Příprava30 min Vaření1 hr Celkem1 hr 30 min
Podstata tohoto receptu je opravdu jednoduchá, nízké a pomalé uzení steaku k dokonalosti. Tento pomalý proces zajistí, že maso bude dokonale vyuzené a propečené podle vašeho přání.
Tuto metodu můžete použít téměř na všechny druhy steaků z hovězího masa. Obvykle jej podávám se zelenými fazolkami.
Ingredience
jakýkoli steak
Koření
½ čajová lžička soli
½ čajová lžička glutamátu sodného(MSG)
½ čajová lžička česnekového prášku
½ čajová lžička černého pepře
Postup
Koření
1
Pozor, vždy záleží na velikosti a tloušťce steaku.
- Vytvořte si směs koření MSPG.
- Naneste koření a nechte ho maximálně hodinu odležet, aby proniklo do masa.
Uzení
2
Steak udíme při teplotě 150-225 °C po dobu asi 1-2 hodin.
- Úroveň zauzení závisí na délce uzení.
- Používám metodu Slow’n’Sear s uhlím na boku.
- Používám plný koš uhlí, řádně zapálený ze všech stran.
- Dřevo na uzení uprostřed v spodní časti palivového koše.
- Dbejte na to, abyste se vyhnuli špinavému kouři.
3
K měření vnitřní teploty steaku používám přístroj Meater.
- Ukončete uzení při teplotě 46°C pro krvavý steak.
- Ukončete uzení při teplotě 51°C pro středně krvavý steak.
- Ukončete uzení při teplotě 57°C pro středně propečený steak.
- Ukončete uzení při teplotě 62°C pro středně až moc propečený steak.
- Ukončete uzení při teplotě 68°C pro kompletně propečený steak.
Searing
4
- Na konci uzení by mělo být uprostřed ještě dost uhlí.
- Toto uhlí použiji k opékání a pomocí dmychadla z něj udělám peklo.
- Opékám přibližně 2 minuty na každé straně pod tímto žhavým uhlím.
- Můžete je podávat s omáčkou chimichurri.
Ingredience
jakýkoli steak
Koření
½ čajová lžička soli
½ čajová lžička glutamátu sodného(MSG)
½ čajová lžička česnekového prášku
½ čajová lžička černého pepře
Postup
Koření
1
Pozor, vždy záleží na velikosti a tloušťce steaku.
- Vytvořte si směs koření MSPG.
- Naneste koření a nechte ho maximálně hodinu odležet, aby proniklo do masa.
Uzení
2
Steak udíme při teplotě 150-225 °C po dobu asi 1-2 hodin.
- Úroveň zauzení závisí na délce uzení.
- Používám metodu Slow’n’Sear s uhlím na boku.
- Používám plný koš uhlí, řádně zapálený ze všech stran.
- Dřevo na uzení uprostřed v spodní časti palivového koše.
- Dbejte na to, abyste se vyhnuli špinavému kouři.
3
K měření vnitřní teploty steaku používám přístroj Meater.
- Ukončete uzení při teplotě 46°C pro krvavý steak.
- Ukončete uzení při teplotě 51°C pro středně krvavý steak.
- Ukončete uzení při teplotě 57°C pro středně propečený steak.
- Ukončete uzení při teplotě 62°C pro středně až moc propečený steak.
- Ukončete uzení při teplotě 68°C pro kompletně propečený steak.
Searing
4
- Na konci uzení by mělo být uprostřed ještě dost uhlí.
- Toto uhlí použiji k opékání a pomocí dmychadla z něj udělám peklo.
- Opékám přibližně 2 minuty na každé straně pod tímto žhavým uhlím.
- Můžete je podávat s omáčkou chimichurri.