Quick Chicken Korma Recipe Kuřecí Korma recept

Kuřecí Korma

AuthorPeterYields2 ServingsCategory,

Ingredience

Marináda
 500 g kuřecích prsou
 2 tsp řepkového oleje / nebo jogurtu (šálky)
...koření
 ¼ tsp kari koření
 ¼ tsp Garam masaly
 4 kardamonu
 ¼ tsp mletého pepře
 1 tsp soli
Korma pasta
 1 tbsp rostlinného oleje nebo ghí
 2 tbsp suchého kokosu
 2 tbsp kešu oříšků
...koření
 1 ½ tsp římského kmínu v prášku
 1 ½ tbsp koriandru v prášku
 ½ tsp mleté kurkumy
 2 tbsp Garam Masala
 1 tsp kašmírske chilli v prášku
 2 tbsp koriandrových listů
...aromata
 1 tbsp rajčatové pasty
 3 stroužky česneku
 2 palce zázvoru
Omáčka
 50 g Korma Pasty
 300 ml smetany ke šlehání
 60 g mletých kešu
Prep Time15 minsCook Time15 minsTotal Time30 mins
Quick Chicken Korma Recipe Kuřecí Korma recept
Minimální doba marinování 30 minut, ideálně přes noc.

Korma pochází ze severní Indie, je to spíše do sladké, což je pokrm vhodný pro celou rodinu. Korma má své kořeny v mughlajské kuchyni indického subkontinentu. Je to charakteristický mughalský pokrm, jehož kořeny sahají až do 16. století a do doby mughalských vpádů do regionu.

Postup

Příprava
1

Maso nakrájejte na větší čtverce, aby se během vaření nevysušilo.

  • Otevřete kardamomové lusky a rozdrťte semínka s tloučkem v hmoždíři.
  • Smíchejte všechny přísady na marinádu, přidejte maso a utěsněte.
  • Vložte do chladničky alespoň na 30 minut, ideálně však přes noc.
  • Kešu oříšky rozdrtíme najemno s tloučkem v hmoždíři.

Pasta Korma
2

Pro chutnější výsledek můžete použít tlouček a hmoždíř k výrobě korma pasty.
Pokud používáte mixér, můžete do mísy přidat trochu vody pro snadnější mixování.

  • Všechny ingredience rozmixujte v mixéru do hladké konzistence.
  • Doporučuji připravit si pastu korma předem a nechat ji také odležet v lednici.

Vaření
3

Používám pánev z nerezové oceli. Omáčka bude pod ocelovou pánví hnědnout, což vytvoří příjemný chuťový profil.

  • Rozehřejte pánev na střední teplotu a přidejte pastu korma.
  • Pastu smažte 3 minuty, dokud nebude aromatická a trochu se nevysuší.
  • Přidejte smetanu a dobře promíchejte. Můžete ji nahradit kokosovým krémem.
  • Jakmile se omáčka začne vařit, přidejte marinované maso a kešu oříšky.
  • Přikryjte a vařte 15 minut na středně vysoké teplotě a každých 5 minut občas promíchejte.
  • Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody, pokud je příliš řídká, vařte nepřikryté.
  • Podávejte s rýží basmati, velmi dobře se hodí i k hnědé rýži.

Ingredients

Marináda
 500 g kuřecích prsou
 2 tsp řepkového oleje / nebo jogurtu (šálky)
...koření
 ¼ tsp kari koření
 ¼ tsp Garam masaly
 4 kardamonu
 ¼ tsp mletého pepře
 1 tsp soli
Korma pasta
 1 tbsp rostlinného oleje nebo ghí
 2 tbsp suchého kokosu
 2 tbsp kešu oříšků
...koření
 1 ½ tsp římského kmínu v prášku
 1 ½ tbsp koriandru v prášku
 ½ tsp mleté kurkumy
 2 tbsp Garam Masala
 1 tsp kašmírske chilli v prášku
 2 tbsp koriandrových listů
...aromata
 1 tbsp rajčatové pasty
 3 stroužky česneku
 2 palce zázvoru
Omáčka
 50 g Korma Pasty
 300 ml smetany ke šlehání
 60 g mletých kešu
Kuřecí Korma

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.