Chicken Satay

Kuřecí Satay

Příprava30 minVaření30 minCelkem1 hr
AutorPeterPorce6 PorcíKategorie, ,

Ingredience

 500 g kuřecích prsou(nakrájené na kostičky)
Marináda
 1 ½ lžíce oleje
 1 česneku
 1 červená cibule
...koření
 1 čajová lžička citronové trávy v prášku
 1 čajová lžička kurkumy v prášku
 ½ čajová lžička koriandrových semínek v prášku
 ½ čajová lžička mletého chilli
 1 lžíce hnědého cukru nebo medu
 1 čajová lžička soli
Arašídová omáčka
 5 lžíce arašídového másla
 1 lžíce tmavé sójové omáčky
 1 čajová lžička rybí omáčky
 3 čajová lžička kokosového mléka(volitelné)
 1 lžíce limetkové šťávy
 3 lžíce vody
...koření
 ½ čajová lžička mletého koriandru
 ½ čajová lžička chilli vloček
 1 lžíce hnědého cukru
 1 čajová lžička galangalového prášku
Chicken Satay
Marinujeme 6 až 12 hodin

Satay byl ovlivněn indonéskou, malajskou a thajskou kuchyní, ale jeho původ je široce uznáván jako indonéský ostrov Jáva. Satay je masový pokrm, který se marinuje, napíchává na špíz, griluje a podává se běžně s arašídovou omáčkou. Recept se brzy rozšířil do blízkých zemí jihovýchodní Asie díky jejich těsné blízkosti, cestovním a obchodním vazbám, které mezi těmito zeměmi existovaly. Satay lze nalézt v mnoha zemích jihovýchodní Asie, včetně Malajsie, Singapuru, Thajska, Filipín, Bruneje a Východního Timoru, kde se přizpůsobil místnímu stylu vaření a přísadám a má svou vlastní výraznou chuť.

Postup

Marináda
1

  • Kuřecí maso nakrájejte na malé kostičky. Odložte stranou.
  • Všechny ingredience na marinádu smíchejte v kuchyňském robotu. V případě potřeby přidejte trochu vody.
  • Kuře marinujte 6 hodin v lednici, nejlépe přes noc.

Omáčka a grilování
2

Můžete jej také připravovat v troubě na 200C po dobu asi 20 minut.

  • Na bambusové nebo kovové špejle navlékněte 3-4 kousky kuřecího masa.
  • Grilujte kuřecí satay špízy 2-3 minuty z každé strany, dokud maso nedosáhne interní teplotu 74C.
  • Všechny ingredience na omáčku prošlehejte a podávejte ji spolu s kuřecím masem.

Ingredience

 500 g kuřecích prsou(nakrájené na kostičky)
Marináda
 1 ½ lžíce oleje
 1 česneku
 1 červená cibule
...koření
 1 čajová lžička citronové trávy v prášku
 1 čajová lžička kurkumy v prášku
 ½ čajová lžička koriandrových semínek v prášku
 ½ čajová lžička mletého chilli
 1 lžíce hnědého cukru nebo medu
 1 čajová lžička soli
Arašídová omáčka
 5 lžíce arašídového másla
 1 lžíce tmavé sójové omáčky
 1 čajová lžička rybí omáčky
 3 čajová lžička kokosového mléka(volitelné)
 1 lžíce limetkové šťávy
 3 lžíce vody
...koření
 ½ čajová lžička mletého koriandru
 ½ čajová lžička chilli vloček
 1 lžíce hnědého cukru
 1 čajová lžička galangalového prášku

Postup

Marináda
1

  • Kuřecí maso nakrájejte na malé kostičky. Odložte stranou.
  • Všechny ingredience na marinádu smíchejte v kuchyňském robotu. V případě potřeby přidejte trochu vody.
  • Kuře marinujte 6 hodin v lednici, nejlépe přes noc.

Omáčka a grilování
2

Můžete jej také připravovat v troubě na 200C po dobu asi 20 minut.

  • Na bambusové nebo kovové špejle navlékněte 3-4 kousky kuřecího masa.
  • Grilujte kuřecí satay špízy 2-3 minuty z každé strany, dokud maso nedosáhne interní teplotu 74C.
  • Všechny ingredience na omáčku prošlehejte a podávejte ji spolu s kuřecím masem.

Kuřecí Satay

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.