Chasu Pork Vepřové Chasu

Vepřové Chasu

Původ vepřového masa chashu lze vysledovat zpět do Číny, kde je známé jako Char Siu. Technika pečení nebo dušení vepřového masa a jeho dochucování sladko-slanou omáčkou je součástí čínské kuchyně již po staletí. Čínští přistěhovalci přinesli do Japonska své kulinářské tradice, včetně konceptu Char Siu.

Příprava30 minVaření1 hrCelkem1 hr 30 min
AutorPeterPorce4 PorceKategorie, , ,

Ingredience

 500 g pork belly(skin removed)
Braise
 ½ lžíce vegetable oil
  šálek sake(or shaoxing wine)
  šálek soy sauce
  water
 3 lžíce sugar
...aromatics
 1 knob ginger
 salions or leek
Chasu Pork Vepřové Chasu

Výraz „Chashu“ je odvozen z kantonského výrazu „Char Siu“, což v angličtině znamená „pečené na vidličce“ nebo „spálená vidličkou“. To odkazuje na tradiční metodu vaření vepřového masa napíchnutím na dlouhé vidličky a opékáním na otevřeném ohni nebo ve speciální peci.

Přesný původ vepřového masa Chashu není jasný, ale předpokládá se, že pochází z jižní Číny, zejména z provincie Guangdong. Po staletí je základem kantonské kuchyně a její kořeny sahají až do starověkých metod vaření a konzervačních technik.

Výsledek tohoto receptu se používá jako topping pro tonkotsu ramen. Recept je inspirován tímto stránkou.

Directions

Zatáhneme
1

Tento krok je volitelný a nelze jej použít, pokud přejdete ze zmrazeného stavu.

2

  • Maso opečte ze všech stran na stejné pánvi, kde budete dusit.

Dušení
3

Později sem zahrnu také metodu tlakového vaření.

4

  • Přidejte všechny ingredience na dušení a maso podlijte.
  • Zahřejte na středním ohni a vše rozpusťte.
  • Zakryjte a dosáhněte mírného varu (stupeň 2 na mé indukci),
  • Vařte přibližně hodinu nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 93C.

Skladovaní
5

  • Vložte maso do nádoby a přesuňte do ledice.
  • Sceďte tekutinu na dušení, rezervujte ji jako tekutinu na marinování pro ajitsuke tamago.

Servírování
6

  • Jakmile maso vychladne, nakrájejte ho a opečte na pánvi, aby se rozehřálo a bylo křupavé.
  • Podávejte jako topping na polévku ramen nebo k jinému jídlu, skvěle nahradí slaninu.

Ingredience

 500 g pork belly(skin removed)
Braise
 ½ lžíce vegetable oil
  šálek sake(or shaoxing wine)
  šálek soy sauce
  water
 3 lžíce sugar
...aromatics
 1 knob ginger
 salions or leek

Postup

Zatáhneme
1

Tento krok je volitelný a nelze jej použít, pokud přejdete ze zmrazeného stavu.

2

  • Maso opečte ze všech stran na stejné pánvi, kde budete dusit.

Dušení
3

Později sem zahrnu také metodu tlakového vaření.

4

  • Přidejte všechny ingredience na dušení a maso podlijte.
  • Zahřejte na středním ohni a vše rozpusťte.
  • Zakryjte a dosáhněte mírného varu (stupeň 2 na mé indukci),
  • Vařte přibližně hodinu nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 93C.

Skladovaní
5

  • Vložte maso do nádoby a přesuňte do ledice.
  • Sceďte tekutinu na dušení, rezervujte ji jako tekutinu na marinování pro ajitsuke tamago.

Servírování
6

  • Jakmile maso vychladne, nakrájejte ho a opečte na pánvi, aby se rozehřálo a bylo křupavé.
  • Podávejte jako topping na polévku ramen nebo k jinému jídlu, skvěle nahradí slaninu.

Vepřové Chasu

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.