Khua Kling Tahjské Kari Maso

Tahjské Kari Maso

Khua Kling, také známý jako „Kua Kling“ nebo „Khua Kling Moo“, je tradiční thajské jídlo s kořeny v jižním Thajsku. Je to kořeněné a chutné jídlo, které je oblíbené mezi nadšenci thajského jídla, kteří si užívají pálivé jídlo a výrazné chutě.

Příprava30 minVaření10 minCelkem40 min
AutorPeterPorce2 PorceKategorie, , , ,

Ingredience

Jižní thajská kari pasta
 3 stroužky česneku
 1 malá šalotka
 8 g čerstvého thajského chilli
 3 g čerstvého černého pepře
 4 g soli
 10 g thajské krevetové pasty
 1 čajová lžička mletého galangalu(lze použít i čerstvé)
 1 čajová lžička mleté citronové trávy(lze použít i čerstvé)
 ½ čajová lžička mleté kurkumy(lze použít i čerstvé)
 3 g limetové kůry
Restujte
 30 ml rostlinného oleje
 45 g jižní thajské kari pasty(lze použít i komerční thajskou kari pastu)
 225 g mletého ​​masa(kuřecí, vepřové nebo hovězí)
... přidejte
 15 ml rybí omáčky
  šálek cukru
 10 na tenké plátky nakrájené limetkové listy
 15 g nakrájené citronové trávy(lze nahradit jarní cibulkou)
Khua Kling Tahjské Kari Maso

Přesný původ a historie Khua Kling nejsou dobře zdokumentovány, ale předpokládá se, že pochází z jižní oblasti Thajska, zejména z provincie Pattani. Toto jídlo je silně spojeno s kuchyní muslimské komunity v jižním Thajsku, známé jako Malajci nebo „Pattani“.

Pokrm se připravuje tak, že se koření nejprve roztluče dohromady, aby vznikla pasta nebo v thajštině „khua“. Pasta se poté smaží na oleji, dokud se nerozvoní, čímž vznikne bohatý a aromatický základ. Poté se přidá mleté maso a za stálého míchání se smaží s kari pastou, dokud se neprovaří, což umožní, aby se chutě spojily.

Inspirováno receptem zde.

Potup

1

  • Zahřejte wok a přidejte olej.
  • Za častého míchání smažte kari pastu, dokud nebude voňavá.
  • Přidejte mleté maso dle vlastního výběru a vařte za častého míchání.
  • Vařte na nejvyšší stupeň, dokud se maso nezačne smažit a vypadá suché.
  • Snižte teplotu a přidejte cukr, rybí omáčku a citronovou trávu.
  • Vařte asi 30 sekund, dokud se vše nespojí.
  • Podávejte Ihned na uvařené jasmínové rýži.

Ingredience

Jižní thajská kari pasta
 3 stroužky česneku
 1 malá šalotka
 8 g čerstvého thajského chilli
 3 g čerstvého černého pepře
 4 g soli
 10 g thajské krevetové pasty
 1 čajová lžička mletého galangalu(lze použít i čerstvé)
 1 čajová lžička mleté citronové trávy(lze použít i čerstvé)
 ½ čajová lžička mleté kurkumy(lze použít i čerstvé)
 3 g limetové kůry
Restujte
 30 ml rostlinného oleje
 45 g jižní thajské kari pasty(lze použít i komerční thajskou kari pastu)
 225 g mletého ​​masa(kuřecí, vepřové nebo hovězí)
... přidejte
 15 ml rybí omáčky
  šálek cukru
 10 na tenké plátky nakrájené limetkové listy
 15 g nakrájené citronové trávy(lze nahradit jarní cibulkou)

Postup

1

  • Zahřejte wok a přidejte olej.
  • Za častého míchání smažte kari pastu, dokud nebude voňavá.
  • Přidejte mleté maso dle vlastního výběru a vařte za častého míchání.
  • Vařte na nejvyšší stupeň, dokud se maso nezačne smažit a vypadá suché.
  • Snižte teplotu a přidejte cukr, rybí omáčku a citronovou trávu.
  • Vařte asi 30 sekund, dokud se vše nespojí.
  • Podávejte Ihned na uvařené jasmínové rýži.

Tahjské Kari Maso

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.