Trend pečení těstovin v pecích na pizzu nabral na síle, když se kuchaři snažili dát těstovinovým pokrmům výrazné kouřové chutě a jedinečné textury, kterých lze dosáhnout v peci na pizzu. Vysoká teplota trouby umožňuje rychlé a rovnoměrné vaření, vytváří dokonale al dente texturu a zároveň dodává pokrmu jemný kouřový podtón. Koncept pečení těstovin v peci na pizzu odpovídá celkovému trendu vaření na dřevo, které je v moderní kuchyni stále oblíbenější. Vaření na dřevě dodává pokrmům výraznou chuť a vůni a pro strávníky poskytuje jedinečný smyslový zážitek.
Ingredience
Postup
Pro tento recept je důležité používat pec na pizzu, klíč je vysoká teplota a kouř. Vložte polovinu palivového koše do ooni a krátce předehřejte.
- Ujistěte se, že se váš plech hodí do trouby ooni.
- Uvařené těstoviny vložte do plechu s vysokými okraji.
- Přidejte připravenou rajčatovou omáčku a dobře promíchejte s těstovinami.
- Můžete také přidat jakoukoli jinou přísadu, jako je klobása nebo slanina.
- Doplňte strouhaným sýrem, aby byly všechny těstoviny zakryté.
- Pokapejte olivovým olejem a navrch nasypte čerstvý černý pepř.
- Vložte plech do předehřáté trouby.
- Ujistěte se, že plamen není příliš velký.
- Vařte přibližně 2–3 minuty, plech otočte v polovině pečení.
- Vyjměte z trouby, jakmile bude vršek zlatavě hnědý.
- Podávejte ihned.
Ingredience
Postup
Pro tento recept je důležité používat pec na pizzu, klíč je vysoká teplota a kouř. Vložte polovinu palivového koše do ooni a krátce předehřejte.
- Ujistěte se, že se váš plech hodí do trouby ooni.
- Uvařené těstoviny vložte do plechu s vysokými okraji.
- Přidejte připravenou rajčatovou omáčku a dobře promíchejte s těstovinami.
- Můžete také přidat jakoukoli jinou přísadu, jako je klobása nebo slanina.
- Doplňte strouhaným sýrem, aby byly všechny těstoviny zakryté.
- Pokapejte olivovým olejem a navrch nasypte čerstvý černý pepř.
- Vložte plech do předehřáté trouby.
- Ujistěte se, že plamen není příliš velký.
- Vařte přibližně 2–3 minuty, plech otočte v polovině pečení.
- Vyjměte z trouby, jakmile bude vršek zlatavě hnědý.
- Podávejte ihned.