Palačinky existují již léta a jsou základem mnoha kultur. Na palačinkách si lidé pochutnávali už před 30 000 lety v době kamenné. Tento recept na palačinky je na francouzskou variaci známou také jako Crêpes.

Palačinky existují již léta a jsou základem mnoha kultur. Na palačinkách si lidé pochutnávali už před 30 000 lety v době kamenné. Tento recept na palačinky je na francouzskou variaci známou také jako Crêpes.
Dušené hovězí je možná jedním z nejlepších a nejjednodušších receptů na přípravu. Dušení masa je způsob vaření, který je starší než prakticky jakýkoli jiný typ vaření. Od chvíle, kdy člověk poprvé rozdělal oheň, se téměř okamžitě naučil, jak pomalu vařit maso na mírném ohni po dlouhou dobu.
Hovězí bulgogi pochází z provincie Pyongan v Severní Koreji, ale je velmi oblíbeným pokrmem v Jižní Koreji. Nejčastěji marinované plátky hovězího masa, připravený na grilu nebo na plotýnce. Často se také v domácí kuchyni restuje na pánvi. Svíčková, roštěná nebo hrudí jsou často používané kusy hovězího masa pro hovězí bulgogi. Pokud zamíříte na vkusnější verzi, mleté maso můžete nahradit kterýmkoli z těchto kusů masa, případně můžete hovězí bulgogi grilovat.
Jak udělat míchaná vajíčka? Není to tak snadné, jak se zdá, pokud to chcete dělat správně na francouzský způsob. Tento recept vás provede postupem podle originální francouzské kulinářské techniky pro Oeufs Brouillés / míchaná vejce na francouzský způsob. Nejdůležitější je dávat pozor, abyste vejce nerozvařili. Výsledek musí být krémový, ale zároveň musí vejce držet tvar.
Recept na Negroni Sbagliato je spíše na hořké straně, takže buďte varováni, nebo do drinku přidejte nějaký jednoduchý sirup nebo dokonce med. Sbagliato znamená v italštině „chybný“, „falešný“ nebo „špatný“. Legenda praví, že nápoj vznikl omylem, když před několika desítkami let barman v milánském baru Basso připravující Negroni popadl láhev prosecca místo láhve ginu.
Tento recept na preclíky je tak snadný, že celou šarádu zvládnete za hodinu. Nejdelší je snad namáčení preclíků do alkalického roztoku, což chce trochu cviku. Pokud nemáte chléb po ruce, je to skvělý recept, jak si ho rychle připravit. Hodí se ke každému druhu uzeného masa. Recept je navážen na 8 preclíků. Hej a věděli jste, že Preclíky se datují do roku 610 tj. až na začátek středověku, šílené, že?
Donuty v obchodech vždy vypadají působivěji, než ve skutečnosti chutnají, chuť se vždy zdá být nedostatečná. Tenhle recept na kynuté donuty je zaměřen na lehce slazenou koblihu, která je křehká uvnitř a lehce křupavá na vnější straně. Těsto pro tenhle recept doporučuji vykynout přes noc v lednici, protože těsto vychladne, je mnohem snazší s ním pracovat, také noční kvašení zajistí, že donuty budou chutnat mnohem lépe.
Uzená panenka je skvělý recept který přináší opravdu dobré výsledky. Snadno se připravuje a uzení vyžaduje relativně krátkou dobu. Toto maso dokáže velmi dobře absorbovat kouř, získá příjemnou komplexní chuť. V našem receptu vstřikujeme do vepřového masa tekutinu, aby zůstalo vlhké a hydratované po celou dobu vaření.
Tenhle okonomiyaki recept pochází z japonského města Osaka. Základem téhle umami palačinky je čerstvě nakrájené zelí na proužky, nebo taky možno použít římsky salát, důležité je aby to křupalo. Vejce s moukou utvoří těsto, to slouží jako lepidlo které po uvaření drží celou placku pohromadě.
V mnoha receptech se kuřecí játra nejprve uvaří na pánvi a poté se rozmixují v kuchyňském robotu. Metoda v tomto receptu spočívá v rozmixování syrových kuřecích jater, což je podle mého názoru mnohem lepší. Důvod je jednoduchý, během vaření máme absolutní kontrolu nad teplotou, v žádném případě se nám paštika nerozvaří, což zajistí vynikající výsledky a pěknou růžovou barvu uvnitř. Ve francouzských kuchařkách se tento recept nazývá Pâte en Terrine.