Sichuan Pork Miso Noodles

Sečuánske Miso Nudle

Tento recept je víceméně spojením japonské a sečuánské kuchyně. Vychází z receptu na nudle dan dan. Nejprve uvaříme vepřové maso se sečuánským kořením, aby bylo aromatické a voňavé. Omáčka na druhé straně používá pastu Shiro miso, což je japonská přísada. V kombinaci s ostatními ingrediencemi vytvoříme krémovou omáčku, která obalí nudle po celém povrchu a spojí tak oba světy.

Příprava30 minVaření10 minCelkem40 min
AutorPeterPorce2 PorceKategorie, ,

Ingredience

 200 g nudlí Ramen(nebo podobné)
Maso
 250 g mletého vepřového masa(může být i mražené)
...koření
 1 čajová lžička sečuánského pepře(mletý)
 1 lístek anýzu(mletý)
 ½ čajová lžička cukru
...tekutiny
 ½ lžíce Light Soy Sauce
 ½ lžíce Shaoxing cooking wine
...aromata
 2 stroužky česneku(protlačen)
 1 šalotka(volitelné, nakrájená na plátky)
Omáčka
 2 lžíce pasty Shiro Miso(tmavá miso pasta)
 2 čajová lžička sezamového oleje(volitelně kapka oleje se sichuanským pepřem)
 2 čajová lžička octa z rýžového vína(nebo black vinegar)
 2 lžíce teplé vody(nebo voda z těstovin pro vytvoření krémovější konzistence)
 2 lžíce Chili oilchilli oleje(volitelně)
Dozdobení
 sezamová semínka
 opražené arašídy(drcené)
 jarní cibulka
Sichuan Pork Miso Noodles

Postup

1

  • Mleté vepřové maso vařte na prudkém ohni, dokud dobře nezhnědne, v polovině vaření přidejte koření.
  • Na samém konci přidejte tekutiny a aromatické látky, protože se budou vařit poměrně rychle.
  • Do misky připravte ingredience na omáčku a navrch položte uvařené nudle.
  • Pomocí kleští omáčku s nudlemi promíchejte, dokud se s nudlemi nespojí a nepokryje je.
  • Vložíme maso a opět nahrubo promícháme, část si necháme navrch.
  • Nudle přesuneme do servírovacích misek a dozdobíme dle preferencí.

Ingredience

 200 g nudlí Ramen(nebo podobné)
Maso
 250 g mletého vepřového masa(může být i mražené)
...koření
 1 čajová lžička sečuánského pepře(mletý)
 1 lístek anýzu(mletý)
 ½ čajová lžička cukru
...tekutiny
 ½ lžíce Light Soy Sauce
 ½ lžíce Shaoxing cooking wine
...aromata
 2 stroužky česneku(protlačen)
 1 šalotka(volitelné, nakrájená na plátky)
Omáčka
 2 lžíce pasty Shiro Miso(tmavá miso pasta)
 2 čajová lžička sezamového oleje(volitelně kapka oleje se sichuanským pepřem)
 2 čajová lžička octa z rýžového vína(nebo black vinegar)
 2 lžíce teplé vody(nebo voda z těstovin pro vytvoření krémovější konzistence)
 2 lžíce Chili oilchilli oleje(volitelně)
Dozdobení
 sezamová semínka
 opražené arašídy(drcené)
 jarní cibulka

Postup

1

  • Mleté vepřové maso vařte na prudkém ohni, dokud dobře nezhnědne, v polovině vaření přidejte koření.
  • Na samém konci přidejte tekutiny a aromatické látky, protože se budou vařit poměrně rychle.
  • Do misky připravte ingredience na omáčku a navrch položte uvařené nudle.
  • Pomocí kleští omáčku s nudlemi promíchejte, dokud se s nudlemi nespojí a nepokryje je.
  • Vložíme maso a opět nahrubo promícháme, část si necháme navrch.
  • Nudle přesuneme do servírovacích misek a dozdobíme dle preferencí.

Sečuánske Miso Nudle

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.