Původ vepřového masa chashu lze vysledovat zpět do Číny, kde je známé jako Char Siu. Technika pečení nebo dušení vepřového masa a jeho dochucování sladko-slanou omáčkou je součástí čínské kuchyně již po staletí. Čínští přistěhovalci přinesli do Japonska své kulinářské tradice, včetně konceptu Char Siu.
Ingredience
Výraz „Chashu“ je odvozen z kantonského výrazu „Char Siu“, což v angličtině znamená „pečené na vidličce“ nebo „spálená vidličkou“. To odkazuje na tradiční metodu vaření vepřového masa napíchnutím na dlouhé vidličky a opékáním na otevřeném ohni nebo ve speciální peci.
Přesný původ vepřového masa Chashu není jasný, ale předpokládá se, že pochází z jižní Číny, zejména z provincie Guangdong. Po staletí je základem kantonské kuchyně a její kořeny sahají až do starověkých metod vaření a konzervačních technik.
Výsledek tohoto receptu se používá jako topping pro tonkotsu ramen. Recept je inspirován tímto stránkou.
Directions
Tento krok je volitelný a nelze jej použít, pokud přejdete ze zmrazeného stavu.
- Maso opečte ze všech stran na stejné pánvi, kde budete dusit.
Později sem zahrnu také metodu tlakového vaření.
- Přidejte všechny ingredience na dušení a maso podlijte.
- Zahřejte na středním ohni a vše rozpusťte.
- Zakryjte a dosáhněte mírného varu (stupeň 2 na mé indukci),
- Vařte přibližně hodinu nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 93C.
- Vložte maso do nádoby a přesuňte do ledice.
- Sceďte tekutinu na dušení, rezervujte ji jako tekutinu na marinování pro ajitsuke tamago.
- Jakmile maso vychladne, nakrájejte ho a opečte na pánvi, aby se rozehřálo a bylo křupavé.
- Podávejte jako topping na polévku ramen nebo k jinému jídlu, skvěle nahradí slaninu.
Ingredience
Postup
Tento krok je volitelný a nelze jej použít, pokud přejdete ze zmrazeného stavu.
- Maso opečte ze všech stran na stejné pánvi, kde budete dusit.
Později sem zahrnu také metodu tlakového vaření.
- Přidejte všechny ingredience na dušení a maso podlijte.
- Zahřejte na středním ohni a vše rozpusťte.
- Zakryjte a dosáhněte mírného varu (stupeň 2 na mé indukci),
- Vařte přibližně hodinu nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 93C.
- Vložte maso do nádoby a přesuňte do ledice.
- Sceďte tekutinu na dušení, rezervujte ji jako tekutinu na marinování pro ajitsuke tamago.
- Jakmile maso vychladne, nakrájejte ho a opečte na pánvi, aby se rozehřálo a bylo křupavé.
- Podávejte jako topping na polévku ramen nebo k jinému jídlu, skvěle nahradí slaninu.