Ingredience
Minimální doba marinování 30 minut, ideálně přes noc.
Korma pochází ze severní Indie, je to spíše do sladké, což je pokrm vhodný pro celou rodinu. Korma má své kořeny v mughlajské kuchyni indického subkontinentu. Je to charakteristický mughalský pokrm, jehož kořeny sahají až do 16. století a do doby mughalských vpádů do regionu.
Postup
Maso nakrájejte na větší čtverce, aby se během vaření nevysušilo.
- Otevřete kardamomové lusky a rozdrťte semínka s tloučkem v hmoždíři.
- Smíchejte všechny přísady na marinádu, přidejte maso a utěsněte.
- Vložte do chladničky alespoň na 30 minut, ideálně však přes noc.
- Kešu oříšky rozdrtíme najemno s tloučkem v hmoždíři.
Pro chutnější výsledek můžete použít tlouček a hmoždíř k výrobě korma pasty.
Pokud používáte mixér, můžete do mísy přidat trochu vody pro snadnější mixování.
- Všechny ingredience rozmixujte v mixéru do hladké konzistence.
- Doporučuji připravit si pastu korma předem a nechat ji také odležet v lednici.
Používám pánev z nerezové oceli. Omáčka bude pod ocelovou pánví hnědnout, což vytvoří příjemný chuťový profil.
- Rozehřejte pánev na střední teplotu a přidejte pastu korma.
- Pastu smažte 3 minuty, dokud nebude aromatická a trochu se nevysuší.
- Přidejte smetanu a dobře promíchejte. Můžete ji nahradit kokosovým krémem.
- Jakmile se omáčka začne vařit, přidejte marinované maso a kešu oříšky.
- Přikryjte a vařte 15 minut na středně vysoké teplotě a každých 5 minut občas promíchejte.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody, pokud je příliš řídká, vařte nepřikryté.
- Podávejte s rýží basmati, velmi dobře se hodí i k hnědé rýži.
Ingredience
Postup
Maso nakrájejte na větší čtverce, aby se během vaření nevysušilo.
- Otevřete kardamomové lusky a rozdrťte semínka s tloučkem v hmoždíři.
- Smíchejte všechny přísady na marinádu, přidejte maso a utěsněte.
- Vložte do chladničky alespoň na 30 minut, ideálně však přes noc.
- Kešu oříšky rozdrtíme najemno s tloučkem v hmoždíři.
Pro chutnější výsledek můžete použít tlouček a hmoždíř k výrobě korma pasty.
Pokud používáte mixér, můžete do mísy přidat trochu vody pro snadnější mixování.
- Všechny ingredience rozmixujte v mixéru do hladké konzistence.
- Doporučuji připravit si pastu korma předem a nechat ji také odležet v lednici.
Používám pánev z nerezové oceli. Omáčka bude pod ocelovou pánví hnědnout, což vytvoří příjemný chuťový profil.
- Rozehřejte pánev na střední teplotu a přidejte pastu korma.
- Pastu smažte 3 minuty, dokud nebude aromatická a trochu se nevysuší.
- Přidejte smetanu a dobře promíchejte. Můžete ji nahradit kokosovým krémem.
- Jakmile se omáčka začne vařit, přidejte marinované maso a kešu oříšky.
- Přikryjte a vařte 15 minut na středně vysoké teplotě a každých 5 minut občas promíchejte.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody, pokud je příliš řídká, vařte nepřikryté.
- Podávejte s rýží basmati, velmi dobře se hodí i k hnědé rýži.