Ajitsuke Tamago Marinované Vejce

Marinované Vejce

Předpokládá se, že technika marinování vajec naměkko v sójové omáčce vznikla v 60. nebo 70. letech 20. století. Přesná osoba nebo zařízení odpovědné za jeho vytvoření není jasné. Je však pravděpodobné, že kuchaři a nadšenci ramen experimentovali s různými způsoby, jak zlepšit zážitek z ramen přidáním dalších chutí a textur do svých misek.

Název „Ajitsuke Tamago“ se v japonštině překládá jako „ochucené vejce“, což zdůrazňuje proces marinování, který dodává vejcím chuť. Tradiční marináda pro Ajitsuke Tamago se skládá ze sójové omáčky, mirinu (sladkého rýžového vína) a někdy trochy cukru nebo jiného koření, aby se vytvořila vyvážená a pikantní chuť.

Výsledek tohto receptu se používá jako topping pro tonkotsu ramen.

Příprava30 minVaření1 minCelkem31 min
AutorPeterPorce4 PorceKategorie,

Ingredience

 4 vejce na měkko(6 minut)
Marináda
 ½ šálek teplé vody
 ½ šálek světlé sójové omáčky
 ¼ šálek sake
 1 lžíce mirinu
 1 ½ čajová lžička hnědého cukru
 1 čajová lžička zázvoru(strouhaný)
Ajitsuke Tamago Marinované Vejce

Postup

Uvařte vejce
1

Standardní metoda

  • Do spodní části vejce propíchněte díru.
  • Vložte vejce do tvrdé vařící vody.
  • První 2 minuty přemísťujte vejce ve vodě.
  • Celkem vařte 6 minut.
  • Vyjměte z vody a rychle ochlaďte po dobu 5 minut.

2

Metoda tlakového vaření

  • Vejce lze případně vařit v tlaku po dobu 5 minut při 20 kpa.
  • Vejce se budou velmi snadno loupat.
  • Přidejte jeden šálek vody a použijte kovovou podložku, na kterou umístěte vajíčka.

Marinujte
3

Místo vytváření marinády můžete použít náhradní tekutinu na dušení z vepřové maso chasu.

4

  • Smíchejte všechny ingredience a do tekutiny vložte oloupaná vejce.
  • Marinujte 1–3 dny.

Ingredience

 4 vejce na měkko(6 minut)
Marináda
 ½ šálek teplé vody
 ½ šálek světlé sójové omáčky
 ¼ šálek sake
 1 lžíce mirinu
 1 ½ čajová lžička hnědého cukru
 1 čajová lžička zázvoru(strouhaný)

Postup

Uvařte vejce
1

Standardní metoda

  • Do spodní části vejce propíchněte díru.
  • Vložte vejce do tvrdé vařící vody.
  • První 2 minuty přemísťujte vejce ve vodě.
  • Celkem vařte 6 minut.
  • Vyjměte z vody a rychle ochlaďte po dobu 5 minut.

2

Metoda tlakového vaření

  • Vejce lze případně vařit v tlaku po dobu 5 minut při 20 kpa.
  • Vejce se budou velmi snadno loupat.
  • Přidejte jeden šálek vody a použijte kovovou podložku, na kterou umístěte vajíčka.

Marinujte
3

Místo vytváření marinády můžete použít náhradní tekutinu na dušení z vepřové maso chasu.

4

  • Smíchejte všechny ingredience a do tekutiny vložte oloupaná vejce.
  • Marinujte 1–3 dny.

Marinované Vejce

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.