vysoké otáčky.
  • Míchejte, dokud máslo nebude lehké a nadýchané, asi 2-3 minuty.
  • Přidejte vejce a vanilkový extrakt a poté šlehejte na vysoké rychlosti, dokud se nespojí.
  • Nyní do směsi vmíchejte mouku, kakaový prášek, jedlou sodu a sůl, dokud se nespojí.
  • Nakonec přidejte mléko a drcené ořechy, přepněte na vysokou rychlost, aby se dobře spojily.
  • Těsto pevně přikryjte a dejte vychladit do chladničky nejméně na 1 hodinu a maximálně na 3 dny.
  • Chlazení je pro toto lepivé těsto nezbytné.

Pečení
2

Nezapomeňte, že nemusíte péct celou dávku, těsto můžete v lednici skladovat až 3 dny.

  • Předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte papírem na pečení.
  • Vyjměte těsto z chladničky a nechte alespoň 10 minut odležet.

3

Pro lepší prezentaci můžete do kuličky zapíchnout celý ořech, který se do sušenky zapeče.

  • Naberte vrchovatou polévkovou lžíci těsta a rozválejte těsto do kuliček.
  • Kuličky uspořádejte na plech 2-3 palce od sebe.
  • Pečte 13 minut nebo dokud se okraje nezdají být pevné a středy stále měkké.

Chlazení a skladování
4

  • Sušenky nechte 5 minut chladnout na plechu.
  • Při chladnutí sušenky ještě lehce klesnou.
  • Upečené, nezkonzumované sušenky uzavřete do vzduchotěsné nádoby.
  • Následně skladujte při pokojové teplotě až 1 týden.

Ingredience

Těsto
 115 g másla
 ½ šálek krystalového cukru
 ½ šálek hnědého cukru
...přidejte
 1 vejce
 1 čajová lžička čistého vanilkového extraktu
...přidejte
 1 šálek hladké mouky
 1 čajová lžička jedlé sody
  šálek kakaového prášku
  čajová lžička soli
...přidejte
 1 lžíce mléka
 1 šálek různých ořechů(vyberte druh podle preferencí, drcené)

Postup

Těsto
1

  • Máslo, krystalový a hnědý cukr vyšlehejte v mixéru na středně vysoké otáčky.
  • Míchejte, dokud máslo nebude lehké a nadýchané, asi 2-3 minuty.
  • Přidejte vejce a vanilkový extrakt a poté šlehejte na vysoké rychlosti, dokud se nespojí.
  • Nyní do směsi vmíchejte mouku, kakaový prášek, jedlou sodu a sůl, dokud se nespojí.
  • Nakonec přidejte mléko a drcené ořechy, přepněte na vysokou rychlost, aby se dobře spojily.
  • Těsto pevně přikryjte a dejte vychladit do chladničky nejméně na 1 hodinu a maximálně na 3 dny.
  • Chlazení je pro toto lepivé těsto nezbytné.

Pečení
2

Nezapomeňte, že nemusíte péct celou dávku, těsto můžete v lednici skladovat až 3 dny.

  • Předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte papírem na pečení.
  • Vyjměte těsto z chladničky a nechte alespoň 10 minut odležet.

3

Pro lepší prezentaci můžete do kuličky zapíchnout celý ořech, který se do sušenky zapeče.

  • Naberte vrchovatou polévkovou lžíci těsta a rozválejte těsto do kuliček.
  • Kuličky uspořádejte na plech 2-3 palce od sebe.
  • Pečte 13 minut nebo dokud se okraje nezdají být pevné a středy stále měkké.

Chlazení a skladování
4

  • Sušenky nechte 5 minut chladnout na plechu.
  • Při chladnutí sušenky ještě lehce klesnou.
  • Upečené, nezkonzumované sušenky uzavřete do vzduchotěsné nádoby.
  • Následně skladujte při pokojové teplotě až 1 týden.

Čokoládové Sušenky

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.