Quick Pizza Dough Rychlé Pizza Těsto

Rychlé Pizza Těsto 60% H₂O

Rozdíl mezi kvašením těsta na pizzu ve stejný den a přes noc spočívá v délce doby, po kterou je těsto ponecháno kvasit a rozvíjet chutě. Obě metody mohou vést k lahodnému těstu na pizzu, ale nabízejí odlišné vlastnosti.

Fermentace ve stejný den, jak název napovídá, zahrnuje ponechání těsta kynout a fermentovat po relativně krátkou dobu, obvykle několik hodin. Kvasinky v těstě mají méně času na zpracování, výsledkem je těsto, které je méně vyvinuté, pokud jde o chuť a strukturu. Fermentované těsto ve stejný den se vyrábí snadněji a rychleji, takže je to výhodná volba pro ty, kteří chtějí čerstvou pizzu bez velkého plánování.

Příprava30 minVaření10 minCelkem40 min
AutorPeterPorce4 PorceKategorie
Recept je navržen pro venkovní pizza pec

Ingredience

Těsto
...suché
 18 g soli
 613 g mouky na pizzu(nebo hladké mouky 00)
 1,50 g suché aktivní droždí
...mokré
 368 g vody
Omáčka
 1 šálek italská rajčata(z konzervy, nakrájené nebo celé)
 1 stroužek česneku(protlačen)
 1 lžíce olivového oleje
 ½ čajová lžička soli
 1 čajová lžička oregana

Postup

Hnětení
1

  • Přidejte sůl, mouku, droždí a vodu.
  • Všechny ingredience smíchejte pomocí hnětacího háku.
  • Hněťte, dokud těsto není měkké a pružné.

2

Mouka na pizzu má vyšší obsah lepku, což je v tomto receptu obzvlášť užitečné, protože těsto neodpočíváme přes noc.

Kynutí
3

  • Přikryjte a nechte kynout přibližně 3 hodiny při pokojové teplotě.
  • Poté těsto vyfoukněte a přesuňte se na pracovní plochu.
  • Těsto rozdělte na čtyři stejně velké kuličky.
  • Než pizzu vytvarujete, nechte 30 minut odpočinout.

4

Upozorňujeme, že jeho recept je určen pro venkovní pece na pizzu, které jsou schopné uvařit těsto během minuty.

Omáčka
5

  • Rozmixujte všechny ingredience pro omáčku do hladka.
  • Případně omáčku krátce povařte na nízké teplotě, aby jemně zhoustla.

Quick Pizza Dough Rychlé Pizza Těsto

Při fermentaci ve stejný den může být těsto o něco méně roztažitelné a může mít lehčí a méně komplexní chuť ve srovnání s těstem, které prošlo fermentací přes noc. Stále však může poskytnout lahodnou pizzu, zejména pokud jsou během přípravy a pečení použity vysoce kvalitní suroviny a správné techniky.

  • Pokud máte pizza pec zkuste nadýchanou Neapolskou Pizzu.
  • Pokud máte jen troubu vyzkoušejte recept na Pizza al Taglio.
  • Ingredience

    Těsto
    ...suché
     18 g soli
     613 g mouky na pizzu(nebo hladké mouky 00)
     1,50 g suché aktivní droždí
    ...mokré
     368 g vody
    Omáčka
     1 šálek italská rajčata(z konzervy, nakrájené nebo celé)
     1 stroužek česneku(protlačen)
     1 lžíce olivového oleje
     ½ čajová lžička soli
     1 čajová lžička oregana

    Postup

    Hnětení
    1

    • Přidejte sůl, mouku, droždí a vodu.
    • Všechny ingredience smíchejte pomocí hnětacího háku.
    • Hněťte, dokud těsto není měkké a pružné.

    2

    Mouka na pizzu má vyšší obsah lepku, což je v tomto receptu obzvlášť užitečné, protože těsto neodpočíváme přes noc.

    Kynutí
    3

    • Přikryjte a nechte kynout přibližně 3 hodiny při pokojové teplotě.
    • Poté těsto vyfoukněte a přesuňte se na pracovní plochu.
    • Těsto rozdělte na čtyři stejně velké kuličky.
    • Než pizzu vytvarujete, nechte 30 minut odpočinout.

    4

    Upozorňujeme, že jeho recept je určen pro venkovní pece na pizzu, které jsou schopné uvařit těsto během minuty.

    Omáčka
    5

    • Rozmixujte všechny ingredience pro omáčku do hladka.
    • Případně omáčku krátce povařte na nízké teplotě, aby jemně zhoustla.

    Rychlé Pizza Těsto 60% H₂O

    Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    This website would like to use cookies to improve your experience.