Quick Chicken Korma Recipe Kuřecí Korma recept

Kuřecí Korma

AutorPeterPorce2 PorceKategorie, ,

Ingredience

Marináda
 500 g kuřecích prsou
 2 čajová lžička řepkového oleje / nebo jogurtu (šálky)
...koření
 ¼ čajová lžička kari koření
 ¼ čajová lžička Garam masaly
 4 kardamonu(rozdrcená semínka)
 ¼ čajová lžička mletého pepře
 1 čajová lžička soli
Korma pasta
 1 lžíci rostlinného oleje nebo ghí
 2 lžíci suchého kokosu
 2 lžíci kešu oříšků
...koření
 1 ½ čajová lžička římského kmínu v prášku
 1 ½ lžíci koriandru v prášku
 ½ čajová lžička mleté kurkumy
 2 lžíci Garam Masala
 1 čajová lžička kašmírske chilli v prášku
 2 lžíci koriandrových listů
...aromata
 1 lžíci rajčatové pasty(protlak)
 3 stroužky česneku
 2 palce zázvoru
Omáčka
 50 g Korma Pasty(nebo komerční korma pasta)
 300 ml smetany ke šlehání(nebo kokosová smetana, nebo obojí půl na půl)
 60 g mletých kešu
Příprava15 minVaření15 minCelkem30 min
Quick Chicken Korma Recipe Kuřecí Korma recept
Minimální doba marinování 30 minut, ideálně přes noc.

Korma pochází ze severní Indie, je to spíše do sladké, což je pokrm vhodný pro celou rodinu. Korma má své kořeny v mughlajské kuchyni indického subkontinentu. Je to charakteristický mughalský pokrm, jehož kořeny sahají až do 16. století a do doby mughalských vpádů do regionu.

Postup

Příprava masa
1

Maso nakrájejte na větší čtverce, aby se během vaření nevysušilo.

  • Otevřete kardamomové lusky a rozdrťte semínka s tloučkem v hmoždíři.
  • Smíchejte všechny přísady na marinádu, přidejte maso a utěsněte.
  • Vložte do chladničky alespoň na 30 minut, ideálně však přes noc.

Pasta Korma
2

Pro snadnější rozmixování můžete do mísy přidat trochu vody.

  • Všechny ingredience rozmixujte v mixéru do hladké konzistence.
  • Doporučuji připravit si pastu korma předem a nechat ji také odležet v lednici.

Vaření
3

Používám pánev z nerezové oceli. Omáčka bude pod ocelovou pánví hnědnout, což vytvoří příjemný chuťový profil.

  • Kešu oříšky rozdrtíme najemno s tloučkem v hmoždíři.
  • Rozehřejte pánev na střední teplotu a přidejte pastu korma.
  • Pastu smažte 3 minuty, dokud nebude aromatická a trochu se nevysuší.
  • Přidejte smetanu a dobře promíchejte. Můžete ji nahradit kokosovým krémem.
  • Jakmile se omáčka začne vařit, přidejte marinované maso a kešu oříšky.
  • Přikryjte a vařte 15 minut na středně vysoké teplotě a každých 5 minut občas promíchejte.
  • Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody, pokud je příliš řídká, vařte nepřikryté.
  • Podávejte s rýží basmati, velmi dobře se hodí i k hnědé rýži.

Ingredience

Marináda
 500 g kuřecích prsou
 2 čajová lžička řepkového oleje / nebo jogurtu (šálky)
...koření
 ¼ čajová lžička kari koření
 ¼ čajová lžička Garam masaly
 4 kardamonu(rozdrcená semínka)
 ¼ čajová lžička mletého pepře
 1 čajová lžička soli
Korma pasta
 1 lžíci rostlinného oleje nebo ghí
 2 lžíci suchého kokosu
 2 lžíci kešu oříšků
...koření
 1 ½ čajová lžička římského kmínu v prášku
 1 ½ lžíci koriandru v prášku
 ½ čajová lžička mleté kurkumy
 2 lžíci Garam Masala
 1 čajová lžička kašmírske chilli v prášku
 2 lžíci koriandrových listů
...aromata
 1 lžíci rajčatové pasty(protlak)
 3 stroužky česneku
 2 palce zázvoru
Omáčka
 50 g Korma Pasty(nebo komerční korma pasta)
 300 ml smetany ke šlehání(nebo kokosová smetana, nebo obojí půl na půl)
 60 g mletých kešu

Postup

Příprava masa
1

Maso nakrájejte na větší čtverce, aby se během vaření nevysušilo.

  • Otevřete kardamomové lusky a rozdrťte semínka s tloučkem v hmoždíři.
  • Smíchejte všechny přísady na marinádu, přidejte maso a utěsněte.
  • Vložte do chladničky alespoň na 30 minut, ideálně však přes noc.

Pasta Korma
2

Pro snadnější rozmixování můžete do mísy přidat trochu vody.

  • Všechny ingredience rozmixujte v mixéru do hladké konzistence.
  • Doporučuji připravit si pastu korma předem a nechat ji také odležet v lednici.

Vaření
3

Používám pánev z nerezové oceli. Omáčka bude pod ocelovou pánví hnědnout, což vytvoří příjemný chuťový profil.

  • Kešu oříšky rozdrtíme najemno s tloučkem v hmoždíři.
  • Rozehřejte pánev na střední teplotu a přidejte pastu korma.
  • Pastu smažte 3 minuty, dokud nebude aromatická a trochu se nevysuší.
  • Přidejte smetanu a dobře promíchejte. Můžete ji nahradit kokosovým krémem.
  • Jakmile se omáčka začne vařit, přidejte marinované maso a kešu oříšky.
  • Přikryjte a vařte 15 minut na středně vysoké teplotě a každých 5 minut občas promíchejte.
  • Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody, pokud je příliš řídká, vařte nepřikryté.
  • Podávejte s rýží basmati, velmi dobře se hodí i k hnědé rýži.

Kuřecí Korma

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.