Chasu Pork Vepřové Chasu

Vepřové Chasu

Původ vepřového masa chashu lze vysledovat zpět do Číny, kde je známé jako Char Siu. Technika pečení nebo dušení vepřového masa a jeho dochucování sladko-slanou omáčkou je součástí čínské kuchyně již po staletí. Čínští přistěhovalci přinesli do Japonska své kulinářské tradice, včetně konceptu Char Siu.

Prep Time30 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 30 mins
AuthorPeterYields4 ServingsCategory, , ,

Ingredience

 500 g pork belly
Braise
 ½ tbsp vegetable oil
  cup sake
  cup soy sauce
  water
 3 tbsp sugar
...aromatics
 1 knob ginger
 salions or leek
Chasu Pork Vepřové Chasu

Výraz „Chashu“ je odvozen z kantonského výrazu „Char Siu“, což v angličtině znamená „pečené na vidličce“ nebo „spálená vidličkou“. To odkazuje na tradiční metodu vaření vepřového masa napíchnutím na dlouhé vidličky a opékáním na otevřeném ohni nebo ve speciální peci.

Přesný původ vepřového masa Chashu není jasný, ale předpokládá se, že pochází z jižní Číny, zejména z provincie Guangdong. Po staletí je základem kantonské kuchyně a její kořeny sahají až do starověkých metod vaření a konzervačních technik.

Výsledek tohoto receptu se používá jako topping pro tonkotsu ramen. Recept je inspirován tímto stránkou.

Directions

Zatáhneme
1

Tento krok je volitelný a nelze jej použít, pokud přejdete ze zmrazeného stavu.

2

  • Maso opečte ze všech stran na stejné pánvi, kde budete dusit.

Dušení
3

Později sem zahrnu také metodu tlakového vaření.

4

  • Přidejte všechny ingredience na dušení a maso podlijte.
  • Zahřejte na středním ohni a vše rozpusťte.
  • Zakryjte a dosáhněte mírného varu (stupeň 2 na mé indukci),
  • Vařte přibližně hodinu nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 93C.

Skladovaní
5

  • Vložte maso do nádoby a přesuňte do ledice.
  • Sceďte tekutinu na dušení, rezervujte ji jako tekutinu na marinování pro ajitsuke tamago.

Servírování
6

  • Jakmile maso vychladne, nakrájejte ho a opečte na pánvi, aby se rozehřálo a bylo křupavé.
  • Podávejte jako topping na polévku ramen nebo k jinému jídlu, skvěle nahradí slaninu.

Ingredients

 500 g pork belly
Braise
 ½ tbsp vegetable oil
  cup sake
  cup soy sauce
  water
 3 tbsp sugar
...aromatics
 1 knob ginger
 salions or leek
Vepřové Chasu

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.