Hong Shao Rou red braised pork

Šanghajský Dušený Bůček

Prep Time20 minsCook Time30 minsTotal Time50 mins
AuthorPeterYields4 ServingsCategory, ,

Ingredience

Blanšírování (5 minut)
 500 g vepřového bůčku bez kosti
 voda
 10 sečuánských pepřových zrnek
 3 plátky zázvoru
Restujeme
 1 tbsp neutrálního oleje
 1 zelená nebo žlutá cibule
Dušení
 2 tbsp hnědého cukru
 2 tbsp lehké sójové omáčky
 2 tbsp tmavé sójové omáčky
 ¼ cup vína shaoxing
 2 badyánové lusky
 1 tyčinka skořice
 1 citrusová kůra
 3 plátky zázvoru
 ½ tsp jablečného octa
 voda
Dozdobení
 jarná cibulka
Hong Shao Rou red braised pork

Hong Shao Rou (红烧肉) neboli Šanghajský Dušený Bůček je oblíbené čínské jídlo. Podstatou tohoto receptu je dušení vepřového masa v sójové omáčce a cukru, což omáčce dodává lesklý povrch. Pokrm pochází z čínské provincie Hunan, ale v současnosti je spojován se Šanghajem. Byl oblíbeným pokrmem Mao Ce-tunga, otce zakladatele Číny, a často se označuje jako červené dušené vepřové předsedy Maa. Tento recept je inspirován tímto webem, některé postupy zděděné z tohoto webu.

Postup

Blanšírování
1

Tento recept funguje skvěle i z mraženého masa, stačí blanšírovat mražené maso a pak ho nakrájet na větší kostky.

  • Tento recept se tradičně připravuje s kůží. Já kůži nemám rád, takže ji raději odstraňuji.
  • Přiveďte hrnec s vodou k varu, přidejte sečuánsky pepř a vepřové maso.
  • Pokračujte ve vaření po dobu 5 minut, abyste se zbavili nečistot a pachů.
  • Vepřové maso vyjmeme z hrnce, propláchneme vodou a nakrájíme na větší kostky.

Osmahněte
2

  • Nastavte pomalý hrnec na restování a rozehřejte olej.
  • Přidejte blanšírované vepřové maso, cibuli a restujte, dokud nezíská zlatavou barvu a nezhnědne.
  • Nyní přidejte cukr a sójovou omáčku a restujte, dokud cukr nezkaramelizuje.
  • Poté maso podlijte vínem Shaoxing.

Dušení
3

  • Přidejte anýz, skořici, citrusovou kůru, zázvor a ocet.
  • Dolijte vodu jen tolik, aby bylo vepřové maso zakryté.

4

Metoda varné desky
Dusíme 1 hodinu, dokud není vepřové maso měkké.

Metoda pomalého vaření
Vařte pomalu na nízkém stupni nejméně 11 hodin nebo na vysokém stupni 5 hodin.

Metoda vaření pod tlakem
Vařte pod tlakem na 80 kpa po dobu nejméně 20 minut s přirozeným uvolňováním tlaku.

Zredukujte
5

  • Vepřové maso vyjměte z hrnce, tekutinu sceďte, abyste odstranili všechno koření.
  • Scezenou omáčku zredukujte a poté vraťte vepřové maso zpět do omáčky.
  • Podávejte na rýži, ozdobte zelenou cibulkou.

6

Hong Shao Rou red braised pork

Ingredients

Blanšírování (5 minut)
 500 g vepřového bůčku bez kosti
 voda
 10 sečuánských pepřových zrnek
 3 plátky zázvoru
Restujeme
 1 tbsp neutrálního oleje
 1 zelená nebo žlutá cibule
Dušení
 2 tbsp hnědého cukru
 2 tbsp lehké sójové omáčky
 2 tbsp tmavé sójové omáčky
 ¼ cup vína shaoxing
 2 badyánové lusky
 1 tyčinka skořice
 1 citrusová kůra
 3 plátky zázvoru
 ½ tsp jablečného octa
 voda
Dozdobení
 jarná cibulka
Šanghajský Dušený Bůček

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.