Carne Asada Mexické Grilované Maso

Mexické Grilované Maso

Tradiční příprava carne asada zahrnuje marinování hovězího masa ve směsi různých přísad, které mohou zahrnovat citrusové šťávy (jako je limetka nebo pomeranč), česnek, cibuli a různé koření. Tato marináda pomáhá zjemnit maso a propůjčit mu lahodnou chuť. Hovězí maso se po marinování griluje na otevřeném plameni nebo na rozpáleném grilu a dodává mu autentickou barbecue chuť.

Příprava15 minVaření10 minCelkem25 min
AutorPeterPorce2 PorceKategorie, ,
Marinujte alespoň 1 nebo až 12 hodin.

Ingredience

 500 g hovězí Skirt, Flank, Chuck Tender
Marináda
 3 stroužky česneku(protlačen)
...tekutiny
 2 lžíce pomerančového džusu
 2 lžíce limetové štávy
 2 lžíce sójové omáčky
 2 lžíce olivového oleje
...koření
 ½ čajová lžička mletého kmínu
 ½ čajová lžička mletého chilli
 ½ čajová lžička mleté papriky(uzené, sladké nebo kombinace)
 ¼ čajová lžička soli
 ¼ čajová lžička černého pepře
Carne Asada Mexické Grilované Maso

Carne asada se často podává s různými přílohami, jako jsou tortilly, guacamole, salsa, grilovaná cibule a koriandr. Je to všestranné jídlo a můžete si ho vychutnat v různých podobách, jako jsou tacos, burritos, quesadillas, nebo jednoduše jako samostatné jídlo s přílohou.

Postup

1

  • Maso marinujte alespoň 1 hodinu, ideálně 3 hodiny a maximálně 12 hodin.
  • Grilujte na vysoké teplotě, dokud maso nezaregistruje vnitřní teplotu 46°C.
  • Podávejte na tacos, nakrájené na tenké plátky.
  • Doplňte rajčatovou salsou, sýrem a vaší oblíbenou pálivou omáčkou.

2

Můžete použít planču nebo gril s roštem nad plynem nebo uhlím.

Ingredience

 500 g hovězí Skirt, Flank, Chuck Tender
Marináda
 3 stroužky česneku(protlačen)
...tekutiny
 2 lžíce pomerančového džusu
 2 lžíce limetové štávy
 2 lžíce sójové omáčky
 2 lžíce olivového oleje
...koření
 ½ čajová lžička mletého kmínu
 ½ čajová lžička mletého chilli
 ½ čajová lžička mleté papriky(uzené, sladké nebo kombinace)
 ¼ čajová lžička soli
 ¼ čajová lžička černého pepře

Postup

1

  • Maso marinujte alespoň 1 hodinu, ideálně 3 hodiny a maximálně 12 hodin.
  • Grilujte na vysoké teplotě, dokud maso nezaregistruje vnitřní teplotu 46°C.
  • Podávejte na tacos, nakrájené na tenké plátky.
  • Doplňte rajčatovou salsou, sýrem a vaší oblíbenou pálivou omáčkou.

2

Můžete použít planču nebo gril s roštem nad plynem nebo uhlím.

Mexické Grilované Maso

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.