Ingredience
Marinujeme 6 až 12 hodin
Satay byl ovlivněn indonéskou, malajskou a thajskou kuchyní, ale jeho původ je široce uznáván jako indonéský ostrov Jáva. Satay je masový pokrm, který se marinuje, napíchává na špíz, griluje a podává se běžně s arašídovou omáčkou. Recept se brzy rozšířil do blízkých zemí jihovýchodní Asie díky jejich těsné blízkosti, cestovním a obchodním vazbám, které mezi těmito zeměmi existovaly. Satay lze nalézt v mnoha zemích jihovýchodní Asie, včetně Malajsie, Singapuru, Thajska, Filipín, Bruneje a Východního Timoru, kde se přizpůsobil místnímu stylu vaření a přísadám a má svou vlastní výraznou chuť.
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na malé kostičky. Odložte stranou.
- Všechny ingredience na marinádu smíchejte v kuchyňském robotu. V případě potřeby přidejte trochu vody.
- Kuře marinujte 6 hodin v lednici, nejlépe přes noc.
Můžete jej také připravovat v troubě na 200C po dobu asi 20 minut.
- Na bambusové nebo kovové špejle navlékněte 3-4 kousky kuřecího masa.
- Grilujte kuřecí satay špízy 2-3 minuty z každé strany, dokud maso nedosáhne interní teplotu 74C.
- Všechny ingredience na omáčku prošlehejte a podávejte ji spolu s kuřecím masem.
Ingredience
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na malé kostičky. Odložte stranou.
- Všechny ingredience na marinádu smíchejte v kuchyňském robotu. V případě potřeby přidejte trochu vody.
- Kuře marinujte 6 hodin v lednici, nejlépe přes noc.
Můžete jej také připravovat v troubě na 200C po dobu asi 20 minut.
- Na bambusové nebo kovové špejle navlékněte 3-4 kousky kuřecího masa.
- Grilujte kuřecí satay špízy 2-3 minuty z každé strany, dokud maso nedosáhne interní teplotu 74C.
- Všechny ingredience na omáčku prošlehejte a podávejte ji spolu s kuřecím masem.